דרמה אדירה באליפות העולם באתלטיקה בדרום קוריאה: כולם ידעו שזה רק עניין של זמן עד שהחוק החדש הקובע כי אצן מורחק לאחר פסילה אחת עוד יגרום לתדהמה גדולה והיום (ראשון) זה קרה.
אוסיין בולט, שיאן העולם, הוא ולא אחר, פסל בגמר ה-100 מטרים והודח מהריצה. בולט ההמום מיהר לפשוט את חולצתו ונראה נסער לחלוטין. בהיעדרו של הפנומן, חברו הג'מייקני, יוהאן בלייק ניצל את הבמה כדי לזכות בתואר אלוף העולם עם 9.92 שניות.
וולטר דיקס האמריקאי סיים במקום השני עם 10.08 שניות, בעוד אלוף העולם ב-2003, קים קולינס בן ה-35 מסנט קיטס זכה במדליית הארד עם 10.09 שניות.
הסערה עם הפסילה של בולט גרמה לתדהמה ברחבי העולם ולנפילת האתר הרשמי של האליפות.
בולט הגיע למסיבת העיתונאים ואמר בקצרה: "אתם מצפים ממני לדמעות? כדאי שתפסיקו כי זה לא עומד לקרות".
"אוסיין בולט הוא השותף שלי לאימונים, הוא היה איתי כל כך הרבה זמן וכואב לי בשבילו עכשיו", אמר אלוף העולם הטרי, יוהאן בלייק לאחר הריצה, "זה היה החלום שלי במשך כל כך הרבה זמן ועכשיו אני רק רוצה לבכות. הרגשתי שאני אנצח את הריצה הזו בשביל בולט, הוא תמיד היה שם בשבילי".
הפסילה של בולט עוררה שוב את הדיון בחוק השנוי במחלוקת, כשאצן המשוכות, דייויד אוליבר מיהר להביע את דעתו: "אני בטוח שעכשיו ישנו את החוק הזה לפני לונדון". גם קים קולינס שזכה בארד הביע תרעומת על החוק החדש: "דברים כאלה קורים וצריך לתת לאנשים הזדמנות. זינקתי טוב, אני שמח להיות על הפודיום באליפות העולם התשיעית שלי. כשהאלוף מודח, צריך לדעת לנצל זאת".
עוד לפני כן: בולט עלה בקלות לגמר
עוד לפני הדרמה, בולט שייט בקלילות לגמר אליפות העולם לאחר שקבע 10.05 שניות במקצה חצי הגמר. בולט פתח פער גדול על יריביו כבר מהזינוק והרשה לעצמו להאט לקראת הסיום.
לגמר העפיל גם הרץ הלבן המהיר בהיסטוריה, כריסטוף למטרה הצרפתי שסיים שני במקצה של בולט עם 10.11 שניות. את הזמן המהיר ביותר במוקדמות קבע הג'מייקני, יוהאן בלייק שניצח במקצה הראשון עם 9.95 שניות.
קים קולינס, אלוף העולם ב-2003 שהכיר לעולם את סנט קיטס עלה אף הוא לגמר. דוויין צ'יימברס הבריטי הוותיק פסל במקצה הראשון ונותר בחוץ, בעוד ג'סטין גאטלין, אלוף אולימפי לשעבר אשר חזר בשנה שעברה לאחר השעייה ארוכה הסתפק ב-10.23 שניות ונותר בחוץ.
שיאן העולם ב-800 מטרים, דייויד רודישה הקנייתי העפיל בקלות לריצת הגמר והתאושש מהטראומה של אליפות העולם הקודמת בה הודח בחצי הגמר. רודישה ניצח במקצה חצי הגמר השלישי עם 1:44:20 דקות, המהיר ביותר מבין שלושת המקצים. אבובאקר קאקי הסודני העפיל לגמר רק כמפסיד מהיר לאחר שסיים שלישי במקצה הראשון בזמן של 1:44:62 דקות.
דרמה גדולה התרחשה בריצה ל-10,000 מטרים. קנניסה בקלה, שיאן העולם האתיופי שמעולם לא הפסיד עד כה בריצת 10,000 הופיע לריצה לאחר 18 חודשים בחוץ בגלל פציעה.
בקלה לא הצליח לסיים את הריצה ונאלץ לפרוש באמצע ובהיעדרו היה מו פארה הבריטי, הרץ הטוב ביותר השנה, משוכנע כי הוא בדרך לזהב. פארה אכן שלט בריצה והוביל בבטחה אך איברהים ג'יילן האתיופי עקף אותו ממש על קו הסיום וזכה בזהב מפתיע עם 27:13:81 דקות.
ג'יילן הנרגש חגג עם דגל הלאום יחד עם חברו האתיופי, אימנה מרגה שזכה בארד ופצח בצעקות "אללה אכבר". סניה ריצ'רדס-רוס, אלופת העולם המכהנת ב-400 מטרים התקשתה בחצי הגמר והעפילה לגמר רק כמפסידה מהירה לאחר שסיימה שלישית במקצה שלה עם 50.66 שניות. יתר המועמדות למדליות, אמנטלה מונטשו ואליסון פליקס עלו לגמר בלי בעיה, כשמונטשו קבעה את התוצאה המהירה ביותר בחצי הגמר, 50.13 שניות.
ריס אלופת הקפיצה לרוחק עם 6.82 מטרים
קפיצה אחת מוצלחת זה כל מה שהיתה צריכה בריטני ריס האמריקאית כדי לזכות בתואר אלופת העולם בקפיצה לרוחק בפעם השניה ברציפות. ריס קבעה 6.82 מטרים בקפיצה הראשונה ולאחר מכן פסלה בכל חמש הקפיצות הנוספות. מדליית הכסף הלכה לאולגה קוצ'רנקו הרוסייה שקבעה 6.77 מטרים, הארד לאינטה ראדביצה עם 6.76 מטרים.
טריי הארדי הגן על תארו כאלוף העולם בקרב 10 כשניצח עם 8,607 נקודות לעומת 8,505 נקודות של בן ארצו, אשטון איטון שהקדים בארבע נקודות את לאונל סוארס הקובני שזכה בארד. יאנפנג לי הסינית ניצחה בתחרות זריקת הדיסקוס עם 66.52 מטרים והקדימה את נאדין מולר הגרמנייה ויארליס באריוס הקובנית שזכו בכסף ובארד בהתאמה.