דבר כזה לא קורה כל יום. דפני סחיפרס מעולם לא ירדה מ-22 שניות בריצת ה-200 מטר, עד אליפות העולם הנוכחית. ואז היא זינקה לגמר המסקרן בבייג'ין, סיימה בפיניש אדיר ועצרה את השעון על 21.63 שניות. תוצאה מדהימה ומדליית זהב מפתיעה מאוד בהופעה הראשונה של אלופת אירופה במעמד היוקרתי.
איליין תומפסון מג'מייקה היתה זו שהובילה לאורך כל הריצה. למעשה, בישורת האחרונה היא עדיין היתה ראשונה וככל הנראה האמינה ביכולתה למשוך עוד כמה מטרים עד קו הסיום. לצערה, היא נאלצה לראות בזוית של העין את סחיפרס טסה לידה ועוברת למקום הראשון ממש לפני שהסתיימו 200 המטרים.
ה-21.63 שניות של סחיפרס לא רק היווה שיא אישי שלה ושיא לאומי הולנדי, הוא גם רשום מהיום כשיא אליפות. לא פחות מדהים מזה - מדובר בתוצאה השלישית בטיבה בהיסטוריה. מטורף. תומפסון סיימה כאמור במקום השני עם 21.66, תוצאה נהדרת בפני עצמה (וגם כן שיא אישי), כאשר במדליית הארד זכתה ורוניקה קמפבל-בראון בת ה-33 עם 21.97 שניות, תוצאת השנה שלה.
גמר הקפיצה לרוחק לנשים
תחרות איכותית וסיומת דרמטית בבור הקפיצות. טיאנה ברטולטה האמריקנית קטפה את הזהב בקפיצה האחרונה, כשקבעה 7.14 מטר והשאירה מאחור את שארה פרוקטור הבריטית, שעברה היום לראשונה 7 מטרים והוליכה עד אותה קפיצה של ברטולטה עם עם 7.07 מטר (אחרי שקפצה קודם לכן גם למרחק של 7.01 מטר). פרוקטור נאלצה להסתפק במדליית הכסף, איוואנה שפאנוביץ' הסרבית זכתה בארד עם 7.01 מטר.
גמר 110 מטר משוכות לגברים
עוד שיא לאומי סידר היום זהב. המרוויח הפעם - סרגיי שובנקוב, שניצחה ב-110 משוכות עם תוצאה מצוינת שך 12.98 שניות. אף אחד מיריביו לא ירד מ-13 שניות. שובנקוב זינק טוב ולא הביט לאחור, האנסל פארצ'מנט סיים שני עם 13.03. שיאן העולם אריאס מריט זכה רק בארד עם 13.04 שניות, התוצאה הטובה ביותר שלו השנה אבל גם רחוקה 24 מאיות רחוק משיאו
גמר 100 מטר משוכות לנשים
שיא אליפות לא היה כאן, אבל כן שיאים אישיים של שתי הראשונות. אלופת העולם הטרייה היא דניאל וויליאמס, שחצתה את קו הסיום אחרי 12.57 שניות, הישג גדול לג'מייקנית בת ה-23 שעמדה בלחץ למרות סיומת תמודה. מדליית הכסף שייכת לסינדי רולדר מגרמניה, שקבעה גם היא את התוצאה הטובה ביותר שלה אי פעם - 12.59 שניות. אלינה טלאי הבלארוסית תהיה גם היא על הפודיום עם שיא לאומי של 12.66 שניות, תוצאה ששווה ארד.
אכזבה לקרויטר ודורוז'ון
דימה קרויטר, הקופץ לגובה שרשם בחודשים האחרונים התאוששות מרשימה והגיע לאליפות העולם באתלטיקה עם ציפיות גבוהות, עבר מוקדם יותר הבוקר 2.22 מטרים ולא הצליח להעפיל לגמר. קרויטר הצליח ב-2011 לעבור רף בגובה 2.28 מטרים ונחשב להבטחה ענקית. מאז הוא התמודד עם סדרת פציעות טורדנית, שקל לפרוש ולבסוף חזר השנה בכוחות מחודשים וקבע שיא אישי של 2.29 מ'. לאליפות העולם בבייג'ין הוא הגיע חדור מוטיבציה, אבל לא הצליח לעלות מהמוקדמות.
בפני קרויטר לא עמדה משימה פשוטה, מאחר שהתוצאה שנדרשה לעליה לגמר הייתה גם שיאו האישי - 2.29 מטרים. הקופץ הישראלי פתח עם מעבר חלק ב-2.17 מ', אבל בגובה הבא הגיעה מהמורה ראשונה. הוא פסל פעם אחת לפני שעבר 2.22, גובה שרבים ממתחריו עברו בניסיון הראשון. בהמשך פסל שלוש פעמים בניסיון לעבור 2.26 ונותר מחוץ לתחרות.
תשעה קופצים הצליחו לעבור 2.31 מ' ולגמר עלו 5 נוספים שעברו 2.29. הפייבוריטים במירוץ לזהב, בוגדן בונדרנקו (אוקראינה) ומועתז בארשים (קטאר) עלו כמובן לגמר וצפויים להיאבק ראש בראש על התואר העולמי.
מטילת הכידון מרגריטה דורוז'ון נחשבה לפוטנציאל גדול להגיע לגמר, אבל גם היא סיימה את דרכה כבר בשלב המוקדמות. דורוז'ון קבעה תוצאה די חלשה של 61.04 מטר וסיימה במקום ה-16 בלבד. 12 זורקות העפילו לגמר, האחרונה שבהן הטילה את הכידון למרחק של 62.17 מטר. דורוז'ון וקרויטר היו הישראלים היחידים שנותרו בתחרות, וסגרו היום למעשה את ההופעה של המשלחת.
דורוז'ון סיכמה: "זו הייתה עונה ארוכה מאוד עבורי ואני לא רגילה לכך עדיין. בנוסף השינוי של מעבר למדינה אחרת, ההסתגלות למאמן חדש, למתקני אימונים חדשים, לכל אלו ההשפעה שלהם. בשבילי היה זה כבוד עצום ואחריות עצומה לייצג את ישראל על הבמה הגדולה ביותר ואין ספק שגם העובדה הזו הוסיפה להתרגשות שהשפיעה עליי לרעה. אני בטוחה שהבמה הזו סיפקה לי ניסיון נוסף, וברור לי שככל שיחלוף הזמן ואסתגל לכל התנאים החדשים, גם התוצאות תגענה".