sportFive1116958 (צילום: ספורט 5)
צילום: ספורט 5
פעם שלישית גלידה? (צילום: ספורט 5)
פעם שלישית גלידה? | צילום: ספורט 5

שבעה סנטימטרים בלבד. זה מה שהפריד בין חנה קנייזייבה מיננקו לבין מדליית הארד בקפיצה משולשת במשחקים האולימפיים בריו 2016. כל כך קרוב, אבל עדיין לא מספיק למקום על הפודיום. מאז עברו מים רבים מתחת לגשר. מיננקו סבלה מפציעות רבות וכושר ירוד, אך דבר אחד בטוח - ברגע האמת אפשר לסמוך עליה.

קופצת המשולשת הישראלית הצליחה להשתחל למשלחת לטוקיו, למרות עונת אתלטיקה לא טובה שלה, וזה נתן לה כנראה את הדרייב המיוחד שיש לספורטאים ולספורטאיות ברמתה. מיננקו, נושאת הדגל בטקס הפתיחה ביחד עם יעקב טומרקין, העפילה לגמר לאחר שניתרה למרחק של 14.36 מטרים - התוצאה הטובה ביותר שלה העונה.

עבור סגנית אלופת העולם מ-2015 מדובר בגמר אולימפי שלישי בקריירה. בראשון, עוד במדי אוקראינה, היא סיימה במקום הרביעי, במרחק של 23 ס"מ מהארד. בגמר השני, כבר במדי ישראל, היא דורגה חמישית, 7 ס"מ בלבד מהארד. אז... פעם שלישית גלידה?

מיננקו תתחרה החל מ-14:15 בגמר המשולשת, כאשר היא הקופצת מספר 10 מבין 12 מתמודדות. הפיינליסטיות יבצעו תחילה 3 קפיצות, כשלאחר מכן 8 הראשונות תמשיכנה ל-3 קפיצות נוספות.

איברגן. עלתה רק מהמקום השביעי (GETTY) (צילום: ספורט 5)
איברגן. עלתה רק מהמקום השביעי (GETTY) | צילום: ספורט 5

אז מה הסיכוי להגיע לפודיום?
ובכן, מצד אחד התוצאות של מיננקו העונה לא קרובות להישגי השיא שלה. בבייג'ין 2015 למשל היא ניתרה למרחק של 14.78 מטרים ובריו ל-14.68 ס"מ. לגמר בטוקיו היא עלתה רק מהמקום השמיני, הרחק מ-14.60 מ' - התוצאה השלישית בטיבה במוקדמות.

מצד שני, זו חנה מיננקו, שתמיד יודעת להתעלות ברגעי האמת בקריירה שלה. ובנוסף, חייבים להודות - בור הקפיצות כבר ידע גמר עם מתחרות בכושר טוב יותר. הדוגמא הטובה ביותר היא זו של קתרין איברגן, האלופה האולימפית מריו.

הקולומביאנית עלתה רק מהמקום השביעי במוקדמות עם 14.37 מ', כאשר זו הייתה הפעם הראשונה העונה שבה היא עוברת מעל 14 מטרים. קופצות מנוסות כגון אולגה ריפאקובה (אלופה אולימפית מלונדון, מדליסטית מריו ובייג'ין) ואולה סלאדוחה כלל לא עלו מהמוקדמות.

בסופו של דבר, הסיכויים למדליה נראים נמוכים מאוד. כדי שמיננקו אכן תאיים על מקום בפודיום היא תצטרך לעבור 14.60 מטרים, תוצאה שהיא לא השיגה זמן רב. באשר למדליית הזהב, היא נראית בטוחה בכיס של יולימאר רוחאס מוונצואלה, אלופת העולם מ-2019 ו-2017 וסגנית האלופה האולימפית מריו.

ריקטס. מהווה איום ממשי על הפודיום (GETTY) (צילום: ספורט 5)
ריקטס. מהווה איום ממשי על הפודיום (GETTY) | צילום: ספורט 5

היריבות
למעט רוחאס ואיברגן, תשע קופצות נוספות יתמודדו עם חנה מיננקו על המדליה. אנה פלטריו הספרדייה נראתה מצוין במוקדמות עם 14.62 מטרים. ת'יאה לאפונד מדומיניקה הדהימה עם שיא אישי ולאומי של 14.60 מטרים.

שמה של פטריסיה מאמונה הפורטוגזית מופיע ברשימות הגמר כבר לא מעט שנים. הקופצת בת ה-32 תנסה הפעם סוף סוף לעשות צעד אחד קדימה ולהגיע לפודיום אחרי שסיימה שישית בריו והעפילה לשני הגמרים האחרונים באליפות העולם באתלטיקה.

לידאגמיס פובאה מקובה עלתה לגמר מהמקום החמישי הכללי עם 14.50 מטרים. עבורה מדובר בהופעה ראשונה בגמר בתחרות בינלאומית גדולה. ג'מייקה שולחת שתי נציגות לגמר המשולשת - סגנית אלופת העולם שאניקה ריקטס וקימברלי וויליאמס (שביעית בריו). השתיים לא הבריקו במוקדמות, אך הן בהחלט איום ממשי על הפודיום - במיוחד ריקטס.

רוגוי דיאלו מצרפת, קנטורה אורג'י מארה"ב (רביעית בריו) וכריסטינה מאקלה מפינלנד נועלות את רשימת הקופצות בגמר. יש לציין כי למעט רוחאס (15.43 מטרים העונה), אף קופצת לא עברה העונה 15 מטרים. מעיד על כושר יחסית בינוני של חלק לא קטן מהמתמודדות בגמר.

המורשת
האם אלה המשחקים האולימפיים האחרונים של מיננקו בת ה-31? עדיין לא ברור, אבל לקופצת המשולשת כבר יש שני הישגים מדהימים שנכתבו בספרי ההיסטוריה של האתלטיקה הישראלית. את שניהם, אגב, היא חולקת עם שניים מגדולי האתלטים שהיו לנו.

ההישג הראשון - מדליית כסף מאליפות העולם באתלטיקה. המדליה בה זכתה בבייג'ין שווה לכסף של קופץ המוט אלכס אברבוך מאליפות העולם שנערכה באדמונטון ב-2001.

ההישג השני - מקום 5 במשחקים האולימפיים. תוצאה השווה להישג של קונסטנטין מאטוסביץ', שסיים חמישי בגמר הקפיצה לגובה לגברים בסידני 2000.

לא מעט ישראלים התעלו על עצמם עד כה בטוקיו 2020 - איתי שני (קשתות), עומר שפירא (אופניים), מישה זילברמן (בדמינטון), אנסטסיה גורבנקו, אביב ברזלי, אנדי מורז (שחייה), שירה ראשוני, גילי שריר (ג'ודו), יואב כהן (שייט) ואחרים. כעת הגיע הזמן של חנה קנייזייבה מיננקו. התעלות נוספת, ביצוע אחד קסום והרבה מזל.