אחרי שהגיע בשעות הבוקר לישראל, סייר בירושלים ואכל ארוחת צהריים חגיגית הגיע לבסוף נשיא הוועד האולימפי, ז'ק רוג, ופמלייתו הרחבה לבית הנשיא, שמעון פרס.
השניים החמיאו, כמיטב המסורת הדיפלומטית, האחד לשני והראו עניין רב. רוג בענייני ישראל ופרס בענייני הועד האולימפי העולמי. שמעון פרס פתח את הדברים ואמר: "מדינת ישראל רוצה להודות לך ולאיגוד שאתה עומד בראשו על התרומה שלכם לספורט והתמיכה בנו. הגישה שאתם דוגלים בה, לא להכנע ללאומונות ולגזענות היא דבר שאנחנו מאוד מעריכים ומוקירים, זו מטרה נעלה".
רוג היה בראש הארגון בשתי אולימפיאדות עד עכשיו, אולימפיאדת אתונה ואולימפיאדת בייג'ין, על השתיים בחר לדבר פרס: "ראינו את האולימפיאדות ביוון ובסין. אני חושב שזה היה סימפוניה של ביחד וספורט וזה גם שינה את היחס כלפי סין בעולם".
פרס התבטא על הגישה שלו לספורט, הן במובן הסוציאלי והן במובן הפוליטי: "התקווה הכי גדולה של ילד עני היא להצליח דרך ספורט. כשאני רואה ילד עולה על מדי טניס או כדורגל המעמד שלו עולה. במובן הפוליטי זה כלי מצוין לקרב אנשים, מהצד הפלסטיני לצד הישראלי. פשוט להיות ביחד ולהתחרות ביחד ולהבין שהעתיד זה לא לחיות כאויבים".
רוג הגיב לדבריו של פרס: "מילותיך מוכיחות את הידע שלך, החזון שלך והאהבה שלך לספורט. אני חושב שזה חשוב שדיברת גם על האספקט הסוציאלי של הספורט וההבנה בין עמים, זה בדיוק מה שה-IOC בנוי עליו".
הנשיא העולמי בחר לדבר אז על אירועי הדמים באולימפיאדת מינכן 1972: "לספורט בישראל יש גם את המובן העצוב, רצח הספורטאים במינכן 1972. הרגשתי את זה כשהייתי אתלט באולימפיאדה הזאת. חשבתי שזה משהו שיהרוס את הספורט ואת ההצלחה של ישראל באולימפיאדות. זה מדהים שמדינה עם קצת יותר משבעה מיליון איש הביאה מדליה אחת לפחות באופן קבוע מאז 1992. זה מוכיח שיש פה אירגון ספורט טוב".
לבסוף סיכם רוג עם ברכת שלום, כפי שעשה גם בפלסטין: "בביקור שלנו ננסה להביא לשיתןף פועלה מקסימלי ויעיל בנושא הספורט אך ננסה להבין גם איך אנחנו יכולים לקרב, דרך הספורט, בין ישראל לפלסטין, זה חשוב לנו לא פחות".