בפעם השניה בתוך שלוש שנים, מריה שראפובה הוכתרה כאלופת הרולאן גארוס. זו השורה התחתונה מגמר הנשים המרתק שנערך היום (שבת) על החימר בטורניר היוקרתי בפאריס. הרוסייה, שתעלה 3 שלבים למקום החמישי בעולם, חתמה טורניר נפלא בדרך הכי מתוקה שאפשר עם ניצחון 1:2 (4:6, 7:6, 4:6) על סימונה האלפ.
שראפובה זכתה כאמור בגראנד סלאם השני שלה בפאריס ומיצבה את עצמה כטניסאית החימר הטובה בעולם. לטניסאית, שזכתה בגראנד סלאם הראשון שלה בווימבלדון ב-2004 בגיל 17, יש כעת חמישה תארים יוקרתיים כאלה בארון. שניים בפאריס, אחד בווימבלדון, אחד במלבורן ואחד בניו יורק. האם בחודש הבא היא תסגור מעגל באול אינגלנד קלאב?
משחק הגמר עצמו ייחשב לאחד מגמרי הנשים הטובים שהיו ב"פיליפ שאטרייה" בשנים האחרונות. שראפובה והאלפ נאבקו זו בזו במשך שלוש שעות בקרב שהיה רווי מהפכים, שבירות ואמוציות. האלופה הטרייה פתחה חזק ועלתה ל-0:1 במערכות עם 4:6. האלפ הצליחה לבצע מהפך עם הגב לקיר ואיזנה ל-1:1 בשובר שוויון. הרומנייה גם לחצה את יריבתה בסט השלישי, אך הניסיון והווינריות של שראפובה הם אלה שהכריעו. הרוסייה ניצחה 4:6 במערכה השלישית וכרעה על ברכיה מרוב אושר לאחר שאספה את נקודת האליפות.
האלפ, שלא הפסידה מערכה אחת בטורניר עד משחק הגמר, יכולה להתנחם בפרס כספי של 800 אלף יורו ובטיפוס של שלב אחד - למקום השלישי בדירוג הנשים. מנגד, שראפובה תקצור מענק של 1.65 מיליון יורו ותעלה כאמור למקום החמישי על חשבון קביטובה, יאנקוביץ' ואזארנקה.
"זה הגמר הקשה ביותר בקריירה שלי", אמרה מריה שראפובה בסיום, "מגיעות הרבה מחמאות לסימונה האלפ ששיחקה פשוט מצוין. כילדה רק רציתי לנצח משחקים, לא העזתי לחלום על שתי זכיות בפאריס. זה מדהים". שראפובה גם הודתה למארגנים ולאוהדים שלה: "האווירה בפאריס היא תמיד נפלאה ואני תמיד מאושרת לשחק כאן".
אלופת 2012 ו-2014 הייתה נרגשת במיוחד בטקס הענקת הגביע. "אני עומדת על הבמה הזו כבר פעמיים, בעיר הכי יפה בעולם. זה כמו חלום", אמרה שראפובה, "הלוואי שיכולתי לחתוך את הגביע הזה לכמה חתיכות ולתת חתיכה לכל הצוות המדהים שנמצא לצידי. לא יכולה לחכות כבר לרגע שבו אחזור לכאן בשנה הבאה".
סימונה האלפ, שהזילה דמעות לאחר ההפסד, זכתה למחיאות כפיים רבות במגרש המרכזי. "זה היה הגמר הראשון בקריירה שלי, רגע שאותו לא אשכח לעולם", אמרה אחרי שקבעה הישג שיא בקריירה שלה, "מריה היא אלופה ראויה והתואר הזה מגיע לה. היה לי שבוע נפלא בפאריס, שיחקתי את הטניס הטוב בחיי ואני מודה לכל מי שהגיע לכאן כדי לתמוך בי. אני יודעת שרבים צופים בי כרגע ברומניה ואני מודה להם על התמיכה".
מריה שראפובה - הדרך לגביע
סיבוב ראשון: 1:6, 2:6 על קסניה פרבאק (רוסיה)
סיבוב שני: 5:7, 2:6 על צבטאנה פירונקובה (בולגריה)
סיבוב שלישי: 0:6, 0:6 על פאולה אורמצ'אה (ארגנטינה)
שמינית הגמר: 6:3, 4:6, 0:6 על סמנת'ה סטוסור (אוסטרליה)
רבע הגמר: 6:1, 5:7, 1:6 על גארבין מוגורוסה (ספרד)
חצי הגמר: 6:4, 5:7, 2:6 על ג'ני בושאר (קנדה)
הגמר: 4:6, 7:6, 4:6 על סימונה האלפ (רומניה)
מהלך המשחק
האלפ פגעה לשראפובה בביטחון כבר בפתיחה, כאשר הצליחה לשבור אותה במשחקון הראשון, לשמור על ההגשות ולעלות ל-0:2. הרוסייה התאוששה מהר מאוד, כששברה במשחקון הרביעי ועלתה ל-2:3. שראפובה תפסה מומנטום, שברה את האלפ גם במשחקון השישי ושייטה ל-4:6 במערכה הראשונה.
הרומנייה, שמדורגת 4 בעולם, איבדה את הביטחון ונשברה גם בפתיחת הסט השני ואפשרה ליריבתה לעלות ל-0:2. האלפ הצליחה לחזור למשחק עם שבירה משלה ואיזנה ל-4:4. השתיים המשיכו לשבור אחת את השניה עד שנכנסו לשובר שוויון. שראפובה הצליחה להשיג מיני ברייק, שהקפיץ אותה ל-2:4 מבטיח ובהמשך ל-4:5. אלא שכאן האלפ הוכיחה שיש לה אופי וכפתה סט שלישי ומכריע בזכות שלושה ווינרים, שקבעו 5:7 בשובר השוויון ו-6:7 במערכה.
המערכה המכרעת נפתחה בשבירות הדדיות (1:1), כשהאלפ הייתה הראשונה לשמור על ההגשות ולעלות ל-1:2. הנדנדה בין השתיים נמשכה, כאשר שראפובה עלתה ל-3:4. האלפ עוד הצליחה לאזן, אך שבירה אחרונה ומכרעת של הרוסייה סגרה את הסיפור. 4:6 לשראפובה ו-1:2 במשחק כולו.