רוג'ר פדרר הוא אלוף באזל, הטורניר הביתי שלו. השוייצרי שזכה בטורניר ב-2006, 2007 ו-2008 החזיר לעצמו את התואר והכבוד אחרי שגבר בגמר על אלוף 2009 ומי שניצח אותו בגמר בבאזל אשתקד, נובאק ג'וקוביץ' 4:6, 6:3 ו-1:6.
זהו התואר ה-65 של פדרר בסבב בקריירה והרביעי ב-2010. פדרר שבר ל-1:2 במערכה הראשונה, ולמרות משחקונים צמודים, שמר על יתרון השבירה עד סוף המערכה בה ניצח 4:6. ג'וקוביץ', שגבר על פדרר, גם בשנה שעברה וגם במשחק דרמטי בחצי גמר אליפות ארה"ב, פתח בסערה את המערכה השניה ורץ ל-0:3 עם שבירה בדרך ל-3:6.
פדרר שבר ל-1:3 במערכה השלישית, וברגע הזה כבר לא הביט לאחור ושעט ל-1:6 ולתואר הביתי. פדרר, השני בעולם, עולה ל-6:12 בראש בראש מול ג'וקוביץ', השלישי בעולם. ג'וקוביץ' שהיו לו תשעה נצחונות רצופים בבאזל, נכשל בנסיונו לזכות בתואר שלישי העונה אחרי דוחא ושנחאי.
בוולנסיה, ניצח דויד פרר השמיני בעולם, בדרבי הספרדי את מרסל גרנולרס (67), לאקי לוזר שהגיע עד לגמר, 5:7 ו-3:6 וזכה בתואר השני שלו העונה. תואר שהבטיח לפרר כמעט ב-100 אחוז את השתתפותו באליפות סוף השנה בלונדון בעוד שבועיים. פרר עולה למקום השביעי במרוץ ללונדון ודוחק את אנדי רודיק למקום השמיני.
זה היה גמר ספרדי ראשון באולם סגור ולא על חימר מאז אוקטובר 2000 בסבב. עבור פרר זהו תואר שני העונה אחרי שזכה באקפולקו ותואר שמיני בקריירה. כל השחקנים הבכירים בסבב, פרט לרפאל נדאל שפרש עקב פציעה, יקנחו את העונה הסדירה השבוע בטורניר ברסי הנוצץ מסדרת המאסטרס.
אנה איבנוביץ' זכתה באינדונזיה ותחזור לטופ 20
אנה איבנוביץ' זכתה היום (ראשון) בטורניר באלי באינדונזיה כשניצחה את אליסה קלייבנובה מרוסיה 2:6 ו-6:7 (5:7) והמשיכה בכך את הקאמבק שלה בסוף 2010, כאשר הניצחון יחזיר את הסרבית, שדורגה בעבר במקום הראשון בעולם, תחזור בגדול לטופ 20, היישר למקום ה-17 בדירוג העולמי.
איבנוביץ' שעברה תקופה קשה ונפלה לסביבות המקום ה-65 בעולם החלה לאותת שהיא חוזרת לעצמה עם חצאי גמר ברומא ובסינסינטי. לפני כשלושה שבועות זכתה הסרבית בטורניר לינץ באוסטריה וכך נכנסה לטורניר באלי, בו התאספו הזוכות הבכירות בטורנירים הקטנים במהלך השנה. עם הכושר המצוין שלה מהשבועות האחרונים, הצליחה הטניסאית היפהפייה לזכות בטורניר.
במסיבת העתונאים אחרי הזכיה איבנוביץ' הסבירה את מה שעברה: "כשהגעתי למקום הראשון כל הזמן חשבתי איך להשתפר כדי להישאר שם, שיניתי טכניקה ושיטות עבודה וזה הוליך אותי דווקא אחורה. התחלתי להפסיד משחקים והיו כמה פציעות שלא הוסיפו ונוצר מצב שהפסדתי במשחקים שציפיתי לנצח. זה היה קשה מאוד, בעיקר מנטלית, לקחתי את זה קשה והייתי במצב נפשי ירוד".
"עכשיו כשהנצחונות חוזרים הבטחון נבנה מחדש, אבל זה תהליך ארוך מאוד", המשיכה הסרבית. "לפעמים כשהשגתי ניצחון חשוב הייתי בטוחה שאני חוזרת, ואז שוב ושוב התברר ששמחתי מוקדם מדי. הסבלנות מאוד חשובה. היום אני מרגישה שהרמה שלי חוזרת ואני אפילו יותר אגרסיבית ומרגישה שחקנית יותר שלמה".
