sportFive976189 (צילום: ספורט 5)
צילום: ספורט 5
סאבורינו.
סאבורינו. "בקשר עם מספר מועדונים מישראל" | צילום: ספורט 5

מרכז החדשנות, Colosseum Sport, קיים זו השנה השנייה ברציפות את ועידת החדשנות הבינ''ל בספורט וטכנולוגיה - Sports Tech Nation 2019. הוועידה הבינלאומית נפתחה אמש באצטדיון בלומפילד, כאשר האירוע המרכזי התקיים הבוקר (שני) בבורסה לניירות ערך בתל אביב.

טקס פתיחת המסחר המסורתי עמד בסימן נשים מובילות ומשפיעות בספורט. בטקס השתתפו נשים רבות, ביניהן: יעל ארד, פסקל ברקוביץ, יוליה סצ'קוב, מירי נבו ועוד. הטקס התקיים במעמד מנכ"ל הבורסה, איתי בן זאב, ומייסד קולוסיאום, אורן סימניאן, ובנוכחות משקיעים, יזמים ובכירי תעשיית הספורט.

נשיאת הפועל באר שבע אלונה ברקת אמרה: "אני שמחה שמותג חזק כמו הבורסה לניירות ערך צועד יחד עם הכדורגל הישראלי. כולנו יכולים רק ליהנות מכך".

יעל ארד אמרה: "אחד האתגרים שלנו הוא לגרום לטכנולוגיה לסייע לנו. יש לנו מרכז פיתוח טכנולוגי, אפשר ליצור שינוי שיסייע בשיפור היכולות של הספורטאים הישראלים. בספורט יחידני הרבה תלוי בספורטאי עצמו, אך גם למעטפת סביבו ישנה משמעות גדולה".

מנהל מחקר בפיפ"א, ג'ונסון בילינגהאם, הוסיף: "רצינו לקדם את הכדורגל דרך הטכנולוגיה, יש תחום נרחב של מוצרים ושירותים שאנחנו נותנים. הטכנולוגיה עזרה לפתור בעיות גדולות ולעמוד באתגרים. מערכת ה-VAR עזרה לפתור הרבה בעיות. אם השער של למפארד שלא אושר היה נחשב, ההיסטוריה הייתה יכולה להיראות אחרת. הטכנולוגיה נוגעת בתחומים נרחבים. כל הנתונים של השחקנים פרוסים ואנחנו יודעים שקיליאן אמבפה מהיר אולי אפילו יותר מיוסיין בולט. אנחנו מקבלים היום הרבה יותר מידע ונתונים על המשחקים. הטכנולוגיה נכנסה גם לאצטדיונים, למשל בקאמפ נואו הותקנו עשרות מצלמות מעקב. מערכת ה-VAR החלה לעבוד באליפות העולם לנשים בעידודו של ג'אני אינפנטינו".

מנהל האסטרטגיה הטכנולוגית בברצלונה, חאבייר סאבורינו: "נהדר להיות פה, היינו כאן לפני 3-4 חודשים, אנחנו מחפשים אחר טכנולוגיות חדשות ואמצעי פיתוח. הטכנולוגיה חשובה לנו מאוד, אנחנו עובדים עם מספר חברות ישראליות, אנחנו מנסים להמשיך להתקדם. אנחנו מחפשים אחר הפיתוח הבא, בודקים דברים חדשים".

"אנחנו מערבים טכנולוגיה בשני מישורים", הוסיף סאבורינו, "על המגרש יחד עם השחקנים והרצון שהם ישתפרו ויהיו בריאים ובסיטואציה הכי טובה. המישור השני הוא האוהדים, האוהדים שמגיעים למשחקים ואנחנו רוצים לגרום להם להנאה וגם לאלה שלא באים למשחקים והם אוהדים דיגיטליים. יש לנו בסיס אוהדים גדול בכל העולם ואנחנו רוצים לחדש להם.

סאבורינו נשאל לסיום על הקשר של ברצלונה עם ישראל: "אנחנו בקשר עם מספר מועדונים ישראלים ואנחנו לא יכולים לפרט איזה. יש לנו התדיינות עמם. הרבה אוהדים ישראלים מגיעים לראות את מסי ויתר השחקנים בקמפ נואו מדי משחק. אנחנו שמחים שהם באים. אני לא יודע להגיד אם ברצלונה תגיע לשחק בישראל".

אורן סמיניאן, מייסד מרכז החדשנות הישראלי, קולוסיאום ספורט: "יש כמה דברים בולטים בצד הישראלי. צריך לשכנע אותם להגיע. הם צריכים זריקת עידוד עצמית ולהבין שזה שהם מובילים בספורט הישראלי זה לאו דווקא אומר שהם באמת מובילים וזה לא מספיק. הנה, באו לפה הבכירים של הבכירים בספורט העולמי, שבאים לפה הכי צנועים שיש ואומרים שהם מחפשים פתרונות טכנולוגיים".

"נציג החדשנות של פיפ”א וארבעה בכירים מאופ”א באים לארץ ושואלים איך אנחנו יכולים להתפתח, אז זה אומר שיש פה הזדמנות מדהימה והישראלים צריכים לקחת זאת יותר ברצינות. ישראל נמצאת בטופ 5 העולמי בטכנולוגיה אבל בשימוש בטכנולוגיה בספורט אנחנו בין האחרונים. זה לא ייתכן. איך זה אנחנו תוקעים לעצמנו מקלות בגלגלים? זה צריך להתחיל גם מלמעלה, המדינה צריכה לתת מענקים לאימוץ חדשנות. אלונה ברקת באה לפה ונתנה אמירה חשובה, אבל אין מספיק אלונות בספורט הישראלי".