1. סימון ביילס, מתעמלת, ארה"ב
היא בסך הכל בת 19, מתנשאת לגובה 1.45 מ' בלבד, אבל זה לא מנע מסימון ביילס להפוך ללא פחות מסנסציה באולימפיאדת ריו. הספורטאית המרשימה קטפה 4 מדליות זהב החודש, ואפילו הנשיא אובמה הגאה צייץ לה בטוויטר הנשיאותי, וחילץ ממנה תגובה מרגשת. אז איך הפכה ביילס לעילוי עולמי תוך חודש אחד בלבד? ההתחלה לא הייתה קלה. אביה לא היה עמה בקשר מאז שנולדה, אמה התמודדה עם התמכרויות ואף הורשעה מספר פעמים, וכשהייתה בת 3 בלבד ביילס עברה עם 3 מאחיה לחיות עם סבא וסבתא, שגם אימצו אותה באופן רשמי. כשהייתה בת 6 זיהתה מאמנת במועדון ספורט מקומי את המתנה המדהימה שביילס קיבלה, ומאז היא מקדישה את חייה לספורט המאתגר כשאותה מאמנת מלווה אותה. היא הגיעה לריו כשכיסה כבר כבד ממדליות זהב באליפויות העולם, והיא מחזיקה בתואר אלופת ארה"ב בפעם הרביעית ברציפות. ריו היא האולימפיאדה הראשונה שלה, שם קיבלה 3 מדליות זהב אישיות, אחת קבוצתית ומדליית ארד לקינוח, מה שמקנה לה את התואר המתעמלת האמריקאית המצליחה בכל הזמנים.
2. לי קורזיץ, שייטת, ישראל
אלופת העולם והשייטת האולימפית לי קורזיץ זכתה באליפות העולם הראשונה שלה כשהייתה בת 19, מה שהפך אותה לשייטת הצעירה שזכתה אי פעם בתואר. קורזיץ מתחרה על גלשן רוח מדגם מיסטרל, ואיתו קטפה עוד פעמיים את תואר אלופת העולם, מה שהופך אותה לפורצת דרך בתחומה. למרות פציעה בגב באחת התחרויות, ולמרות שהיא סובלת ממחלת דם ומטופלת בתרופות - קורזיץ לא ויתרה על התחרויות ואף התחרתה באולימפיאדת לונדון וקטפה אחריה עוד שתי מדליות זהב באליפות העולם שנערכה בברזיל.
3. דניקה פטריק, נהגת מרוצים, ארה"ב
בעולם שכל כולו נשלט בידי גברים, דניקה פטריק היא יהלום בודד זוהר למרחקים. פטריק היא הנהגת המצליחה בעולם במירוצי נאסקר, ומתחרה בגברים. היא החלה את דרכה במירוצי אינדי, והפכה לאישה הראשונה בעולם שניצחה במרוץ מסוג זה, וב-2011 עברה לנאסקר ומאז היא מתחרה עיקשת בתחום, כולל שמועות על כניסתה לפורמולה 1. במקביל פטריק היא מעצמת מדיה קטנה, ובאמתחתה הגשת תכניות אירוח, תפקידים בטלוויזיה וחוזי פרסום שמנים.
4. מיסטי קופלנד, רקדנית בלט, ארה"ב
כשמדברים על פורצת דרך, מיסטי קופלנד כנראה קולעת בול. היא הרקדנית הראשית של תיאטרון הבלט האמריקאי, אחד המוסדות המובילים בתחום, והאפרו-אמריקאית הראשונה שהגיעה למעמד הנכסף. ולא בכדי. קופלנד הפכה לעילוי בתחומה אחרי שהחלה לרקוד בגיל 13 המאוחר. היא זכתה בכמה פרסים ובגיל 22 הצטרפה לבלט האמריקאי, שם היא מככבת עד היום, כשהיא בת 34. היא כתבה שני ספרים, השתתפה בתכניות טלוויזיה רבות והיא חתומה על חוזי פרסום מעוררי קנאה. ב-2015 היא נבחרה לאחת מ-100 האנשים המשפיעים בעולם של מגזין טיים.
5. קרן לייבוביץ', שחיינית, ישראל
הספורטאית הישראלית היא אחד מסיפורי ההצלחה המרגשים שיש: אחרי שנפצעה בזמן מסע צבאי, ונותרה משותקת חלקית בשתי הרגליים ללא יכולת ללכת, ליבוביץ' לא ויתרה על פעילות ספורטיבית, שהייתה חלק מחייה עד אז. היא החליטה להתמקד בשחייה, והחלה להתחרות במשחקים פאראלימפיים. הישגיה של לייבוביץ' מעוררי השתאות, ומלמדים על נפש חזקה ואיתנה. היא זכתה במספר אליפויות אירופה ואליפויות עולם, וכן השתתפה באולימפיאדות הנכים בסידני ובאתונה, שם קטפה 7 מדליות, מהן 4 מדליות זהב. לייבוביץ' היא גם אם חד הורית לשני זוגות תאומים, וזה כבר מעמיד אותה בליגה משלה.
