נבחרת קרואטיה הדיחה הערב (שבת) את המארחת של מונדיאל 2018, רוסיה, עם ניצחון 3:4 בפנדלים אחרי 2:2 ב-120 דקות. זהו המקרה הראשון במונדיאל שנכבשים שערים בהארכה, אך פעם נוספת היה צורך בבעיטות עונשין מ-11 מטרים. בכך הקרואטים הצליחו להעפיל לחצי הגמר בפעם השנייה בהיסטוריה של המונדיאלים. הרוסים נפרדים מגביע העולם אחרי הישג שיא שלהם כמדינה נפרדת מברית המועצות.
המספרים
* זהו המפגש הרביעי במונדיאל שנגרר להארכה. כל המשחקים הללו הסתיימו ב-1:1 אחרי 90 דקות. בשלושת הקודמים לא נכבשו שערים בהארכה, אך בכל הארבעה ההכרעה הייתה בפנדלים בלבד.
* מדובר בפעם הראשונה מאז 2002 (ספרד נגד דרום קוריאה) ששתי נבחרות נגררות להארכה ברבע הגמר אחרי שעברו הארכה בשמינית הגמר.
*קרואטיה היא השנייה אי פעם שמעפילה שלב פעמיים ברציפות אחרי פנדלים. הראשונה שעשתה זאת היא ארגנטינה ב-1990, נגד יוגוסלביה והולנד.
* שתי הנבחרות נפגשו בעבר שלוש פעמים. שני המשחקים התחרותיים הסתיימו בתיקו 0:0, במוקדמות יורו 2008, ומשחק ידידות נוסף ב-2015 הסתיים ב-1:3 לקרואטים.
* חמש המארחות האחרונות של המונדיאלים שהגיעו למעמד של רבע גמר, הצליחו גם לנצח ולהגיע לחצי (איטליה 1990, צרפת 1998, דרום קוריאה 2002, גרמניה 2006, ברזיל 2014). מקסיקו הייתה המארחת האחרונה שהפסידה במשחק רבע גמר, עם הדחה בגלל פנדלים לגרמניה ב-1986, וכעת רוסיה שברה את הרצף.
* זוהי הפעם הראשונה שרוסיה מגיעה לרבע גמר מונדיאל כמדינה עצמאית. היא עשתה זאת כחלק מברית המועצות ארבע פעמים ברציפות בין 1958 ל-1970. רק ב-1966 היא הגיעה לחצי הגמר.
* באותה הופעה היסטורית בטופ-4 של המונדיאל באנגליה, רוסיה רשמה את הניצחון האחרון שלה בשלב נוק-אאוט (לא כולל הכרעות מכדורי עונשין). זה קרה אחרי ה-1:2 ברבע הגמר נגד הונגריה. מאז, רוסיה הפסידה ארבעה משחקי נוק-אאוט וסיימה אחד בתיקו.
* רוסיה עם רצף של שבעה משחקים ללא ניצחון נגד יריבות אירופאיות במונדיאלים (שוב לא כולל הכרעות מכדורי עונשין, ולא כולל הערב). גם במקרה הזה האחרון שלה היה נגד הונגריה, בגביע העולם של 1986.
* רוסיה היא המארחת החמישית שמודחת ממונדיאל אחרי משחק שהסתיים בהארכה או פנדלים.
* בשני המשחקים האחרונים שלהם בעטו הרוסים פעם אחת בלבד למסגרת של היריבות, אחרי שבשני המשחקים שלפני כן רשמו חמישה איומים למסגרת בכל משחק. הערב הם סיימו עם שבעה מצבים למסגרת, וזה לא הספיק בכדי להעפיל.
* לא פחות מ-14 מתוך 20 השערים שרוסיה ספגה במונדיאלים מאז שפוצלה מברית המועצות נוצרו ממצבים נייחים.
* הקרואטים הגיעו רק פעם אחת לפני כן לחצי גמר מונדיאל, זה קרה ב-1998, אז הם ניצחו 0:3 את גרמניה ברבע בכדי להעפיל למעמד השיא שלהם.
* הניצחון ההוא מול גרמניה היה גם האחרון של הנבחרת המשובצת במשחק נוק-אאוט של טורניר גדול (מונדיאל ויורו) ללא עזרה בהכרעה מהנקודה הלבנה. הרצף כמעט נשבר בזכות השער של וידה.
* קרואטיה גם רושמת רצף של תשעה משחקי מונדיאל עם שערים, כאשר בסך הכל כבשו 18. מתוך 14 השערים האחרונים שלהם, הם כבשו 11 אחרי המחצית הראשונה.
* קרואטיה הפסידה בשני המקרים האחרונים בהם פגשה מארחות של מונדיאלים. זה קרה ב-1998 נגד צרפת (2:1) וב-2014 לברזיל (3:1).
* סרגיי איגנשביץ' הוא הרביעי המבוגר ביותר במשחק רבע גמר, חצי גמר או גמר של מונדיאל בכל הזמנים. הגיל: 38 ו-358 ימים.
* דניס צ'רישב הגיע לארבעה שערים במונדיאל 2018, השתווה במקום השני לכריסטיאנו רונאלדו ורומלו לוקאקו.
* הקשר של המארחת הוא הרוסי השישי בהיסטוריה שכובש לפחות ארבעה שערים במונדיאל אחד. האחרון שעשה זאת הוא אולג סולנקו, שכבש שישה ב-1994.
* אחרי השערים של אנדריי קראמריץ' ודומגוי וידה, לקרואטיה יש שמונה כובשים שונים בגביע העולם הנוכחי, לא כולל שערים עצמיים. רק בלגיה התחלקה יותר בשעריה, כאשר תשעה מהשדים האדומים הספיקו לכבוש.
* לראשונה מזה 1,197 ימים (21 משחקים) הצליח מריו מנדז'וקיץ' לספק בישול לקרואטיה במשחק תחרותי. הקודם היה מול נורווגיה במרץ 2015.
* ארבע מסירות ושבע שניות, זה מה שנדרש מהכדור כדי להיכנס לשער ב-1:1 מהרגע שהוא נשלח מהרחבה של סובאשיץ' ועד שהוא הגיע לראש של קראמריץ'.
* השער הדרמטי של מריו פרננדס היה שער השוויון הראשון בהארכה במשחק מונדיאל מאז שבדיה נגד רומניה ב-1994.
* זה גם היה השער המאוחר ביותר שרוסיה אי פעם כובשת במפעל, כולל בתקופת ברית המועצות.