האטרקציה הגדולה ביותר שמציעה דרום אפריקה הקיץ היא ללא ספק אצטדיונים גדושים בטובי שחקני הכדורגל בעולם ובאוהדיהם המיוזעים. ובכל זאת, צריך איכשהו למלא את הזמן שבין המשחקים - ולארץ היפיפייה הזו ממש לא חסרות פינות חן מדהימות, טבע פראי ואטרקציות אתגריות להציע לכם. אז אם אתם כבר שם או בדרך – הנה כמה הצעות לבילויים שלא כוללים רעש מחריש אוזניים, מתח וריח של זיעה.
יש לכם 517 מיני עופות לראות פה. למי יש זמן לכדורגל? מפומלאנגה | צילום: Abraham Badenhorst, Istock לא לצוד את האריות: פארק קרוגר, מפומלאנגה
שמורת הטבע המדהימה הזו היא הגדולה ביותר בדרום אפריקה, ובכלל – מהגדולות בעולם כולו. כדי שתקבלו מושג ממשי, שטח הפארק הוא כמעט 19 אלף קילומטרים רבועים, מספר כמעט זהה לשטחה של מדינת ישראל.
בפארק 1,982 מיני צמחים, 517 מיני עופות, 120 מיני זוחלים, 52 מיני דגים וההיי-לייט – חמשת הגדולים ("ביג פייב"): האריה, הפיל האפריקני, התאו האפריקני, הנמר והקרנף השחור - חיות המוגנות בחוק ואסורות לצייד.
הכניסה לפארק עם רכב בלבד, והלינה מתבצעת במחנות קמפינג מוסדרים או בבונגלוס. בכל אתר לינה יש תחנת דלק, מסעדה, תחנת מידע והרשמה לסיורים, סופר-מרקט ואפילו מכבסה.
כמה זה עולה לכם? כניסת רכב ליום – 230 ראנד # מפת השמורה (חובה לקנות בכניסה) – 25 ראנד # בונגלו – 600 ראנד # קאמפינג – 150 ראנד # סיור מאורגן – 135-160 ראנד.
חוף בתולי וג'ונגל אקסטרימי. נתיב הגנים | צילום: M_D_A, Istock טרקים ואומגה לתוך הג'ונגל: נתיב הגנים
200 הקילומטרים המתויירים ביותר בדרום אפריקה, שזכו לשם הענוג "נתיב הגנים" - מהיידלברג במערב ועד הפארק הלאומי ציציקמה שבמזרח - טומנים בחובם אין-ספור אטרקציות. החל מרצועות חוף בתוליות, דרך טרקים בשמורות טבע פראיות וכלה בעיירות שלמות שנבנו על טהרת האקסטרים, המציעות כל דרך אפשרית לשבור את המפרקת וליהנות מכל רגע – קפיצת בנג'י, אבובים, אומגות ועוד.
מהפארק הלאומי יוצאים שני טרקים ידועים: שביל אוטר – 41 קילומטרים של ג'ונגל פראי, מפלים נסתרים ועצי ענק, ושביל ציציקמה – 65 קילומטרים החוצים את השמורה ומציעים הצצה ליערות החוף המדהימים. בסטורמ'ס ריוור מחכה לכם הספורט האקסטרימי במיטבו – אבובים וראפטינג בנהר סוער, קפיצת באנג'י וקאנופי ואומגה בגובה 30 מטר העוברת בתוך הצמחייה העבותה. ואחרונה חביבה - העיירה אודסהורן המציע טיולי אופניים בהרים, כולל ביקור במערות הקנגו הנחשבות לאחת מהתופעות הגיאולוגיות המרתקות בעולם.
כמה זה עולה לכם? כניסה לפארק ציציקמה – 44 ראנד לאדם # קאנופי – 450 ראנד לאדם (כולל ארוחה בסוף הגלישה) # ראפטינג – 495 ראנד לאדם # צפייה בעץ העתיק ביותר בדרום אפריקה, שחגג יום-הולדת 800 לא מזמן – 8 ראנד לאדם.
לא באמת הכי דרומית באפריקה. כף התקווה הטובה | צילום: istockphoto בבונים רעי מזג ויין טוב: כף התקווה הטובה
כף התקווה הטובה הוא צוק סלעי החודר לתוך האוקיינוס האטלנטי ונחשב לנקודה הדרומית ביותר ביבשת ולמקום המפגש בין האוקיינוס ההודי לאטלנטי. בפועל הנקודה הדרומית ביבשת ומפגש האוקיינוסים נמצאים במרחק 150 קילומטר מזרחה בכף אגוליאש, אולם תואר אחד לא נלקח ממנה – אחת משלושת הכפות הגדולות בעולם לצד כף הורן בדרום אמריקה וכף לווין באוסטרליה.
האזור המקיף את הכף מוגדר כשמורת טבע לכל דבר, הנקראת קייפ פוינט - בה תוכלו להבחין ביענים, בשפני סלע ובלהקות של קופי בבון המסולקות לרוב על-ידי הריינג'רים – היזהרו, הם אגרסיביים ולא מפחדים להיכנס למכוניות.
בסימונ'ס טאון הקרובה תוכלו לצפות בפינגווינים חמודים להפליא, ולסיים את היום בשמורה בחיוך גדול. לתצפית על הכף ניתן לעלות ברכבל, ברכב או ברגל למגדלור הישן ולמגדלור החדש – כולן בתשלום. בונוס: ניתן להגיע לכף התקווה הטובה דרך ארצות היין, אזור רווי בכרמים, ביקבים ובעיירות קטנות, דוגמת Stellenbosch ו-הנסיך אלברט, המציעות פאבים מצוינים, מסעדות איכותיות, תצפיות נהדרות ונקודות לפיקניק.
כמה זה עולה לכם? כניסה לשמורה- 40 ראנד # תצפית על הכף – 75 ראנד לאדם # סיור ביקב כולל טעימות – 35-50 ראנד לאדם.
זוזו יא פילים, אתם מסתירים את האנטילופות. אדו פארק | צילום: istockphoto פיל-פילון ואבא פיל: פארק הפילים אדו
כל שמורת טבע תיראה לכם מזערית אחרי פארק קרוגר, אולם פארק אדו מציע הצצה לחייהם של הפילים, עם יותר מ-500 כאלו המסתובבים בתחומיו. מלבדם שוכנים במקום גם אריות, חזירי יבלות, יענים, זברות ואנטילופות. הפארק מספק הצצה קרובה לחייהם של עדרי הפילים, ואם יתמזל מזלכם תוכלו לחזות בהם מתרחצים באגם, אוכלים, משחקים ומנמנמים בצל הצמחייה. הכניסה לפארק היא ברכב פרטי או ברכב ספארי בליווי ריינג'ר.
כמה זה עולה לכם? כניסה לפארק – 80 ראנד לאדם.