חובבי ג׳אנק פוד כבדים, אלה שחייהם ללא גבינה מותכת וטיגון אינם חיים, אנא המשיכו הלאה. הכתבה הזאת לא בשבילכם. היא תגרום לכם לשנוא את החיים וגם אותנו, ופשוט חבל. כל האחרים, שוודאי יודעים שהמזון הזה לא ממש עושה פלאים לעור, מוזמנים להמשיך לקרוא ולגלות ממה כדאי להמנע כדי לשפר את המצב.
כל המאכלים הכי הכי זמינים וטעימים נמצאים ברשימה הזאת, אותה הרכיבה ד״ר רייצ׳ל נזרין, רופאת עור אמריקנית ונביאת זעם. את המזונות המזיקים סדרה מהקל לכבד, מהפחות נורא ועד לגרוע מכל, כשצריך לזכור שגם המזונות שבתחתית הרשימה אינם אידאליים:
8. ספגטי וכדורי בשר
״לא נורא. העומס הגליקמי, משמעו האופן שבו הגלוקוז בדם יעלה לאחר אכילת המזון, לא אידאלי, אבל אין במנה מוצרי חלב או שוקולד, ולרוב היא לא עמוסת מלח ולכן היא לא כל כך גרועה לעור הפנים.״
7. עוף מטוגן (שניצל או נאגטס)
״זה לא נהדר, כמובן, אבל הבעיה היחידה בעצם היא הטיגון. אין פה מוצרי חלב. זה גרוע, אבל יכול היה להיות יותר רע.״
6. ראמן
״בראמן יש המון סודיום, שמייבש את העור. הסודיום גורם לעור לאבד את הגמישות שלו, וגם את הזוהר שלו, אם כי באופן זמני.״
5. צ׳יפס
״צ׳יפס עצמו זה לא כל כך נורא, אבל כמות הסודיום שבו, מפאת המלח, גבוהה מאוד ומייצרת התייבשות בעור, והדלדלות שלו, באופן זמני. העובדה שהצ׳יפס מלא בפחממות מייצרת קמטים ורעה לקמטים הקיימים.״
4. צ׳יזבורגר
״עכשיו זה נהיה בעייתי. רמת מליחות גבוהה, פחממות וגם גבינה. שילוב בעייתי, אבל לא גרוע כמו שלושת הגדולים שבראש הרשימה.״
3. מקרוני וגבינה
״מנת הילדים האולטימטיבית. המדד הגליקמי בין הגבוהים, מה שגרוע במיוחד לאקנה וקמטים, יש בה המון מוצרי חלב שיש בו הורמונים שיוצרים דלקות ופריחות על העור.״
2. פיצה
״המדד הגליקמי של הפיצה גבוה במיוחד, רמות הסוכר בדם עולות, מה שיוצר התפרצויות של אקנה והתדלדלות של רמות הקולגן בעור. ההורמונים שבגבינה גם הם מתקיפים את המערכת ויש פה סיכון כפול לדלקות.״
1. בוריטו
״המאכל המקסיקני יוצר את השילוב האולטימטיבי מבחינת עומס גליקמי על הגוף. זהו המאכל הכי הכי גרוע לעור כי הפחממות, בשר הבקר והגבינה משנים את רמות השומן בעור ומייצרים דלקות והתפרצויות אקנה. גם רמות המלח גבוהות ויובילו לעור מיובש ולא גמיש.״