בגמר, כאמור, פגשה איבנוביץ' ביריבה לא קלה בדמותה של קלייבנובה, שבעצמה זכתה בשני תארים השנה. אחרי מערכה ראשונה בה שלטה הסרבית, קלייבנובה נכנסה חזק למשחק במערכה השניה שהגיעה לשובר שוויון. במצב של 3:3 בשובר השוויון קלייבנובה ביצעה טעוות כפולה ועם היתרון הזה ניצחה איבנוביץ' את שובר השוויון וזכתה בתואר.
איבנוביץ', שזכתה ברולאן גארוס ב-2008 ולאחריו טיפסה למקום הראשון בעולם, עברה שנתיים קשות מאוד שכללו פציעות והמון הפסדים, חלקם מול יריבות חלשות. הסרבית חוזרת לטופ 20 עם 13 נצחונות מ-15 משחקיה האחרונים והתואר בבאלי הוא העשירי שלה בקריירה. בפעם האחרונה שאיבנוביץ' היתה בטופ 20 זה היה באוקטובר 2009. גם קלייבנובה, למרות ההפסד, חתמה שנה מצויינת במהלכה היא הגיעה לשלושה גמרים וזכתה בקואלה לומפור ובסיאול.
במשחק מוקדם על המקום השלישי בטורניר ניצחה קימיקו דאטה קרום בת ה-40 את דניאלה הנטוחובה הסלובקית 5:7 ו-5:7. קרום, שנתנה סיום ענק לעונה מופלאה, אמרה בסיום: "אני עייפה מכל העונה ושמחה שסימתי עם נצחון חשוב". קרום הדיחה בסיבוב הראשון של הטורניר את נה לי מסין, המדורגת 1 בטורניר ו-11 בעולם, ולמרות העייפות היא תמשיך למשחקי אסיה, כדי לנסות לזכות במדלית זהב עבור יפן.
פדרציה: איטליה מוליכה 0:2 על ארה"ב בגמר
מחזיקת גביע הפדרציה, איטליה, מתקרבת מאוד לתואר שני ברציפות. פרנצ'סקה סקיאבונה ופלאביה פאנטה לא התקשו לנצח את שני משחקי הפתיחה מול המארחת ארה"ב, בסן-דייגו.
סקיאבונה, אלופת הרולאן-גארוס, פתחה ברגל ימין עם ניצחון קל על האמריקנית הצעירה קוקו ואנדווה 2:6 ו-4:6. ואנדווה, 114 בעולם, שנכנסה ברגע האחרון לשחק במקום מלאני אודין עפ"י החלטתה של הקפטנית, מארי ג'ו פרננדס, לא היוותה יריבה לסקיאבונה שכבר הוליכה 2:6 ו-2:4.
בשלב הזה האמריקנית השתפרה, שברה וחזרה ל-4:4 , אך סקיאבונה הרימה את הרמה, שברה שוב, הגישה על האפס והעלתה את איטליה ל-0:1. "הייתי אגרסיבית, הגנתי טוב והסרב היה מצויין", אמרה סקיאבונה, מלכת הפדרציה בשנים האחרונות אחרי המשחק.
על יריבתה הצעירה שנכנסה לנבחרת בגלל פרישתן בשל פציעה של סרינה ו-ונוס וויליאמס (אחרי שלא שיחקו כל העונה בפדרציה בלי התירוץ הזה), אמרה האיטלקיה: "היא צעירה ושיחקה טוב יחסית למשחק ראשון אי פעם עבור המדינה שלה".
פאנטה ניצחה במשחק השני את בתאני מאתק סאנדס 6:7 ו-2:6. האיטלקיה פתחה מצויין והוליכה 1:5, אך האמריקנית בעלת הלבוש הייחודי, חזרה ל-5:6 לזכותה עם נקודת מערכה, אך זו פוספסה והשתיים הגיעו לשובר שוויון בו ניצחה פאנטה 4:7 וסיימה מערכה שארכה 82 דקות.
במערכה השניה האמריקנית העייפה נעלמה ופאנטה השלימה 0:2. הגביע מתקרב שוב לאיטלקיות שגם בשנה שעברה ניצחו את האמריקניות בגמר, על החימר בבית.