הוועד האולימפי בישראל פירסם היום (שני) את הקריטריונים לקראת המשחקים האולימפיים בטוקיו 2020. הקריטריונים נקבעו בתום עבודה קפדנית של דיונים וסיעורי מוחות שנמשכו כמעט שנתיים אותם ביצעה היחידה לספורט הישגי, יחד עם איגודי הספורט. בתהליך זה התבצע ניתוח של המשחקים האולימפיים הקודמים ממנו התברר כי 98% מזוכי המדליות בריו 2016 היו מדורגים לפני תחילת המשחקים האולימפיים במקומות 1-16.
הדרישות המקצועיות ותנאי הסף לקראת טוקיו 2020 הוקשחו. המטרה היא שבמשלחת ישראל יכללו כמה שיותר ספורטאים עם בשלות מקצועית ובעלי יכולת לממש את הפוטנציאל שלהם ברגעי האמת.
בוועד האולימפי כבר הציבו מטרות: לחזור מטוקיו עם שתי מדליות אולימפיות, בתקווה לזכות במדליה אולימפית בענף חדש שכן עד כה זכו הספורטאים הישראליים במדליות אולימפיות בענפי הג'ודו, הגלישה והקאיקים. מטרה נוספת היא להכפיל את מספר הגמרים של ספורטאי ישראל מריו 2016 ולהגיע לעשרה גמרים.
המועד האחרון לקביעת הקריטריון לטוקיו יהיה 30 ביוני 2020. והספורטאים שקבעו את הקריטריון במהלך 2019 ידרשו לעמוד במבחן הוכחת יכולת גם במהלך 2020.
כפי שהיה בעבר, על מנת להעפיל למשחקים האולימפיים בטוקיו 2020 יהיה על ספורטאי/ת להשיג את הקריטריון הבין לאומי, כפי שהוגדר על ידי ההתאחדות הבין לאומית הרלוונטית. בנוסף, יהיה על הספורטאי/ת לעמוד בתנאי הסף הישראלי.
על מנת לעמוד בתנאי הסף הישראלי יהיה על הספורטאי/ת:
* לקבוע הישג המהווה לפחות קריטריון לסגל ארד של היחידה לספורט הישגי. המועד לקביעת תנאי הסף הישראלי -1 לינואר 2019 עד ה- 30 ביוני 2020. סגל ארד לדוגמה: מקומו 5-8 באליפות אירופה באתלטיקה, 9-16 באליפות עולם באתלטיקה או תוצאת A.
* ספורטאים צעירים, קרי, ספורטאים שאינם מבוגרים ביותר משנה מגיל נוער (בהתאם לכל ענף), יצטרכו לקבוע הישג המהווה קריטריון לסגל בכיר.
* בענפים חדשים, קרי, ענפים להם הופעה ראשונה במשחקים האולימפיים וענפים שלא יוצגו ב- 20 השנה האחרונות (מסידני 2000, כולל), לא יידרשו תנאי סף ישראלים.
* בענפים בהם מספר המשתתפים בתחרות/ קטגוריה במשחקים האולימפיים הוא 16 משתתפים ומטה לא יידרשו תנאי סף ישראלים (כולל תחרויות שליחים כמו למשל בג'ודו).
* ספורטאים אשר עמדו בקריטריון הבין לאומי והישראלי בשנת 2019, ידרשו להפגין רמה הישגית נדרשת בשנה האולימפית- "הוכחת יכולת".