יום ד', 24 ביולי

תחרויות: כדורגל, רוגבי שביעיות

טקסי מדליות: אין

הישראלים: נבחרת ישראל בכדורגל נגד מאלי (שלב הבתים, 22:00)

לא להחמיץ: הדרך מהמונדיאל לקופה אמריקה תסתיים בזהב אולימפי? (כדורגל, גברים, ארגנטינה נגד מרוקו בשלב הבתים, 16:00)

יומיים לפני טקס הפתיחה נפתחים המשחקים עם שלב הבתים של טורניר הכדורגל, ובמרכזו: המפגש בין ארגנטינה – אלופת העולם והזוכה הטרייה בקופה אמריקה – לבין מרוקו, מהנבחרות המפתיעות של המונדיאל האחרון (שבו הייתה לנבחרת האפריקאית ולנבחרת הערבית הראשונה אי פעם שמעפילה לחצי הגמר). ליאו מסי לא הצטרף לארגנטינה הפעם, אבל חוליאן אלברס ממנצ'סטר סיטי וניקולאס אוטמנדי מבנפיקה ליסבון – כן. כדאי לשים לב גם לקלאודיו אצ'ברי בן ה-18, כוכב ריבר פלייט שכבר נרכש על ידי סיטי וצפוי לעבור אליה בתחילת השנה הבאה. אשרף חכימי מפריז סן ז'רמן יחכה מהעבר השני של המגרש כאחד מחריגי הגיל בנבחרת המרוקנית.

עוד משהו: זוכת היורו הטרייה ספרד (בלי יאמין לאמאל וניקו וויליאמס, עם פאו קובארסי ופרמין לופז מברצלונה) תעלה למשחקה הראשון בטורניר הכדורגל לגברים מול אוזבקיסטאן (16:00); צרפת המארחת, תחת המאמן טיירי הנרי ועם מייקל אוליסה, הרכש הטרי של באיירן מינכן, תפתח את משחקיה מול הנבחרת האמריקאית (22:00).

עוד באולימפיאדה:

למתקדמים: האלופה האולימפית היחידה בתולדות הענף יוצאת להגן על התואר (רוגבי שביעיות, שלב הבתים, גברים, החל ב-16:30)

רק שני ענפים יוצאים לדרך יומיים לפני הפתיחה הרשמית של המשחקים האולימפיים: האחד הוא משחק הכדור הפופולרי ביותר בעולם, השני מושך בעיקר את תושבי האימפריה הבריטית לשעבר. רוגבי שביעיות, הגרסה המצומצמת של רוגבי יוניון, הצטרף למשפחה האולימפית רק ב-2016 וראה מאז אלופות מאותו אזור גיאוגרפי: אוסטרליה, ניו זילנד (שתיהן בנשים) ופיג'י, שנבחרת הגברים שלה זכתה בריו במדליית הזהב הראשונה בתולדות מדינת האיים הקטנה – ואז שחזרה את ההישג בטוקיו. פיג'י (ב-18:00 מול אורוגוואי בפתיחת שלב הבתים), שזכתה גם באליפות העולם ב-2022, נחשבת עדיין לאחת הפייבוריטיות לזכייה, למרות שבדירוג העולמי היא ניצבת היום במקום השישי בלבד. מועמדות בולטות נוספות למדליה הן אירלנד, ניו זילנד והמארחת צרפת (עם אנטואן דופון, שנחשב בעיני רבים לשחקן הטוב בעולם היום), אבל כדאי לשים עין על הנבחרת העולה מארגנטינה (ב-17:00 מול קניה) – לא אחת ממדינות הרוגבי הקלאסיות, אבל מי שניצבת היום בראש הדירוג העולמי ומובלת על ידי רודריגו איסגרו (שחקן השנה בעולם) ומרקוס מונטה (שחקן השנה בעולם ב-2021).

