פעמים רבות אנחנו מדברות כאן על "שיער החופשה המושלם": בדיוק כמו האאוטפיטים שנבחרים להיכנס למזוודה והמני-פדי ההכרחי שלפני הטיסה, גם השיער לרוב יקבל טיפול מקדים מקסימלי על מנת להשלים את החבילה הכוללת שתשדר לסובבים ולעצמנו שאנחנו לגמרי בשיא שלנו עכשיו. בשביל תיירת ישראלית אחת בקופנגן שבתאילנד, התכנית הזאת השתשבשה מעט בזמן בילוי אידאלי במלון מפנק.
"קנינו שייקים, נכנסנו לבריכה וכעבור עשר דקות חברים שלי שמו לב כי השיער שלי פשוט הפך לירוק!", כתבה בפוסט שהפך ויראלי אתמול, עם אלפי לייקים ומאות תגובות ושיתופים. "השיער שלי צבוע לבלונד, וכנראה הייתה תגובה כימית בין צבעי הבלונד לכלור", אבחנה מיכל. "אני בלונדינית המון שנים והדבר מעולם לא קרה לי, ונכנסתי להמון בריכות בארץ ומחוצה לה. לכן, נראה לי מפוקפק להאשים את האיכות של הבלונד שלי ששילמתי עליו ממיטב כספי".
היא ממשיכה ומספרת כי ניגשה לדלפק הקבלה של המלון עם צבע השיער החדש והמפתיע. "הם נתנו לי שמפו כדי לחפוף את השיער במקלחות הבריכה, דבר שלא עזר .לאחר חפיפה וייבוש גיליתי שהשיער הפך לקשה, יבש ונושר. חזרתי אליהם כועסת ובוכה ובעיקר חוששת לשאר האנשים בבריכה ולגופי שלי.. מה אם בלעתי מהמים? מה היה קורה לו הייתי נשארת ליותר מעשר דקות בבריכה? המלון הודה כי התגובה נובעת מכמות הכלור בבריכה כאילו זה מובן מאליו ולא טרח להתנצל".
בשיחה עם מאקו ביוטי מספרת מיכל, שממשיכה בינתיים את חופשתה בבנגקוק, כי חפפה מספר פעמים מאז ואף גזרה קצוות עד שהירוק דהה, וכי היא בהחלט לא מתכוונת לטבול שוב את שיערה במי הבריכה בזמן הקרוב. ביקשנו עצה מקצועית ממעצב השיער אילן עמית (שאין לו קשר למקרה הנידון), והוא מרחיב ומסביר כי גוון כחול או ירוק אכן עשוי להתקבל כתוצאה ממגע עם כלור. "זה קורה בעיקר לצבעי הבלונד למיניהם, משום שתהליך הבהרת השיער כולל בתוכו פתיחה של קשקש השערה עד הליבה שלה. בשיער מובהר, השערה תמיד תישאר פתוחה ולכן היא קולטת את הפיגמנטים הכחולים/ ירוקים של הכלור. לעומת זאת, שיער בגווני החום (שגם בהם הקשקשת פתוחה), לא קולט את צבעי הכלור מפני שהפיגמנטים החומים שולטים בשערה". על מנת להימנע מהתענוג המפוקפק הזה ממליץ עמית למרוח את השיער בשמן, רצוי אורגני, לפני כניסה לבריכה. "השמן עוטף את השערה ומבודד אותה מחדירה של המים לתוך הקשקשת, ובאופן כללי מומלץ להשתמש גם בכובע ים".