כמה יקבלו הנבחרות המשתתפות במונדיאל בדרום אפריקה? פיפ"א שמה בצד למען מטרה זו חלק נכבד מרווחיה. ארגון הכדורגל העולמי יחלק כ-420 מיליון דולר ל-32 הנבחרות שיטלו חלק באליפות.
יש להדגיש כי מדובר בעליה של כמעט פי 3 בכל הקשור לכספי השתתפות וזכיה לעומת המונדיאל הקודם. בגרמניה 2006 חולקו פרסים בסך 145 מיליון דולר ל-32 הנבחרות המשתתפות. נתון זה גבוה בכ-50 אחוז מהכספים שחולקו ב-2002 עבור האליפות ביפן ודרום קוריאה. למעשה, בכל טורניר ישנה עלייה ממוצעת של 50 אחוז בכספי הפרסים מאז מונדיאל 1994 בארה"ב.
הנבחרת שתניף את הגביע תקבל 30 מיליון דולר. המפסידה בגמר תחזור הבייתה עם 24 מיליון. הנבחרות שיעפילו לחצאי הגמר יסתפקו ב-20 מיליון דולר כל אחת ואילו שלב רבע הגמר מבטיח לכל נבחרת 18 מיליון דולר. המעפילות לשמינית הגמר בדרום אפריקה יתוגמלו ב-9 מיליון דולר, מעט יותר מכל נבחרת שתשתתף בשלב הבתים, שכן ההגעה לטורניר הגמר מניבה כשלעצמה 8 מיליון דולר. כל אחת מהנבחרות תקבל מקדמה של מיליון דולר כתגמול להכנה שעשו ועל הגעתן לדרא"פ.
בנוסף, 40 מיליון דולר יחולקו בין המועדונים להם שייכים למעשה הכדורגלנים שישתתפו במונדיאל. הסכום ישמש למעשה כביטוח עבור המועדונים בעלי השחקנים הרבים והאיכותיים ביותר שישחקו עבור נבחרותיהם באליפות בדרא"פ.
"כל מועדון בו משחק נמצא שחקן שישחק במונדיאל יקבל 1600 דולר ליום עבור כל שחקן", הבהיר מזכ"ל פיפ"א ג'רום ואלקה. בני יהודה, הפועל ת"א ומכבי חיפה, להן נציגים במונדיאל, צפויות להרוויח סכום זה גם כן.
רונאלדו מניף את הגביע (רויטרס) | צילום: מערכת ONEבנבחרת ברזיל, אחת הפייבוריטיות לזכייה, נושא הבונוסים הכספיים תמיד היווה עניין המהווה מחלוקת. על הזכייה ב-2002 קיבל כל שחקן 250 אלף דולר ובמקרה של זכייה ב-2006 כל כדורגלן בנבחרת היה יוצא עם בונוס שמן של 300 אלף דולר. היום, בברזיל המאורגנת והממושמעת של דונגה, נדמה כי נושא הבונוסים כבר אינו משחק תפקיד.
כשחקן, דונגה היה שותף במחאה של הסלסאו במונדיאל 1990, על גובה הבונוסים. השחקנים אז איימו לכסות בצילומים את לוגו הספונסר שעל החולצות.