חוליאן אלברז חוגג במדי נבחרת ארגנטינה (צילום: Elsa Getty Images)
האירועים הבולטים אולימפיאדה | צילום: Elsa Getty Images

יום ה', 25 ביולי

תחרויות: כדורגל, כדוריד, רוגבי שביעיות, קשתות

טקסי מדליות: אין

הישראלים: מיכאלה משה (קשתות, מקצה דירוג יחידות, 10:30); רועי דרור (קשתות, מקצה דירוג יחידים, 15:15)

לא להחמיץ: נבחרת ספרד יוצאת לעוד זכייה בטורניר כדורגל (כדורגל, נשים, ספרד נגד יפן בשלב הבתים, החל ב-18:00)

בניגוד לטורניר הגברים, בתחרות הנשים המקבילה אין הגבלת גיל – והנבחרות מתייצבות אליה במלוא סגלן. לפיכך, זאת הזדמנות לצפות במיטב הכדורגלניות של תבל. גם כאן נחשבת הנבחרת הספרדית לאחת הפייבוריטיות למדליית זהב, לאחר שזכתה באוגוסט האחרון באליפות העולם לראשונה בתולדותיה (ובדיוק כמו ביורו האחרון, זה קרה על חשבון אנגליה המתוסכלת). בנבחרת שולטות כוכבות ברצלונה: זוכת הבלון ד'אור (פעמיים) אלקסיס פוטיאס, השחקנית הצעירה המצטיינת של אליפות העולם סלמה פראיואלו, וזוכת הבלון ד'אור שהיא גם השחקנית המצטיינת של אליפות העולם אייטנה בונמטי. מתמודדות בולטות אחרות על הזכייה היו המארחת צרפת (עם כוכבות ליון וונדי רנארד ויוג'יני לה סומר), גרמניה (עם כוכבות וולפסבורג פרידלנה אוברדורף ואלכסנדרה פופ) וברזיל (עם מרתה הנצחית). קנדה, כך נראה, תתקשה להגן על תוארה מטוקיו.

עוד משהו: טורניר הרוגבי מתקדם, וב-22:00 כבר נפתח שלב רבע הגמר.

למתקדמים: הצרפתיות שמות יד על המדליה (כדוריד, נשים, צרפת נגד הונגריה בשלב הבתים, 20:00)

כדוריד הוא הענף הרביעי שמצטרף למשחקים, והצרפתים – גם הגברים וגם הנשים – מגיעים עם ביטחון של אלופים אולימפיים  עבור הנשים טוקיו הייתה זכייה ראשונה בזהב, אליה הצטרפה בשנה שעברה זכייה באליפות העולם, והן מקוות לייצר רצף דומה לזה של נבחרת הגברים (זוכת שתי האולימפיאדות האחרונות). שימו לב לשכנתנו הדרומית מצרים, שהפתיעה בטוקיו עם העפלה לחצי הגמר ותנסה לקחת את ההצלחה שלב אחד למעלה.

אלכסיס פוטיאס חוגגת במדי נבחרת ספרד (צילום: Manuel Queimadelos Quality Sport Images Getty Images)
האירועים הבולטים אולימפיאדה | צילום: Manuel Queimadelos Quality Sport Images Getty Images

יום שישי, 26 ביולי

תחרויות: אין

טקסי מדליות: אין

לא להחמיץ: טקס הפתיחה (20:30)

ביום שישי לא ייערכו משחקים כלל, בשעה שהאולימפיאדה מפנה את הלו"ז לטובת טקס הפתיחה התמיד-גרנדיוזי. הוועד האולימפי מבטיח טקס "נועז, מקורי וייחודי", ולפחות בדבר אחד הוא צודק: זאת תהיה הפעם הראשונה שבה הטקס לא ייערך באצטדיון. תחת זאת, המשלחות על 10,500 משתתפיהן ישוטו ב-94 סירות על הסיין, ממזרח למערב, לאורך שישה קילומטרים מגשר אוסטרליץ עד הטרוקדרו, שם יסתיים הטקס. כך, הצופים יוכלו להתגודד לאורך גדות הסיין ולצפות במצעד המשלחות מבלי לרכוש כרטיסים (למעט ברציפים הנמוכים, הקרובים יותר לנהר). 80 מסכי ענק יקרינו את הטקס, שאמור להיות הגדול בהיסטוריה של המשחקים. את הטקס מביים תומאס ז'ולי (במאי המיוזיקל "סטארמאניה"), ועדיין לא נודע מי יופיעו במהלכו.

