המדליות פורצות הדרך של יעל ארד ואורן סמדג'ה ב-1992, הזהב של גל פרידמן ב-2004, אולימפיאדת הפספוסים ב-2000. לאורך השנים היו חילוקי דעות מהי ההופעה הטובה ביותר של משלחת ישראלית במשחקים האולימפיים - עד שהגיעה המשלחת לטוקיו 2020 ושינתה את כל מה שחשבנו על הישגיות בספורט האולימפי. מחר (ראשון) יגיעו לסיומם משחקי טוקיו 2020, אך כמובן שכבר עכשיו (ואולי עוד הרבה קודם), לאחר הזכייה של לינוי אשרם במדליית הזהב, ניתן להכתיר את המשחקים כטובים ביותר בתולדות ישראל מאז החלה להשתתף בהלסינקי 1952.
ובכן, אלה הנתונים והמספרים של המשלחת עד כה בטוקיו.
גולת הכותרת - לא פחות מ-4 מדליות אולימפיות, מספר שרק לפני 9 שנים בלונדון 2012 (משחקים ללא אף מדליה כחול לבן) נראה דימיוני לחלוטין. ובכן, המציאות בטוקיו עלתה על כל דימיון - מדליית זהב היסטורית של ארטיום דולגופיאט בתרגיל הקרקע בהתעמלות מכשירים, לצד מדליות הארד של אבישג סמברג בטקוואנדו ונבחרת הג'ודו הקבוצתית וכמובן מדליית הזהב של לינוי אשרם בגמר ההתעמלות האומנותית.
90 - שיא הספורטאים שייצגו את ישראל בטוקיו 2020 בהחלט השפיע. עומק מרשים בענפים כגון שחייה וג'ודו, נוכחות היסטורית בענפים מסוימים (בייסבול, קשתות) ונציגים בולטים בענפים נוספים (התעמלות, אופניים, בדמינטון ועוד).
2 - נבחרת השחייה הציגה משחקים אולימפיים איכותיים ביחד, כאשר לראשונה הענף סיפק שני גמרים - אנסטסיה גורבנקו במקום ה-8 בגמר ה-100 גב, נבחרת השליחים המשולבת (מיקס) עם מקום 8 בגמר ה-100X4 מעורב.
הכי קרוב שיש - לא פחות מ-5 ספורטאים היו במרחק נגיעה ממדליה. בג'ודו, ברוך שמאילוב ושירה ראשוני הפסידו בקרב המכריע על מדליית הארד. בשייט, יואב כהן כבר נגע במדליית הארד אחרי שיוט מדליות דרמטי מאין כמוהו, אך לבסוף סיים רביעי. מתן רודיטי סיים גם הוא רביעי במשחה ל-10 ק"מ בשחייה במים פתוחים, אחד ההישגים המפתיעים והמרשימים של המשלחת. האחרונה היא לונה צ'מטאי סלפטר, שהייתה במקום ה-3, 4 ק"מ לתום המרתון. אך נעצרה לאחר 38.2 ק"מ והידרדרה בדירוג עד למקום ה-66, אך לזמן לא קצר חלום המדליה באתלטיקה היה חי ובועט.
3 - ענף השייט שוב לא הצליח לשלוח נציג לפודיום האולימפי, אך יכול להתנחם ב-3 הופעות בשיוט המדליות, הישג שלא היה מאז בייג'ין 2008. מלבד יואב כהן (4 בכללי), קטי ספיצ'קוב סיימה במקום השישי בגלשני רוח RS:X נשים ונויה ברעם ושחר טיבי דורגו במקום ה-8 ב-470 נשים.
2 - חנה קנייזייבה מיננקו העפילה לגמר אולימפי שני ברציפות במדי ישראל (3 בסה"כ) בתחרות הקפיצה המשולשת. אחרי שדורגה בריו חמישית, 7 ס"מ ממדליית הארד, הפעם היא סיימה במקום השישי עם 14.60 מטרים, תוצאת השנה שלה.
56 קרבות ערכו הג'ודאים הישראלים בטוקיו, 31 מהם בתחרויות היחידים, 25 ביום הקבוצתי הנפלא באולם הבודוקאן. המאזן בקבוצתי: 15 ניצחונות, 10 הפסדים, 1:3 במפגשים הקבוצתיים. בתחרויות האישיות רשמו הג'ודאים מאזן של 14 ניצחונות לעומת 17 הפסדים. רק ראשוני ושמאילוב סיימו במאזן חיובי, 2:3.
9 - הדירוג הרשמי של איתי שני (קשתות), שהגיע עד שמינית הגמר בהופעה הראשונה והמרשימה מאוד של ישראלי בענף הקשתות במשחקים האולימפיים. שני נעצר רק ב-shoot off המכריע בשמינית הגמר מול יריב מטאיפיי.
15:21, 17:21 - הניצחון האדיר של מישה זילברמן על יריב הודי (סאי פראנית במידיפאטי) בשלב הבתים בתחרות הבדמינטון. זילברמן השיג את אחד הניצחונות הגדולים בקריירה, אך הפסיד 2:1 במערכות למארק קאליו ההולנדי ופספס עלייה היסטורית לסיבוב השני.
5:12 - הניצחון היחיד של נבחרת הבייסבול במשחקים האולימפיים, הושג בשלב הנוק-אאוט הראשון מול מקסיקו. ישראל רשמה גם 2 הפסדים לדרום קוריאה, אחד לארה"ב ואחד מכריע לרפובליקה הדומיניקנית.
14.933 - הציון שלא נשכח אף פעם - הזהב של ארטיום דולגופיאט בגמר הקרקע.
5 - שיאי ישראל בשחייה - 100 גב נשים (אנסטסיה גוברנקו); 100 חופשי נשים (אנדי מורז), 200 חופשי גברים (דניס לוקטב), שליחים 200X4 גברים, שליחים משולב 100X4 מעורב.
חצי מיליון ש"ח - המענק של ארטיום דולגופיאט ולינוי אשרם מהוועד האולימפי עבור הזכייה. אבישג סמברג קיבלה 250 אלף ש"ח, בעוד כל ג'ודאי קיבל 50 אלף ש"ח עבור הזכייה עם הנבחרת.
12 - ענף הג'ודו שלח את הנבחרת הגדולה בתולדותיו. בריו התחרו 7 ישראלים, בלונדון 5. מי זוכר שבבייג'ין היו לישראל שלושה ג'ודאים בלבד...