אחרי שלוש אולימפיאדות ומדליות באליפויות העולם ואירופה, ורד בוסקילה פורשת. השייטת הישראלית כינסה היום (שני) מסיבת עיתונאים בה היא הודיעה רשמית על עזיבתה את הענף בגיל 29, ומפרקת למעשה את צמד ה-470 בו שיתפה פעולה עם גיל כהן.
בוסקילה פתחה את דבריה ומיד כבר החלה לדמוע: "תודה לכולם, קודם כל למשפחה שלי ולבעלי. מודה גם לוועד האולימפי שהיה בית עבורי ותמיד תמך בי, לאיגוד השיט ויהודה מעיין, לאגודה שלי הפועל ת"א ולמאמן אילן תשתש. למרות הבכי וההתרגשות אני פה ממקום של אושר לקראת הצעד הבא והחיים שאחרי. אני מאושרת שניתנה לי האפשרות להיפרד בצורה מכובדת מהענף שהייתי בו 20 שנה. לא ישנתי דקה הלילה, זה קרה לי רק במבחנים לאתונה 2004. שם הבנתי שכספורטאית אני רוצה יותר".
השייטת המשיכה: "אני עם תחושת מיצוי גדולה מקריירה מפוארת ותחושת גאווה. יש גם אכזבה מצוינת מהקמפיין בלונדון שלא הסתיים כמו שציפיתי, אני בכל זאת ספורטאית תחרותית ורצינו מדליה. הדרך הייתה לא פחות חשובה עבורי, למדתי לא מעט על עצמי. אני מאחלת לכל אדם את התחושה שמקבלים בטקס פתיחה של אולימפיאדה, להיות על הפודיום בתחרויות גדולות ולשמוע את התקווה. גם להיות שגרירה של 'אתנה' נתן לי המון".
"אני נכנסת לפרק חדש בחיים", סיכמה בוסקילה, "עברתי תהליך של פרידה מהעולם האולימפי בחצי שנה האחרונה. מודה ליעל ארד שתמכה בי והסיברה לי איך מתמודדים עם החששות. עברתי לעבוד בחברה שמפיקה חתונות. זה אתגר חדש עבורי לקפוץ למים אחרים לגמרי ולראות איך אני שוחה".
יו"ר הוועד האולמפי, צבי ורשביאק, סיפר עליה: "ורד בין הספורטאיות הבודדות בישראל שנחשבת לאחת הטובות בעולם. כשהיא באה ואומרת שהיא רוצה לפרוש, זה מעמיד את השערות. אבל על המדליה האולימפית שלה אנחנו לא מוותרים, ניסית באתונה, בייג'ין, לונדון, את תנסי גם בריו". בוסקילה עונה: "דבר עם בעלי". ורשביאק: "זה עוד יעבור, אנחנו בטוחים שאת יכולה. משפחה זה דבר חשוב, עוד 30 שנה תגידי אם ישנת בלילה. אני אחכה".
"זאת ספורטאית לדוגמא במדינת ישראל", המשיך לשבח ורשביאק, "אם כל הספורטאיות היו מתנהגות כמוה היינו מגיעים יותר רחוק. לצערי הספורט שלנו צר ואין הרבה יהלומים, והיום יורד יהלום מהכתר. זה גורם להרבה צער. אבל יש גם אופטימיות ותקווה. הבית הזה הוא שלך לתמיד, זה לא נגמר ונשמח לראות אותך".
מנכ"ל הוועד, אפרים זינגר, המשיך: "10 שנים אנחנו ביחד, היו תקופות טובות יותר ופחות. כל דרך לאולימפיאדה הייתה שונה, זה הלך והתמקצע. התמודדת עם המון קשיים. במשך כל הזמן הזה, היית אחת הספורטאיות שלמדתי להעריך, במיוחד ברגעים הקשים בהן הראית מה להיות בן אדם. עשית קריירה מזהירה במשך למעלה מעשור ואת יוצאת לדרך חדשה חמושה במשפחה ומקצוע שלמדת. את יכולה לשמש מודל לחיקוי לצעירות שרואות את עתידן בספורט".
גם גילי לוסטיג מהוועדה לספורט הישגי היה בין המברכים: "אני מצטרף למה שאמרו קודמיי, ורד עשתה קריירה ארוכה ומפוארת. ההיסטוריה יודעת ומעריכה אותה. היחודיות שלה היא באישיות, היא הייתה משכמה ומעלה. יש חוסר בספורטאים ברמה גבוהה אצלנו, במיוחד לא כאלה שמקרינים ומשפיעים כמו ורד. לכן האירוע הזה מבחינתי הוא מרגש יותר. כל פעם שהיא מדברת בפני בתי ספר זה תענוג".
המאמן שהיה לצידה במשך כל הקריירה, אילן תשתש, אמר: "ורד היא אחת הספורטאיות הכי טובות שהיו בישראל, ברמה של ארד, רוט-שחמורוב וקורזיץ. גייסתי אותה כשהיא הייתה בת 14 ומההתחלה היא הוכיחה את עצמה. היה לי כיף להיות המאמן שלך".
קריירה בת 14 שנים שהתחילה עם אליפות עולם
ורד בוסקילה החלה לשוט באופן תחרותי כבר בגיל 15, אז חברה ללינור קליגר בדגם ה-420. באותה שנה בוסקילה וקליגר זכו באליפות העולם לבוגרות ויצרו ציפיות ענק לעתיד. בשנת 2000 בוסקילה החלה לשוט עם ניקה קורניצקי בדגם ה-470 ושנה אחר כך הן זכו במדליית הארד באליפות אירופה. ב-2003 הן חזרו על ההישג ושנה לאחר מכן זכו בארד באליפות אירופה וגם באליפות העולם למשחקים האולימפיים באתונה 2004 השתיים הגיעו כפוטנציאל להגיע לפודיום, אבל סיימו רק במקום ה-18.
באולימפיאדה שנערכה בבייג'ין ב-2008 בוסקילה וקורניצקי היו קרובות מאוד להשיג מדליה, אבל סיימו בסופו של דבר במקום ה-4. בוסקילה עזבה אז את השייט לטובת לימודי משפטים, אולם חזרה ב-2010, והפעם הקימה צמד חדש יחד עם גיל כהן. ב-2011 השתיים דורגו במקום הרביעי באליפות העולם ויצרו שוב ציפיות לקראת המשחקים בלונדון בקיץ שעבר, אולם שוב נחלו אכזבה עם המקום ה-16 בלבד.
למרות מספר אכזבות בדרך, בוסקילה היא אחת השייטות המצליחות בתולדות הענף בישראל, והיא מסיימת כאמור את הקריירה עם מדליה אחת מזהב ועוד שלוש מדליות ארד באליפויות אירופה ובאליפויות העולם.