חזרות לטקס הפתיחה (צילום: JULIEN DE ROSA AFP via Getty Images)
האירועים הבולטים אולימפיאדה | צילום: JULIEN DE ROSA AFP via Getty Images

יום שבת, 27 ביולי

תחרויות: אופני כביש, איגרוף, בדמינטון, ג'ודו, גלישת גלים, הוקי שדה, התעמלות מכשירים, חתירה, טניס, טניס שולחן, כדורגל, כדוריד, כדורסל, כדורעף, סיף, כדורמים, קפיצה למים, שחייה, שחייה אמנותית, שחייה במים פתוחים, סקייטבורד, קאנו סלאלום, קליעה, רוגבי, רכיבה

טקסי מדליות: אופני כביש (מרוץ נגד השעון נשים וגברים), קפיצה למים (3 מ' נשים), סיף (דקר נשים, חרב גברים), ג'ודו (עד 48 ק"ג נשים, עד 60 ק"ג גברים), רוגבי (גברים), קליעה (רובה אוויר מ-10 מ' מעורב קבוצתי), סקייטבורד (גברים), שחייה (400 מ' חופשי גברים ונשים, 100x4 מ' חופשי גברים ונשים)

הישראלים: שירה ראשוני (ג'ודו, נשים עד 48 ק"ג, מוקדמות ב-11:00, שלבי הגמר החל ב-17:00); ים וולצ'ק (ג'ודו, גברים עד 60 ק"ג, מוקדמות ב-11:00, שלבי הגמר החל ב-17:00); מישה זילברמן (בדמינטון, גברים, שלב הבתים ב-12:00); נבחרת השליחים (שחייה, 100x4 מ׳ חופשי, מוקדמות ב-12:00); נבחרת ישראל בכדורגל נגד פרגוואי (שלב הבתים, 20:00); ארטיום דולגופיאט (התעמלות מכשירים, גברים, קרב-רב, מוקדמות ב-21:00)

לא להחמיץ: פתיחת טורניר הכדורסל (כדורסל, גברים, שלב הבתים, צרפת נגד ברזיל, 18:15)

כל העיניים ממוקדות, באופן טבעי, בנבחרת הכוכבים המסנוורת של ארה"ב – ואולי כל העיניים מחמיצות את הנבחרת הביתית המסקרנת שתנסה לאתגר את האמריקאים. הצרפתים התרסקו לפני שנה במונדובאסקט, כשהגיעו כאחת הנבחרות הפייבורטיות והודחו כבר בשלב הבתים. הפעם הם מקווים לתקן את הרושם הרע שהותירו, כשהם נשענים על ויקטור ומבניאמה מסן אנטוניו ספרס, רוקי השנה של ה-NBA.

עוד משהו: האימפריה הסינית פותחת במסע לאיסוף כל מדליות הזהב בקפיצה למים (קפיצה סינכרונית ממקפצה קשיחה בגובה 3 מ', נשים, 15:15).

למתקדמים: קרב ענקים בשלב הבתים (כדוריד, גברים, צרפת נגד דנמרק, 22:00)

נבחרת הגברים הצרפתית שולטת בענף הכדוריד באולימפיאדות האחרונות: היא העפילה לגמר בכל אולימפיאדה מאז 2008 וזכתה בשלוש מתוכן. היא גם זכתה שש פעמים באליפות העולם והייתה לנבחרת היחידה שמחזיקה בו זמנית בשלושת התארים הגדולים של הענף: אליפות העולם, אליפות אירופה והאולימפיאדה. בשנים האחרונות הולכת ונבנית יריבות מיתולוגית בין צרפת לבין דנמרק: הן נפגשו בשני הגמרים האולימפיים האחרונים (ניצחון לכל צד), בגמר אליפות העולם ב-2023 (ניצחון לדנמרק) ובגמר אליפות היורו השנה (ניצחון לצרפת). בפריז הן ייפגשו כבר במשחקן הראשון בטורניר, בקרב שאולי יסמן את האלופה האולימפית הבאה.

