הרבה דברים כבר נאמרו וכנראה עוד ימשיכו להיאמר על הדור שנולד לאחר המילניום. לרוב אומרים עליהם שהם עצלנים, אנוכיים ועסוקים רק במסך וברשתות החברתיות, וכעת מתברר כי דבר נוסף שהם מתעניינים בו פחות מהדורות שהיו פה לפניהם הוא אנטי-אייג׳ינג. זה נשמע די הגיוני, בעיקר כי על פניו נדמה שהם כל היום בעיצומו של סלפי אחד ארוך, אבל הדור הזה משקיע בכאן ובעכשיו ויש לו דרכים משלו לדאוג למה שיביא המחר.

על פי מסקנות שפרסמה חברה לניתוח נתונים בשם ׳טאבס אנליטיקס׳, הצעירים של היום מוציאים המון כסף על קוסמטיקה, פשוט כזו מסוג אחר. ״המילניאלז הם הקניינים הגדולים ביותר והמשתמשים הכבדים ביותר של מוצרים לעור״, מספר קורט ג׳טה, מנכ״ל החברה, שפרסם את תוצאות המחקר השנתי של הרכישות בתחום הביוטי בארה״ב. ״מבחינת כמות האנשים שרוכשים וכמות המוצרים שהם קונים, יש צמיחה מתמדת וקבועה״.

A post shared by Kylie (@kyliejenner) on


אז המילניאלז מוציאים המון כסף כדי להבטיח הפרצוף שלהם חלק ובעיקר זוהר, מוכן לאינסטגרם. לצד מוצרי טיפוח וניקוי סטנדרטיים לעור, המוצרים הכי פופולריים הם המסכות למיניהן, מוצרים לשפתיים ופילינג. זה לא שלדור הזה לא אכפת מקמטים, מסבירים המומחים, הצעירים פשוט דואגים שאלה לא יגיעו בדרכים אחרות מבעבר: הם מתמרחים בהמון קרם הגנה מהשמש ולא חוששים להתחיל מוקדם עם הבוטוקס, המילויים ושאר טיפולים שמקדימים תרופה למכה ומעכבים את סימני הזמן.

בסקר אחרון שפירסמה האקדמיה האמריקנית לניתוחים פלסטיים, נמצא כי בין גילאי 30-34, 47 אחוזים מהנשים שהשתתפו במחקר כבר התנסו בשלל טיפולים. ״הקבוצה הזאת של הנשים מבינה שקל יותר למנוע קמטים מאשר להחזיר את הגלגל לאחור״, מסביר ד״ר פרד פדוק, מנתח פלסטי. ״זה שווה את זה. ההשפעות ארוכות הטווח שהמילויים מאפשרים גורמות למחיר להיות סביר בהחלט״.

A post shared by Trophy Wife Barbie LOVES (@twbloves) on

 המסקנה מהשינוי הדרסטי הזה בגישה להתמודדות עם פגעי הזמן והשמש היא שחברות הקוסמטיקה יצטרכו לשנות כיוון, ומהר, אם הן לא מעוניינות להפסיד את הלקוחות החשובים האלה. טרנד פופולרי הוא הצגת גישה טבעית והוליסטית יותר מבעבר: ״אנשים אומרים שהם מעדיפים מוצר שמגיע מהאדמה על פני כזה שהגיע מהמעבדה״, מסבירים בחברת הקוסמטיקה מינטל, ״פחות הוקוס פוקוס ויותר טבע".

הדור הזה גם אוהב לקנות בזול, והתקציב שלו מצומצם יותר. חברות גדולות, כמו לוריאל למשל, רוכשות מותגים פשוטים ופופולריים ברשתות חסכניות כמו טארגט. הנטייה לקנות בזול לא קשורה רק לכסף, מסבירים המומחים. מדובר בדור שאינו נאמן למותגים ואוהב להתנסות במגוון של דברים כל הזמן. על פי המחקר, הקניינים הכבדים רכשו מוצרים של שש חברות שונות ומעלה בשנה אחת. ״הם לא אוהבים שאומרים להם מה לעשות, וזה כנראה ההבדל הכי דרמטי בין המילניאלז לדורות שלפניהם מבחינת הקשר שלהם למותגי הביוטי. ימי ה׳תוכנית ניקוי הפנים בשלושה שלבים׳ נגמרו. הצעירים היום לא רוצים שמותג אחד ישלוט בכל שגרת היופי שלהם״.

A post shared by Lena Dunham (@lenadunham) on

A post shared by V Magazine (@vmagazine) on

A post shared by Sasha Unisex (@sashaunisex) on