1 מערבלים את החמאה ושני סוגי הסוכר במיקסר עם וו גיטרה עד שהתערובת מתאחדת ונהיית קרמית, ולא יותר (בערך 2 דקות).
2 מוסיפים פנימה את הביצים ותמצית הווניל ומערבלים עד לקבלת תערובת חלקה וקרמית. אם צריך, מגרדים מעט את דופנות הקערה.
3 מוסיפים פנימה את הקמח, אבקת האפייה, המלח ופצפוצי השוקולד ומערבלים רק עד לקבלת בצק אחיד ופיזור אחיד של השוקולד.
4 מרפדים מגש בנייר אפייה. קורצים מיד מהבצק עיגולים במשקל כ-40 גרם כל אחד ומסדרים בצפיפות. אפשר לעשות זאת במהירות וביעילות בעזרת כף גלידה קטנה.
עכשיו למקרר | צילום:
דרור כהן, בייקרי 365 וחברים
5 מעבירים את המגש למקרר למשך 2-4 שעות (אפשר גם ללילה, אבל זה הזמן האופטימלי).
6 מוציאים את הכדורים מהמקרר ומסדרים אותם באופן מרווח על תבניות מרופדות בנייר אפייה (כ-16 בתבנית). משאירים את העוגיות בחוץ בטמפרטורת החדר כשעה.
7 מחממים תנור ל-180 מעלות עם טורבו.
8 אופים את העוגיות 11 דקות, עד שהן משתטחות, מזהיבות מעט אבל לא משחימות יותר מדי ועדיין רכות למגע. רצוי לאפות תבנית אחת בכל פעם, לקבלת אפייה אחידה.
9 מצננים את העוגיות לחלוטין. שומרים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר עד שבוע.
טיפים של מערכת mako אוכל לעוגיות שוקולד צ'יפס:
- השילוב של שני סוגי סוכר הוא קריטי למרקם המיוחד של עוגיות שוקולד צ'יפס. אל תסתפקו רק בסוכר לבן.
- לא לוותר על קירור העוגיות לפני האפייה, אחרת הן ישתטחו ויצאו דקיקות.
- כשהעוגיות יוצאות מהתנור הן עדיין רכות, ומפתה מאוד להשאיר אותן שם להמשך אפייה. אל תעשו את זה! הן יתקשו כשיתקררו.
- במתכון הזה כמות העוגיות היא גדולה יחסית (בערך שלוש תבניות של תנור). אל תחשבו שזה יותר מדי ותכינו חצי כמות, כי הכל נגמר בסוף הרבה יותר מהר ממה שחושבים (מניסיון).