ויקטור ומבניאמה עם אוהדי נבחרת צרפת (צילום: GAIZKA IROZ AFP via Getty Images)
האירועים הבולטים אולימפיאדה | צילום: GAIZKA IROZ AFP via Getty Images

יום א', 28 ביולי

תחרויות: אופני הרים, איגרוף, בדמינטון, ג'ודו, גלישת גלים, הוקי שדה, התעמלות מכשירים, חתירה, טניס, טניס שולחן, כדורגל, כדוריד, כדורסל, כדורעף, סיף, כדורמים, שחייה, סקייטבורד, קאנו סלאלום, קליעה, קשתות, רוגבי, רכיבה, שיט

טקסי מדליות: קשתות (נשים קבוצתי), קאנו סלאלום (נשים), רכיבה (אופני הרים, נשים), סיף (רומח נשים, דקר גברים), ג'ודו (עד 66 ק"ג גברים, עד 52 ק"ג נשים), קליעה (אקדח אוויר ל-10 מ' גברים ונשים), סקייטבורד (סטריט נשים), שחייה (400 מ' מעורב גברים, 100 מ' פרפר נשים, 100 מ' חזה גברים)

הישראלים: ליהיא רז (התעמלות מכשירים, קרב-רב אישי נשים, מוקדמות ב-12:40); גפן פרימו (ג'ודו, נשים עד 52 ק"ג, מוקדמות החל ב-11:00, קרבות הגמר החל ב-17:00); ברוך שמאילוב (ג'ודו, גברים עד 66 ק"ג, מוקדמות החל ב-11:00, קרבות הגמר החל ב-17:00); שרון קנטור (גלשני רוח נשים, שיוטים 4-1, 9:00); תום ראובני (גלשני רוח גברים, שיוטים 4-1, 9:00); אנסטסיה גורבנקו (שחייה, נשים, 100 מ' חזה ו-200 מ' חופשי, מוקדמות החל ב-12:00); דניס לוקטב (שחייה, 200 מ' חופשי גברים, מוקדמות החל ב-12:00); אדם מרעאנה (שחייה, 100 מ' גב גברים, מוקדמות החל ב-12:00); סרגיי ריכטר (רובה אוויר מ-10 מ', מוקדמות ב-12:15); מיכאלה משה (קשתות, מוקדמות ב-10:30); יובל פרייליך (סיף, דקר גברים, מוקדמות ב-11:00); ענת ליליאור (גלישת גלים, נשים, מוקדמות ב-20:00)

לא להחמיץ: סימון ביילס חוזרת לאולימפיאדה (התעמלות מכשירים, נשים, קרב-רב אישי, מוקדמות החל ב-10:30)

אולימפיאדת טוקיו הייתה רגע דרמטי – וגם טרגי – בקריירה הקצרה והמרתקת של סימון ביילס. אחרי ביצוע כושל על סוס הקפיצות, ביילס – אז בת 24 וכבר אחת מהמתעמלות הגדולות בכל הזמנים – עזבה את האולם במפתיע. מאוחר יותר הודיע איגוד ההתעמלות האמריקאי על פרישתה של ביילס מהנבחרת "מסיבה רפואית". כעבור ימים אחדים הודיעה ביילס כי היא פורשת גם מתרגיל הקרקע כדי להתמקד בטיפול בבריאותה הנפשית (עם זאת, היא השתתפה בגמר תרגיל הקורה ואף זכתה במדליית ארד). רק ביוני לפני שנה חזרה ביילס להתחרות, ובאליפות העולם שנערכה באוקטובר כבר נראתה שוב בשיאה עם חמש מדליות, בהן ארבע מוזהבות, וגם עם הופעה זכורה לטוב בתרגיל הקרקע לצלילי "יוניקורן" ועם הכנסת אלמנט חדש לסוס הקפיצות – אלמנט שנקרא היום "ביילס 2". לפריז חוזרת ביילס עם כושר טוב, ציפיות גבוהות, והכי חשוב – חיוך גדול.

