דיברנו כבר אינספור פעמים על התפשטות הג'ין בארץ בשנים האחרונות, אבל משום מה אנשים עדיין עושים טעויות קריטיות, שבסוף פוגעות בטעם של המשקה ובאיכותו. 

אחד המשקאות הפופולרים ביותר בעולם הוא ג'ין וטוניק. טוניק הוא טעם נרכש ולא לכולם הוא זורם חלק בגרון על השלוק הראשון. כנראה שזה מה שגרם למותג הג'ין הבריטי "Adamus" לפרסם אצלו באתר 5 טיפים חשובים בשביל ליהנות מג'ין וטוניק כמו שצריך. קראנו את מה שהם פרסמו ולגמרי אישרנו אז חשבנו שחשוב שגם אתם צריכים לדעת. תיהנו.

להזמנת מארז "ג'ין טוניק" של בלנד עד הבית, לחצו על התמונה

הכל מתחיל בכוס 

מתברר שלשתות ג'ין בהיי-בול זו טעות, ואפילו טעות די נפוצה. לפי המומחים, אנחנו צריכים לשתות ג'ין בכוס מסוג בלון (לא נתעקש אם תסתפקו בכוס יין) שלוכדת את הריחות והטעמים הבוטניים של המשקה. גודל הכוס מאפשר לשתות עם יותר קרח וקליפת לימון לטעם. אז בפעם הבאה תשאירו את הכוסות הגבוהות למשקאות כמו ג'ין סאוור או קמפרי תפוזים.

מלא קרח 

השימוש העיקרי (והיחיד) של קרח הוא לקרר את המשקה שלכם, מבלי לדלל את האלכוהול במים. בגלל זה אתם צריכים לשים כמה שיותר קרח, וחשוב מאוד שאלו לא יהיו קוביות קטנות כי הם נמסות מהר יותר. הקוביות הגדולות ישמרו על הג'ין וטוניק שלכם צונן והרבה יותר טעים לשתייה. טיפ קטן: שימו לב שאתם מרוקנים את המים שנוצרו מהקרח לפני שאתם מוזגים את הג'ין לכוס.

המינון הנכון

לפעמים אנשים נוטים לשים יותר מדי ג'ין והורסים את הטעם של המשקה. הכמות המומלצת היא למזוג רבע כוס ג'ין ובשלושת רבעי הכוס הנותרים בג'ין.

זה האיכות

הטוניק שאתם משתמשים צריך להיות באותה הרמה של הג'ין. אם אתם שותים פרימיום ג'ין כך גם צריך להיות הרמה של הטוניק. שווה להשקיע עוד כמה שקלים בשביל ליהנות באמת מהג'ין וטוניק שלכם. השתדלו למזוג לאט את הטוניק בשביל לא להעלים את הגזים. הכי חשוב לזכור שטוניק זול פשוט יהרוס לכם את המשקה.

גרניש מי 

אנשים מזלזלים בגרניש וחושבים שהתפקיד של הירק המיובש או העלה הטרי אך ורק לקשט את הכוס אבל זו טעות קריטית - בעזרת הריח, הגרניש אמור להשלים את הטעם של המשקה. לכן חשוב לקרוא את מרכיבי הג'ין ולהתאים אותו לסוג המשקה. לדוגמה, אם אתם שותים ג'ין עם רמזים לפירות הדר כדאי להוסיף ליים, תפוזים או לימון בשביל לחזק את הטעם. אם תרצו להעצים את הטעם הפרחוני של הג'ין אתם יכולים להשתמש במלפפון או רוזמרין.