BMW ניצבת בראש טבלת רכבי היוקרה המעוקלים. כך עולה מנתוני אתר כונס פרי, על פיהם במרוצת 11 החודשים האחרונים עוקלו סה"כ 69 מכוניות של המותג הבווארי. למקום השני במצעד המפוקפק הגיעה חברת מרצדס עם 62 כלי רכב שהועמסו על הגרר ונמכרו למרבה במחיר. על פי הנתונים, אאודי ניצבת במקום השלישי עם 58 כלי רכב מעוקלים. ומי הבאה בתור? נציגות אמריקנית - קאדליק עם 8 כלי רכב מעוקלים. במקום החמישי ניצבת פורשה עם 3 כלי רכב ולאחריה יגואר עם 2. מזארטי סוגרת את רשימת העיקולים עם רכב אחד.
לדברי גורם במערכת המשפט, העוסק בדיני חדלות פירעון ופשיטת רגל, עולה כי בשנים האחרונות חלה ירידה במספר ההליכים לתפיסת רכב, חרף העובדה שיש עלייה בכמות רישומי עיקול רכב (במקרים רבים לא מממשים הזוכים את העיקול מסיבות שונות). על פי נתוני ההוצאה לפועל, בשנת 2009 היו 23.5 אלף הליכים לתפיסת רכב, ונתפסו בפועל כ–2,100 מכוניות, ואילו ב–2018 המספר ירד לכ–3,000 הליכים, ונתפסו בפועל 438 מכוניות. "בין היתר, הסיבה לפער בין מספר ההליכים לתפיסות בפועל היא שהזוכים מבקשים לתפוס רק את המכוניות היקרות או בעלות הערך בשוק החופשי".
לדבריו, "במקרים רבים, הצלחנו לערער או להשיג על עצם הטלת העיקול לאחר תפיסת הרכב. החוק מאפשר לחייב להגיש בקשה מתאימה לרשם ההוצאה לפועל בתוך 14 יום מיום תפיסת הרכב ורק לאחר תקופה זו תפתח ועדת המכירות בהליכי מכירת הרכב".
הנתונים של חברת כונס פרי אינם כוללים את עשרות כלי הרכב שחולטו במרוצת השנה מעבריינים בגין ביצוע עבירות פליליות, אלא מתייחסים אך ורק לכאלו שכנגדם נפתחו הליכי הוצאה לפועל בשל חוב כספי. כך למשל, במהלך השנה בוצע מבצע אכיפה מיוחד באזור ירכא בשיתוף גופי אכיפה אזרחיים במטרה לנתק את "צינור החמצן הכלכלי" של ארגוני פשיעה. לפי הפרסומים נמצאה בין היתר מכונית על איטלקית בשווי שני מיליון שקל - שככל הנראה בוצעו בה מספר זיופים של מסמכי רישוי. עוד נמצאו מסמכים שונים בעלי תוכן פסול, ייתכן שחלקם מזוייפים, מאות אלפי שקלים וכסף זר שהוחבא בתוך אחד הרכבים.