עוד משהו: נבחרת הכדורסל האמריקאית פותחת קמפיין מול סרביה (כדורסל, גברים, שלב הבתים, 19:15); לאון מרשאן, האיש שמחק את השיא האחרון של מייקל פלפס מהספר, יקפוץ לבריכה וינסה לשבור בצורת מדליות זהב של 12 שנים עבור צרפת (שחייה, גברים, 400 מ' מעורב, מוקדמות ב-12:00, גמר ב-21:30); אדם פיטי ינסה להגן על תוארו כאלוף האולימפי (שחייה, גברים, 100 מ' חזה, גמר ב-22:54).

למתקדמים: נבחרת דרום סודאן עושה היסטוריה (כדורסל, גברים, שלב הבתים, 12:00)

רק לפני 13 שנים הוקמה נבחרת הכדורסל הדרום-סודאנית, רק לפני 11 שנים היא הצטרפה לפיב"א, רק לפני שבע שנים היא שיחקה את משחקה הרשמי הראשון – והנה היא באולימפיאדה, אחרי שגברה על אנגולה במונדובאסקט בשנה שעברה והעפילה למשחקים האולימפיים כנבחרת הטובה ביותר באפריקה. את משחק הפתיחה היא תערוך מול פורטו ריקו.

סימון ביילס באליפות ארה"ב 2023 (צילום: Ezra Shaw Getty Images)
האירועים הבולטים אולימפיאדה | צילום: Ezra Shaw Getty Images

יום שני, 29 ביולי

תחרויות: אופני הרים, איגרוף, בדמינטון, ג'ודו, גלישת גלים, הוקי שדה, התעמלות מכשירים, חתירה, טניס, טניס שולחן, קליעה, כדוריד, כדורסל, כדורעף, סיף, כדורמים, קפיצה למים, שחייה, קאנו סלאלום, קשתות, רוגבי, רכיבה, שיט

טקסי מדליות: קשתות (קבוצתי גברים), התעמלות מכשירים (קרב-רב קבוצתי גברים), קאנו סלאלום (גברים), רכיבה (אופני הרים קרוס-קאנטרי גברים), קפיצה למים (10 מ' גברים), רכיבה על סוסים (קפיצות קבוצתי, קפיצות אישי), סיף (חרב נשים, רומח גברים), ג'ודו (עד 57 ק"ג נשים, עד 73 ק"ג גברים), קליעה (רובה אוויר ל-10 מ' נשים וגברים), שחייה (400 מ' מעורב נשים, 200 מ' חתירה גברים, 100 מ' גב גברים, 100 מ' חזה נשים, 200 מ' חתירה נשים)

הישראלים: תמנע נלסון לוי (ג'ודו, עד 57 ק"ג נשים, מוקדמות החל ב-11:00, קרבות הגמר החל ב-17:00); טוהר בוטבול (ג'ודו, עד 73 ק"ג גברים, מוקדמות החל ב-11:00, קרבות הגמר החל ב-17:00); שרון קנטור (גלשני רוח נשים, שיוטים 8-5, 9:00); תום ראובני (גלשני רוח גברים, שיוטים 8-5, 9:00); אנסטסיה גורבנקו (שחייה, 400 מ' מעורב ו-100 מ' גב נשים, מוקדמות החל ב-12:00, גמר 400 מ' מעורב ב-21:30); מישה זילברמן (בדמינטון, שלב הבתים, 12:00); רועי דרור (קשתות, מוקדמות, 10:30); תומר זלצמן (אופני הרים, קרוס-קאנטרי, 15:10)

