כזכור, בשנה שעברה הוחלט להוציא את תחום גלישת הרוח מחוץ לתחרויות השייט במשחקים האולימפיים החל מריו 2016 ולהכניס במקומו את הקייט סרף. אולם, לאחר ההחלטה קמה התנגדות גדולה למהלך ובסופו של דבור הוחלט להביא את ההחלטה לדיון בישיבת הנהלת איגוד השייט העולמי.
היום נערכה הצבעה בהנהלה בשאלה האם להחזיר את הניל פרייד לתוכנית האולימפית, כאשר הרוב הנדרש על פי תקנון ה-ISAF עומד על 75% לפחות. ובכן 26 חברי הנהלה הצביעו "בעד" ו-12 הצביעו "נגד". כלומר, 68.4%.
יחד עם זאת, הדלת עדיין לא נסגרה עבור גולשי הרוח. מחר תתקיים ההצבעה הגורלית במסגרת האסיפה הכללית של ה-ISAF, כאשר אם יהיה רוב של מעל ל-50% להחזרת הניל פרייד, ההחלטה הראשונית תבוטל וגלישת הרוח תחזור לתוכנית האולימפית.
"בשלב זה ההחלטה לא השתנתה, למרות שהיה לנו רוב מרשים בהנהלה של 26 קולות לעומת 12", אמר יו"ר איגוד השייט, יהודה מעיין, לאתר ערוץ הספורט. "אנחנו נחכה לאסיפה הכללית ונקווה לרוב רגיל כדי לשנות את ההחלטה. אין לי ביטחון מוחלט שאנחנו נצליח, אבל אני מקווה שנעשה זאת. זה מה שיש כרגע".
יש לציין כי ישראל זכתה בעבר בשלוש מדליות אולימפיות בתחום גלישת הרוח ושלחה נציגים רבים בענף זה לאולימפיאדות השונות. גל פרידמן היה הגולש הראשון לעלות על הפודיום כאשר זכה במדליית ארד עם גלשן המיסטרל במשחקי אטלנטה ב-1996.
שמונה שנים לאחר מכן פרידמן עשה היסטוריה כשזכה במדליית הזהב הראשונה והיחידה עד כה של ישראל. שחר צוברי, הספורטאי האחרון בכחול-לבן שעלה על פודיום אולימפי, קטף את הארד בתחרות גלשן הניל פרייד (RS:X) באולימפיאדת בייג'ין.
רק לפני שלושה חודשים החמיץ ענף השייט מדליה אולימפית רביעית בגלשני רוח, לאחר שלי קורזיץ החמיצה את המדליה בשיוט האחרון והקובע בתחרות באתר השייט בוויימות' במסגרת המשחקים האולמפיים, לונדון 2012.