נוכח משבר הפליטים בעולם, הוועד האולימפי הבינלאומי (IOC) החליט היום (חמישי) על הקמת קבוצת ספורטאים פליטים, שתתחרה במשחקים האולימפיים בריו, שיפתחו בעוד חמישה חודשים. קבוצת הפליטים תיקרא ROA - Refugee Olympic Athletes והוועד המנהל של ה-IOC קבע כי היא תקבל את אותו היחס כמו שאר הוועדים האולימפיים הלאומיים. לדוגמה, הקבוצה תזכה לטקס קבלת פנים משלה בכפר האולימפי כמו כל שאר המשלחות, תתארח בכפר האולימפי כמו שאר המשלחות, התלבושת שלה תצטרך להיות מאושרת ע"י הוועד האולימפי הבינלאומי וכדומה.
קבוצת הפליטים תתחרה תחת הדגל האולימפי וההמנון האולימפי, והיא תיכנס לאיצטדיון המרקאנה בטקס הפתיחה לפני המדינה המארחת ברזיל. קרן האולימפיק סולידריטי (Olympic Solidarity) תהיה אחראית על המימון של הקבוצה ותמשיך לתמוך בספורטאים אפילו אחרי המשחקים האולימפיים.
הוועדים הלאומיים התבקשו ע"י הוועד האולימפי הבינלאומי לאתר ספורטאים פליטים שיש להם הפוטנציאל לקבוע את הקריטריון לריו. ארבעים ושלושה מועמדים כאלה הועברו לידי ה-IOC, והללו כבר מקבלים תמיכה כלכלית מהאולימפיק סולידריטי במאמציהם להיכנס למשחקים האולימפיים. בגלל המורכבות הגדולה, הוועד האולימפי החליט שלא לאתר מועמדים נוספים, אלא רק במקרים חריגים שיאושרו ע"י ד"ר תומאס בך, נשיא הוועד האולימפי הבינלאומי. ההערכה היא כי הקבוצה תכלול בסופו של דבר בין חמישה לעשרה ספורטאים.
"זאת החלטה המציבה את הוועד האולימפי הבינלאומי בחוד החנית של התרומה האנושית לטרגדיה המתרחשת לנגד עינינו", אמר חבר הוועד האולימפי הבינלאומי, אלכס גלעדי, לאתר ערוץ הספורט והוסיף: "אלה שאין להם ועד אולימפי לאומי לייצג- ייצגו את ROA, אין להם דגל לצעוד מאחוריו- סיפקנו להם את הדגל האולימפי, ואם יזכו בזהב- יושמע לכבודם ההמנון האולימפי. מעשים אנושיים כאלה גורמים לי גאווה רבה. כשיצעדו ב-5 באוגוסט אל המרקנה בריו אני בטוח שצופי כל העולם יחושו כך".
"בהקמת הקבוצה הזו אנחנו רוצים לשלוח מסר של תקווה לכל בפליטים ברחבי העולם", אמר נשיא הוועד האולימפי הבינלאומי, תומאס בך. "אנחנו מברכים את הספורטאים הללו, שבכפר האולימפי יהיה להם בית בדיוק כמו לשאר 11,000 הספורטאים מ-206 הוועדים האולימפיים לאומיים".