לא להחמיץ: סאמר מקינטוש מזנקת לתפוס שתי מדליות בערב אחד (שחייה, נשים, 400 מ' מעורב, מוקדמות ב-12:00, גמר ב-21:30; 200 מ' חופשי, גמר ב-22:48)

היא רק בת 17, אבל האולימפיאדה בפריז תהיה כבר הפעם השנייה שבה מקינטוש הקנדית משתתפת במשחקים; לפני שלוש שנים, כשהייתה בת 14, היא התחרתה בטוקיו, שברה בין השאר את השיא הקנדי ב-400 מ' חופשי והייתה שותפה לשבירת השיא במקצה השליחות ל-200 מ' חופשי. לפריז מגיעה מקינטוש כשהיא כבר אלופת עולם (200 מ' פרפר ו-400 מ' מעורב אישי) ושיאנית עולם (400 מ' חופשי ו-400 מ' מעורב אישי). היא משתתפת בחמישה משחים, וביום השלישי לתחרויות היא כבר צפויה להתמודד בשני גמרים בהפרש של כ-80 דקות – 400 מ' מעורב  ו-200 מ' חופשי (בהנחה שתעפיל מהמוקדמות שייערכו יום קודם לכן). בין השחייניות שינסו להדביק את מקינטוש: אנסטסיה גורבנקו הישראלית, אלופת אירופה וסגנית אלופת העולם ב-400 מ' מעורב אישי.

עוד משהו: מתח גבוה בגמר תחרות הקרב-רב הקבוצתית לגברים (18:30); טום דיילי הבריטי, מדליסט הזהב מטוקיו בקפיצה למים מ-10 מ' ופעם חמישית באולימפיאדה, מנסה למנוע שליטה סינית מוחלטת בענף (12:00)

למתקדמים: לכבוש את ההר (אופני הרים, קרוס-קאנטרי, גברים, 15:10)

האלוף האולימפי טום פידקוק הבריטי, אלוף העולם במרוץ כביש מתייה ואן דר פול ההולנדי (שהתרסק בסיבוב הראשון בטוקיו) ונינו שורטר השווייצרי בן ה-38 (10 פעמים אלוף העולם בקרוס-קאנטרי) בתחרות ראש בראש וגלגל בגלגל בשבילי העפר של גבעת אלנקורט הצופה על פריז.

סאמר מקינטוש באליפות העולם בשחייה 2022 (צילום: Maddie Meyer Getty Images)
האירועים הבולטים אולימפיאדה | צילום: Maddie Meyer Getty Images

יום שלישי, 30 ביולי

תחרויות: אופניים BMX, איגרוף, בדמינטון, ג'ודו, גלישת גלים, הוקי שדה, התעמלות מכשירים, חתירה, טניס, טניס שולחן, קליעה, כדוריד, כדורסל, כדורעף, סיף, כדורמים, קפיצה למים, שחייה, קאנו סלאלום, קשתות, רוגבי, רכיבה, שיט

טקסי מדליות: התעמלות מכשירים (קרב-רב קבוצתי נשים), סיף (דקר נשים), ג'ודו (עד 81 ק"ג גברים, עד 63 ק"ג נשים), רוגבי שביעיות (נשים), קליעה (אקדח אוויר ל-10 מ' מעורב קבוצתי, טראפ גברים), גלישת גלים (גברים ונשים), שחייה (100 מ' גב נשים, 800 מ' חופשי גברים, 200x4 מ' חופשי גברים), טניס שולחן (זוגות מעורבים), טריאתלון (גברים)

