עוגיות שוקולד צ'יפסזוכרים את דרור כהן מ"הקינוח המושלם"? בימים אלה הוא מגייס כסף להוצאת ספר, ואנחנו מרוויחים את המתכון שלו לעוגיות שוקולד צ'יפס. הוא חיפש במשך שנים וערך אינסוף ניסיונות ואנחנו קוטפים את הפירות? בדיוק ככה
דרור כהן
| בייקרי 365 וחברים
| פורסם 11/08/21 07:26
![]()
צילום: דרור כהן, בייקרי 365 וחברים
|
אחרי חיפושים ארוכים והמון ניסויים מצאתי את המתכון המושלם לעוגיות שוקולד צ'יפס חלביות מדויקות. הן בדיוק בגודל הנכון, במתיקות הנכונה ובמרקם הנכון, עם איזון מושלם בין קריספיות לנימוחות שכל עוגיית שוקולד צ'יפס צריכה. הן קלות להכנה, ואם עוקבים בדיוק אחרי ההוראות מקבלים את העוגייה המושלמת. המתכון מתוך הספר בייקרי 365 וחברים. המצרכים :לכ-40 עוגיות:
אופן ההכנה:1 מערבלים את החמאה ושני סוגי הסוכר במיקסר עם וו גיטרה עד שהתערובת מתאחדת ונהיית קרמית, ולא יותר (בערך 2 דקות). 2 מוסיפים פנימה את הביצים ותמצית הווניל ומערבלים עד לקבלת תערובת חלקה וקרמית. אם צריך, מגרדים מעט את דופנות הקערה. 3 מוסיפים פנימה את הקמח, אבקת האפייה, המלח ופצפוצי השוקולד ומערבלים רק עד לקבלת בצק אחיד ופיזור אחיד של השוקולד. 4 מרפדים מגש בנייר אפייה. קורצים מיד מהבצק עיגולים במשקל כ-40 גרם כל אחד ומסדרים בצפיפות. אפשר לעשות זאת במהירות וביעילות בעזרת כף גלידה קטנה. ![]() 5 מעבירים את המגש למקרר למשך 2-4 שעות (אפשר גם ללילה, אבל זה הזמן האופטימלי). 6 מוציאים את הכדורים מהמקרר ומסדרים אותם באופן מרווח על תבניות מרופדות בנייר אפייה (כ-16 בתבנית). משאירים את העוגיות בחוץ בטמפרטורת החדר כשעה. 7 מחממים תנור ל-180 מעלות עם טורבו. 8 אופים את העוגיות 11 דקות, עד שהן משתטחות, מזהיבות מעט אבל לא משחימות יותר מדי ועדיין רכות למגע. רצוי לאפות תבנית אחת בכל פעם, לקבלת אפייה אחידה. 9 מצננים את העוגיות לחלוטין. שומרים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר עד שבוע. טיפים של מערכת mako אוכל לעוגיות שוקולד צ'יפס:
מקרא:
![]() ![]() | המתכונים
הכי פופולריים
הכי חדשים
הכי מומלצים
|