אחרי שחגגו את המדליות בריו, הטירוף סביב אורי ששון וירדן ג'רבי נמשך בישראל. כ-500 איש הגיעו לנמל התעופה בן גוריון על מנת לקבל את פניהם המדליסטים הטריים, שנחתו בטיסה מריו. עם נחיתתם של השניים שזכו בארד, החל טירוף בטרמינל הנחיתות כאשר מאות החברים, בני המשפחה והאוהדים שהגיעו למקום עטפו את ששון וג'רבי באהבה. בבלאגן שנוצר, השניים לא הצליחו להתפנות כדי להעניק ראיונות והוברחו מיציאה צדדית. מי שכן דיברו הם מאמניהם של הג'ודאים.
"כשחושבים על זה, זה באמת בלתי נתפש", סיפר מאמן נבחרת הגברים, אורן סמדג'ה, "אני הראשון שלקח מדליה בתור ספורטאי ובתור מאמן. זאת לא הייתה המטרה שלי בחיים לעשות את זה, אבל זה פשוט טייטל חדש שדבק בי. אם תבדקו תראו שלאורך כל הדרך תמיד ידעתי שאני אצליח להביא ספורטאים למדליות אולימפיות. אני מצפה מהם עכשיו שיהנו, זה מגיע להם. הם יצטרכו להתרגל שהם יהפכו עכשיו למוכרים ולדמות לחיקוי. אני עברתי את זה בגיל 22 וזאת חוויה מדהימה, זה תואר שנשאר איתך לכל החיים. הם ישארו עם הרגליים על הקרקע כי זה מה שהם – אנשים מדהימים".
סמדג'ה ניצל את ההזדמנות כדי לדאוג לענף הג'ודו: "הגיע הזמן שזה יהיה הענף הלאומי של ישראל. אם הוא כל כך מצליח ומספק כאלו רגעים, בואו ונקרא לו הענף הלאומי. נמצאים בו האנשים הכי ראויים. עשינו את כל הקמפיין הזה בצורה הכי מקצועית וניסינו לדייק בהכל, מהדברים הקטנים ועד לגדולים. אני מקווה שענפים אחרים יקחו דוגמא מהג'ודו, כי כמו שבג'ודו הצלחנו לצמצם פערים מכל העולם, אפשר גם בענפים אחרים".
"אני מאוד עייף, אני 40 שנה בענף הזה ואני מאוד רוצה להצליח ולייצג את מדינת ישראל, אבל אני חושב שחייב להיות שינוי בתקצוב אחרת נאבד את הענף. כרגע אנחנו חוגגים, אני אנוח מכל ה-4 שנים האלה ונראה מה הלאה", סיכם המאמן.
שני הרשקו, מאמן הנשים, שיתף בתחושותיו: "זו ההרגשה הכי טובה שיכולה להיות, כיף גדול. כשאתה עובד קשה בסוף אתה מביא את ההצלחה. כשספורטאית שלך מגשימה את החלום שלה זה פשוט מדהים".
"אני חושב שחצי השנה הזאת שלא היינו בתקשורת, הביאה לכך שכאשר הבאנו מדליה פתאום זה התפרץ", טען יו"ר איגוד הג'ודו, משה פונטי, "העם כל כך מחבק את הספורטאים והענף כי עשינו את זה בשקט ובצניעות בלי הרבה הצהרות ועל זה אנחנו מקבלים את כל החיבה".