הישראלים: נבחרת ישראל בכדורגל נגד יפן (שלב הבתים, 22:00); גילי שריר (ג'ודו, עד 63 ק"ג נשים, מוקדמות החל ב-11:00, קרבות הגמר החל ב-17:00); שגיא מוקי (ג'ודו, עד 81 ק"ג גברים, מוקדמות החל ב-11:00, קרבות הגמר החל ב-17:00); שרון קנטור (גלשני רוח נשים, שיוטים 12-9, 9:00); תום ראובני (גלשני רוח גברים, שיוטים 12-9, 9:00); תומר פרנקל (שחייה, 100 מ' חופשי גברים, מוקדמות החל ב-12:00); נבחרת השליחים (שחייה, 200x4 מ' חופשי, מוקדמות ב-12:00); שחר שגיב (טריאתלון, 9:00)

לא להחמיץ: קלריס אגבניינו על המזרן הביתי (ג'ודו, נשים, עד 63 ק"ג, מוקדמות החל ב-11:00, קרבות על המדליות החל ב-17:34)

"ראיתי שאם אני מפסידה אני מול קלריס", סיפרה גילי שריר בראיון ל"הארץ" אחרי אליפות אירופה האחרונה, "אמרתי שאין מצב ואני חייבת לנצח בקרב הזה". שריר (שתתחרה גם בפריז) תיארה את תרחיש האימה של כל המתמודדות בקטגוריית המשקל עד 63 ק"ג: מפגש עם האלופה האולימפית ושש פעמים אלופת העולם. באליפות שנערכה בזאגרב הצליחה שריר להימנע ממפגש עם קלריס, להעפיל לגמר ולזכות במדליית הכסף, בשעה שהצרפתייה הודחה למרבה ההפתעה כבר ברבע הגמר. כעת הצרפתים מצפים מהאלופה האולימפית המכהנת היחידה שלהם בענף להגן על תוארה.

עוד משהו: סימון ביילס מחפשת את מדליית הזהב הראשונה מאז ריו (התעמלות מכשירים, קרב-רב קבוצתי, 17:15); פתיחת טורניר הכדורסל 3x3 (החל ב-17:30); אלוף העולם דניאל וויפן מנסה להביא לאירלנד מדליה ראשונה בבריכה מאז 1996 (שחייה, 800 מ' חופשי, גברים, גמר ב-21:03)

למתקדמים: הסינים מחפשים תיקון על שולחן הפינג-פונג (טניס שולחן, זוגות מעורבים, 15:30)

באולימפיאדת טוקיו זכתה המשלחת הסינית בכל מדליות הזהב בענף – חוץ מאחת: תחרות הזוגות המעורבים. הפעם הסינים לא לקחו סיכון: המחבט מס' 1 בעולם, וואנג צ'וקין, צוות למקבילה שלו בדירוג הנשים סון יינגשה. פחות מזהב לא יבוא בחשבון.

 

קלריס אגבניינו אחרי הזכייה במדליית ארד בג'ודו מאסטרס 2023 (צילום: ATTILA KISBENEDEK AFP via Getty Images)
האירועים הבולטים אולימפיאדה | צילום: ATTILA KISBENEDEK AFP via Getty Images

יום רביעי, 31 ביולי

תחרויות: אופניים BMX, איגרוף, בדמינטון, ג'ודו, הוקי שדה, התעמלות מכשירים, חתירה, טניס, טניס שולחן, טריאתלון, קליעה, כדורגל, כדוריד, כדורסל, כדורעף, סיף, כדורמים, קפיצה למים, שחייה, קאנו סלאלום, קשתות, רכיבה, שיט

טקסי מדליות: התעמלות מכשירים (קרב-רב אישי גברים), קאנו סלאלום (נשים), אופניים (BMX פריסטייל), קפיצה למים (10 מ' נשים), סיף (חרב קבוצתי גברים), ג'ודו (עד 70 ק"ג נשים, עד 90 ק"ג גברים), חתירה (רביעיות כפולה גברים ונשים), קליעה (טראפ נשים), שחייה (100 מ' חופשי נשים, 200 מ' פרפר גברים, 1500 מ' חופשי נשים, 200 מ' חזה גברים, 100 מ' חופשי גברים), טריאתלון (נשים)

