בזמן שטניסאי העולם כולו עסוקים במנוחה אחרונה, וחלקם הגדול כבר בתחילתן של ההכנות לקראת שנת 2009 שתיפתח בסביבות ה- 5 בינואר, כל הטובים שבטניסאי ישראל יפתחו בשבוע הבא, ביום ראשון, עוד אליפות ישראל רשמית שתקבע מי יהיו אלוף ואלופת ישראל לשנת 2008 .
באופן מסורתי בשנים האחרונות, מקפידים ראשי איגוד הטניס, ובצדק, לדאוג לכך שטניסאי ישראל הבולטים ייטלו חלק באליפות הזו המתקיימת פעם בשנה, והם עשו זאת על ידי מספר מהלכים להם לא יכלו השחקנים לסרב.
קודם כל האליפות הועברה לסוף השנה, לחודש דצמבר, כשברור וידוע שכל הטניסאים נמצאים אחרי עונה מפרכת בבית, באימונים קלים או במנוחה. שנית, דאגו ראשי האיגוד לקשור את ההתחייבות של הטניסאים הטובים ביותר להשתתף באליפות ישראל, למחויבויות שלהם במסגרת הנבחרת הלאומית, בעיקר מבחינת התמורה שמקבל כל אחד ואחת מהן.
עוד השכילו ראשי הענף בשנים האחרונות לדאוג לספונסרים (משפחת ברק לזכרו של אבנר ברק ז"ל וכן "פסגות בית השקעות") ודרכם לפרסים כספיים מכובדים (השנה הפרס הכולל שיוחלק בין השחקנים מגיע לסכום של 53 אלף שקלים).
עוד דואגים באיגוד הטניס להביא את משחקי הגמר לגברים ולנשים לשידור ישיר בערוץ הראשון ובכך חושפים את הטניסאים הבכירים ואת הענף לקהל אוהדי הטניס.
שחר פאר והראל לוי הם האלופים היוצאים שינסו להגן על התואר שלהם, כשבהגרלת הגברים של האליפות 24 טניסאים, ובהגרלת הנשים 16 טניסאיות.
מצד הגברים ינסו דודי סלע, נועם אוקון ואמיר ויינטרוב לקחת מלוי המנוסה את הבכורה, בזמן שפאר תתמודד בדרך מול חברותיה לנבחרת הפדרציה ציפי אובזילר, יוליה גלושקו, קרן שלמה וחן אסטרוגו.
באליפות כמובן גם תחרות זוגות גברים ונשים – 11 זוגות יתחרו על תואר הגברים וביניהם אנדי רם ומאמנו נועם בר (יוני ארליך עדיין מתאושש מהניתוח במרפקו), ודודי סלע ומאמנו – חברו יואב שב.
אליפות ישראל לא תמיד זכתה לכבוד הראוי לה. שחקנים רבים הרשו לעצמם לפסוח עליה, ראו בה נטל במקום זכות, וכל זאת על אף שהמנצח בה כל שנה נכנס לספרי ההיסטוריה של הענף בארץ לתמיד. האליפות התקיימה במשך שנים בבירה, במרכז לטניס בירושלים, לימים נדדה למספר שנים לאילת, בעיקר בגלל שהתקיימה בסוף השנה, בעונת החורף ובשנים מסוימות "הוצפה", ובסופו של דבר מצאה את משכנה החדש במרכז הטניס היפיפה ברעננה, המנוהל על ידי לא אחר מעודד יעקב, קפטן גביע הפדרציה הפורש.
כבר בשנת 1947 התקיימה אליפות ישראל הראשונה, אז רק לגברים, ובה זכה אריה אבידן וייס. שנה לאחר מכן התקיימה אליפות לראשונה גם לנשים, ובאותה שנה זכו בתואר בגברים שוב אריה אבידן וייס ובנשים גרטרוד קורנפלד.
בשיא הזכיות באליפות המדינה מחזיק יהושע שלם שזכה בתשעה תארים רצופים בין השנים 1967 לשנת 1975 . בין השנים מחזיקה בשיא התארים טובה אפשטיין שבין השנים 1958 לשנת 1972 ,זכתה ב- 12 תארי אליפות ישראל לנשים.
האליפות השנה תיפתח ביום ראשון הקרוב ותסתיים ביום שישי ה- 26 לחודש, יום בו יתקיימו הגמרים לנשים ולגברים שישודרו בשידור ישיר בערוץ הראשון.