ארוע נדיר התקיים היום בוועדת החינוך של הכנסת, כשלפי יוזמתה של חברת הכנסת רונית תירוש, יו"ר שדולת הספורט בכנסת, עלה נושא שדרוג אצטדיון הטניס ברעננה לדיון בוועדה.
לצד מספר חברי כנסת מהוועדה, הגיעו שני הצדדים היריבים - אגוד הטניס ומרכז הטניס בהרכבים מלאים כדי להציג את טיעוניהם.
ח"כ תירוש, יוזמת הדיון בוועדה פתחה ואמרה: "לא ברור ותמוה מדוע משקיעים במרכז טניס נוסף המרוחק רק 8 ק"מ ממרכז הטניס הקיים, למרות שהמימון הוא מכספי תרומות, עדיין תצטרך המדינה להשקיע בעתיד באחזקת המקום. לדעתי ראוי לשדרג מתקן קיים".
אסף חפץ, יו"ר האיגוד הגיב ראשון על הדברים, וטען כי ישראל בדרך להיות מעצמת טניס וראויה לשני איצטדיונים. אין סתירה בין שני המתקנים הקיימים.
איאן פרומן, חתן פרס ישראל ומייסד מרכזי הטניס בישראל הוסיף: "אנחנו לא משתמשים בכספי ציבור. אנחנו שואפים להקים בית לאומי לאיגוד הטניס. אנחנו לא רוצים להיות תלויים במרכז הטניס, שהוא מקום פרטי".
חברי ועדת החינוך בראשותו של הרב מלכיאור התפלאו לראות את היריבות הקיימת בין מרכז ואיגוד הטניס ושאלות רבות נזרקו לאוויר, בקשר לטניס בפריפריות ולא דווקא במרכז המדינה.
ג'נין שטראוס, מנכ"לית מרכזי הטניס, הגיבה לטיעונים כי אכן המרכז ברמת השרון לא עונה עדיין לדרישות הבינלאומיות, אך קיימות תוכניות להפוך אותו לאיצטדיון מקורה.
שטראוס גייסה לצידה גם את ראש עיריית רמת השרון, איציק הוכברגר, שביקש מהוועדה לא להרוס את סמל הטניס של מדינת ישראל במשך 30 שנה, והוא המרכז ברמת השרון.
"הקמת אצטדיון ברעננה ביחד עם הכוונות להעביר אליו את תחרויות הנבחרות תוריד לטמיון את הכספים הרבים שנתרמו למרכז לטניס בישראל עבור אצטדיון קנדה ותגרום לפגיעה חמורה לקהילות התורמים", אמרה שטראוס, "זה יבזה את המפעל הציוני המרשים, שנבנה במהלך השנים על ידי יהדות התפוצות".
"יהודי קנדה וארה"ב תרמו במשך השנים מעל ל- 150 מיליון דולר למרכז הטניס בישראל, כולל להקמתו, שדרוגו ותחזוקו של אצטדיון קנדה ברמת השרון - בשיתוף פעולה עם ראשי העיר של רמת השרון לדורותיהם. בעוד שקיים מתקן משודרג ברמת השרון, נשאלת השאלה לשם מה יש צורך בגיוס כסף ממשלתי, ציבורי או גיוס כפול מיהודי התפוצות כדי לבנות אצטדיון נוסף ועוד בקרבת מקום - ברעננה".
"ללא ספק בנית אצטדיון נוסף תגרור הוצאות נוספות של אחזקה, צוות ותפעול מעבר להוצאות ההקמה הראשוניות – על חשבון משלם המיסים", הוסיפה שטראוס, "אין ספק שעדיף להשתמש בכספים – אם ישנם כאלו – המתוכננים לבניית אצטדיון נוסף בקו אווירי של 5 קילומטרים מרמת השרון לבניית מגרשים בפריפריות, לשחקנים יהודים וערבים, לקידום נוער במצוקה או לחלופין למטרות חינוך למצוינות וארגון תחרויות נוספות שכה חסרות לטניסאים בישראל".
מנכ"ל האיגוד משה חביב הוסיף: "מחייבים אותנו לשחק במרכז הטניס, אין לנו ברירה. אנחנו משלמים על השימוש באיצטדיון כסף יקר וזכותו של איגוד הטניס לבנות לו בית משלו. אנחנו לא מנסים לפגוע ברמת השרון. אנחנו מטפחים יוזמה של ראש עירית רעננה שמגובה בתרומות פרטיות".
יו"ר הוועדה, ח"כ הרב מיכאל מלכיאור, שניהל את הדיון בתבונה וביד רמה סיכם: "עקב אי ההתדברות בין שני הצדדים, הציבור הישראלי סובל. יש נתק. למשרד הספורט (שנציגו אורי חרל"פ דיבר בזכות שדרוג האיצטדיון ברעננה) יש אינטרס לגשר בין הצדדים ולבדוק האם אפשר לחבר בין השאיפות של האיגוד לבית משלו לבין הרצון והנחישות לעזור של עירית רמת השרון.