וודקה היום היא אחת ממשקאות האלכוהול הנפוצים ביותר בעולם, אבל רבים לא יודעים שזה לא תמיד היה המצב, וזה בעיקר בגלל הזהות הסובייטית שלו. הכל השתנה בשנות ה-40 של המאה הקודמת כש-3 סוחרים המציאו את הקוקטייל מוסקו מיול ושינו את ההיסטוריה בלי להתכוון.

ג'ון ג'י מרטין, סוחר אלכוהול לקח סיכון רציני כשקנה מותג וודקה מקומי, כצפוי, הוא לא ראה ממנו רווחים פשוט כי אף אחד לא שתה את האלכוהול הרוסי בארצות הברית. יום אחד, בזמן שהוציא את תסכולו בפני כל מי שהיה מוכן לשמוע, נתקל בג'ו מורגן, בעלי בר מקומי בלוס אנג'לס. מורגן סיפר לו שגם הוא נתקל בבעיה דומה רק עם המשקה שהוא מחזיק- ג'ינג'ר ביר (משקה ג'ינג'ר מוגז וחריף). 

לפי האגדה, אליהם הצטרף איש עסקים נוסף שנתקע עם כמות של ספלי נחושת. השלושה החליטו לחבר את שלושת המוצרים במטרה לייצר אטרקטיביות. הם מיתגו את המשקה ומה אתם יודעים, המכירות החלו לזנק ולמעשה זה היה הצעד הראשון של האמריקאים כלפי הוודקה. 

חלק מהמיתוג היה השם שנבחר לקוקטייל, לפי המידע שקיים היום הוא ניתן בצורה אקראית. אבל אפשר לשער שהחלק של "מוסקו" בשם די ברור, ו"מיול" (חמור) הוא בעצם על שם ה"קיק" שהג'ינג'ר ביר נותנת לקוקטייל.

מוסקו מיול (צילום: shutterstock_By chippix)
צילום: shutterstock_By chippix

מוסקו מיול לעצלנים

מרכיבים:
50 מ"ל בלוגה נובל וודקה
150מ"ל ג׳ינג׳ר בייר
פלח ליים

תהליך ההכנה: מוזגים את כל המרכיבים לכוס נחושת גדולה (או הייבול) ומלאה בקרח, מקשטים עם פלח ליים.

מוסקו מיול למקצוענים

מרכיבים:
50 מ"ל בלוגה נובל וודקה
30 מ"ל מיץ ליים
20 מ"ל מי סוכר
סגירת ג׳ינג׳ר ביר

תהליך ההכנה: מוזגים את כל המרכיבים לשייקר חוץ מהג׳ינג׳ר ביר, מנערים חזק ומסננים לכוס נחושת גדולה (או הייבול) מלאה בקרח. מוסיפים גבעול נענע ופלח ליים לקישוט.

אבי אזיזוף הינו מנהל המחלקה המקצועית של טמפו