(GETTY) (צילום: ספורט 5)
(GETTY) | צילום: ספורט 5
מגרש כדורעף החופים בפריז (GETTY) (צילום: ספורט 5)
מגרש כדורעף החופים בפריז (GETTY) | צילום: ספורט 5

עניין המוכנות של פריז עד למועד תחילת המשחקים האולימפיים הוטל בספק לפני כשנה, בעיקר לאור העובדה כי המשחקים האולימפיים הללו נתפסים ככל הנראה כיוקרתיים וכגרנדיוזיים ביותר במאה הנוכחית, והתוספות והשינויים קרו כל העת מהרגע שהמשחקים בטוקיו 2020 הסתיימו ועד לשבועות האחרונים.

כמה שעות לפני שהדבר האמיתי יוצא לדרך, פריז כמעט מוכנה לארח את המשחקים בפעם השלישית. "כמעט" כי עדיין יש מה לפנות, להזיז, או להסתיר כלים וחומרי עבודה עצומים באלגנטיות שנותרו בסמוך לאתרי התחרויות, כיוון שהעיר משתדלת להיות אסתטית כמה שניתן, כשמיליונים יציפו את רחובותיה בשבועיים וחצי הקרובים, וכל פינה בה תופיע במסכי הטלוויזיה בכל רחבי העולם. 

כל מתחם תחרות בפריז הוא עולם ומלואו. כל אתר תחרות במשחקים הוא בעל נראות שונה, ואופי אחר לגמרי, אפילו האוויר מרגיש שונה ממתחם למתחם. הכל מדוגם, ממותג, פינישים אחרונים נעשים בשעות הללו, שלטי הכוונה אחרונים נתלים, וגם דוכני המזון בתוך האתרים התחמשו ומוכנים להתחיל במלאכה. המשרדים הארעיים, חדרי המיחשוב, חדרי מסיבות העיתונאים, המדיה והתקשורת, הכל פועל ושמיש.

ניקו הוא אחד ממנהלי אתרי התחרויות של המשחקים האולימפיים. יהודי מארגנטינה, נכד לסבתא יהודייה שגרה בצפון הארץ. ניקו גר בצרפת בשנה האחרונה ובעיקר בפריז, ובשלוש השנים האחרונות היה לאחד ממתכנני המתקנים של האירוע הגדול בעולם. ״זאת הייתה הכנה מטורפת, תכנון עצום, ויישום קשה לביצוע, אבל הכל עומד כמו שצריך. בכל אתר יש כל כך הרבה אנשים, כל כך הרבה ידיים עובדות, והרבה אנשי מקצוע״, מספר ניקו, שספציפית ממונה בימי המשחקים עצמם על מתחם כדורעף החופים למרגלות מגדל האייפל האייקוני, ועל מתחם הג׳ודו באחד האולמות המרשימים, שאמפ דה מארס. ״מתחם כדורעף החופים הוא בין הדברים המרשימים שיש כאן במשחקים, לצד הרבה כאלה, אבל הוא ייחודי מאוד. מתחת לאייפל, ה-סמל של פריז״, אמר בעיניים בורקות ובהתרגשות עצומה. 

ניקו הוביל אותי לפיי אנדרוז, אחת ממספקות המידע מטעם הוועד האולימפי באתרים השונים. במשרד שלה מספר מפות משורטטות מודבקות לקיר, ועליהן סימונים רבים, מספרים, זוויות, ומה לא. כל אלו לצד חוברות ענק וכמות קלסרים מכובדת שממלאות את השולחנות בחדר שלה. ״כאן יש מידע על כל שביל, אולם, וכל חדר באיזור שלנו. בסופו של דבר הכל מתרכז גם באתר האינטרנט הרשמי של המשחקים, אבל הכל יוצא מאיתנו לשם. עשרות אלפי מתנדבים מסייעים לספק את המידע באתרים השונים לספורטאים, לצוותים המקצועיים של הספורטאים, לצופים, לתקשורת וכולי. מחכים שזה כבר יתחיל״.


פריז מחכה (GETTY) (צילום: ספורט 5)
פריז מחכה (GETTY) | צילום: ספורט 5
לצד ההכנות המרובות, יש לציין שהעיר יחסית נקייה, ובעיית דרי הרחוב נפתרה עם פינויים לאזור מאוכלס מחוץ למרכז העיר. מספר כביר של אנשים הקשורים למשחקים בצורה כזאת או אחרת כבר הגיעו לפריז בימים האחרונים, כשלצידם גם כמות נכבדת מאוד של תיירים שמגיעים לבירה הצרפתית במהלך חודשי הקיץ, ועדיין, העיר נקייה יחסית. חשוב לציין שהמשחקים הללו יהיו האקולוגיים ביותר מכל המשחקים האולימפיים שנערכו עד היום, כשהמארגנים התחייבו לקיימות ולשמירה על הסביבה ברמה הגבוהה ביותר.

מבחינת האבטחה הכבדה שנוכחת בעת האחרונה בעיר, ושתנכח בטקס ותלווה אותו מכל צדדיו, אפשר היה להרגיש את הנוכחות ברחובות אפילו עוד יותר ביומיים האחרונים. המשחקים האולימפיים תמיד מהווים אירוע גרנדיוזי ורגיש למארחת, וכמו כן כאתגר עצום למדינה המארחת שהדבר העיקרי שהופך להיות בראש סדר העדיפויות שלה, הוא שהאירוע יעבור בשלום לצד המחמאות.

הטריבונות הזמניות שהוקמו למרגלות נהר הסן מצפות בקוצר רוח לרוכשי הכרטיסים ברי המזל שימלאו אותן במשט הפתיחה שצפוי להיות מהפנט וייחודי, כך גם מאות אלפי צופים שלא עלה בידם לרכוש כרטיס, שיהיו פזורים לאורך הנהר ברחובות העיר ויהיו עדים לאחד האירועים הגדולים בעולם.

וכמובן חשוב לזכור, שגם אחרי המשחקים - תמיד תהיה לנו פריז. ובזכות המשחקים האולימפיים, היא תהיה משודרגת יותר.