6. דארה טורס, שחיינית, ארה"ב
מייקל פלפס הוא אולי השחיין הגדול בהיסטוריה, עם מספר מדליות אגדי, אבל מקבילתו הנשית לא פחות מרשימה. השיאנית האולימפית דארה טורס מחזיקה ב-12 מדליות, והיא השחיינית הראשונה שאי פעם השתתפה בחמש אולימפיאדות. וההישג הכי מרשים שלה? היא חזרה להתחרות בגיל 41, אחרי שכבר פרשה משחייה שנתיים לאחר שילדה את בתה, והפכה לשחיינית המבוגרת בהיסטוריה כשתפרה את הבריכה באולימפיאדת בייג'ין ב-2008.
7. אנוילה אלוקו, שחקנית כדורגל, בריטניה
היא נולדה בניגריה ועברה עם הוריה לבירמינגהם בגיל שנה, היא עורכת דין מוסמכת בהכשרתה המקצועית, אבל אנוילה אלוקו לא ויתרה על החלום שלה להיות כדורגלנית מקצועית, וכיום היא הכוכבת של קבוצת צ'לסי לנשים, ואחד הפנים המוכרות במשחק. כבר כשהייתה בת 14 נבחרה לככב בנבחרת אנגליה לנשים בתפקיד החלוצה, ומאז היא קוטפת הישגים עם הנבחרת בגביעי אופ"א ופיפ"א, כאחת ממבקיעות הבולטות על הדשא, עם רשימת שערים ארוכה ומרשימה, וגם מובילה את קבוצתה צ'לסי לאליפויות.
8. נטע ריבקין, מתעמלת אמנותית, ישראל
"המתעמלת האמנותית הישראלית הכי מצליחה בכל הזמנים" הוא לא תואר שמגיע בקלות. ואכן, נטע ריבקין עבדה קשה בשביל להשיג אותו. בתחום ספורטיבי שהוא לא אחד המובהקים בישראל (בטח לעומת ההישגים המקומיים בג'ודו ושיט), ריבקין נחשבת לספורטאית איכותית וצנועה. היא החלה להתאמן בגיל 5, ובגיל 16 העפילה למקום ה- 13 באליפות אירופה והמקום ה- 20 באליפות העולם ביוון. היא צורפה למשלחת הישראלית באולימפיאדת בייג'ין, ושנתיים לאחר מכן זכתה במדליה הראשונה שלה - ארד בגביע העולם בתרגיל הכדור. חודש אחר כך קטפה ארד נוסף בתרגיל חישוק, וההישג הגדול ביותר שלה הוא מדליית כסף באליפות אירופה בהתעמלות אמנותית ב-2011, הספורטאית הישראלית הראשונה שזכתה במדליה בתחרות הזו. כן ירבו.
9. סרינה וויליאמס, שחקנית טניס, ארה"ב
כנראה שהיא אחת מהאתלטיות הטובות של זמננו: סרינה וויליאמס זכתה ב-20 (!) תחרויות גראנד סלאם עד היום, ועוד ידה המגיש נטויה. היא גם זכתה בפרסים הכספיים הכי גבוהים בהיסטוריה, וכמובן שהיא מדורגת בתור הטניסאית מספר 1 בעולם, ויריבותיה יודעות שהיא אחת השחקניות שהכי צריך לחשוש מהן על המגרש.
10. יעל ארד, ג’ודוקא, ישראל
אי אפשר להכין רשימת נשים משפיעות בספורט מבלי להזכיר את זאת שפרצה דרך לכולן, שלא לומר לכל מדינת ישראל. יעל ארד עשתה היסטוריה כשהפכה לזוכה הראשונה של ישראל אי פעם במדליה אולימפית. נכון שקטפנו לא מעט מדליות, אבל את הכסף של ארד אף אחד לא ישכח לעולם. כשהתחילה להתאמן בג'ודו בגיל 8, נאלצה להתמודד עם יריבים בנים, בשל מחסור בבנות בתחום. היא הגיעה לאולימפיאדת ברצלונה ב-1992 אחרי שכבר זכתה במדליות ארד וכסף באליפויות העולם, ובמדליה האולימפית זכתה לאחר פציעה בברך, וחוללה היסטוריה והיסטריה כשקיבלה אותה אחרי 40 שנה שישראל התמודדה באולימפיאדה. היום היא מכהנת כיו"ר מוגובי, חברה שמייצרת משחקים וירטואליים לילדים, והיא מטפחת ותומכת בספורטאיות צעירות ומצליחות.