הישראלים: ארטיום דולגופיאט (התעמלות מכשירים, קרב-רב גברים, גמר, 18:30); מאיה גושן (ג'ודו, עד 70 ק"ג נשים, מוקדמות החל ב-11:00, קרבות הגמר החל ב-17:00); שרון קנטור (גלשני רוח נשים, שיוטים 16-13, 9:00); תום ראובני (גלשני רוח גברים, שיוטים 16-13, 9:00); דוד גרצ'יק (שחייה, 200 מ' גב גברים, מוקדמות החל ב-12:00); מישה זילברמן (בדמינטון, שלב הבתים, 12:00)

לא להחמיץ: השחיינים המהירים קופצים לבריכה (שחייה, 100 מ' חופשי נשים ב-21:30, 100 מ' חופשי גברים ב-23:15)

שני המשחים המהירים ייערכו בערב זה. במקצה הנשים תתחרה אלופת העולם מריט סטיינברכן במדליסטית הכסף מטוקיו שיבון הוהי מהונג קונג (שהיא גם אלופת העולם במרחק הכפול). מאוחר יותר יעלו הגברים: אלוף העולם פאן ג'אנלה הסיני (שניפץ את שיא העולם בפברואר האחרון), דוד פופוביץ' הרומני (שהחזיק בשיא עד אז) ואלוף העולם לשעבר קייל צ'למרס האוסטרלי. האלופים האולימפיים אמה מקיאן האוסטרלית וקיילב דרסל האמריקאי לא העפילו למשחים.

עוד משהו: השימוטו דאיקי מיפן וג'אנג בוהנג מסין הולכים ראש בראש (התעמלות, קרב-רב אישי, גברים, החל ב-18:30); קייטי לדקי האמריקאית מנסה להשתלט על המשבצת האחרונה שאינה שלה בטבלת 20 הזמנים המהירים בכל הזמנים במשחה הארוך (שחייה, 1500 מ' חופשי, נשים, גמר ב-22:04)

למתקדמים: (אופני BMX, פריסטייל, גמר הנשים ב-14:10, גמר הגברים ב-15:44)

רוכבי BMX מדוושים באולימפיאדות מאז 2008, אבל הפריסטיילרים הצטרפו למשחקים רק בטוקיו. הם גם היו הספורטאים שסבלו ממספר הפציעות הרב ביותר באולימפיאדה: 22% מהרוכבים נפצעו במהלך התחרות. האלופים האולימפיים לא העפילו לפריז, ולמעשה רק שתי מדליסטיות מטוקיו התייצבו הפעם: האנה רוברטס האמריקאית (שגם ניצחה בתחרות המוקדמות ביוני) וניקיטה דוקארוז השווייצרית. אנת'וני ז'אנז'אן, שזכה בתחרות המוקדמות, הוא התקווה המקומית לזהב במקצה הגברים.

מריט סטיינברכן ושיבון הוהי באליפות העולם בשחייה בדוחא 2024 (צילום: Maddie Meyer Getty Images)
האירועים הבולטים אולימפיאדה | צילום: Maddie Meyer Getty Images

יום חמישי, 1 באוגוסט

תחרויות: אופני BMX, איגרוף, אתלטיקה, בדמינטון, ג'ודו, גולף, הוקי שדה, התעמלות מכשירים, חתירה, טניס, טניס שולחן, קליעה, כדוריד, כדורסל, כדורעף, סיף, כדורמים, שחייה, קאנום סלאלום, קשתות, רכיבה, שיט

טקסי מדליות: התעמלות מכשירים (קרב-רב אישי נשים), אתלטיקה (20 ק"מ הליכה גברים ונשים), קאנו סלאלום (K-1 גברים), סיף (רומח קבוצתי נשים), ג'ודו (עד 100 ק"ג גברים, עד 78 ק"ג נשים), חתירה (זוגות כפולה נשים וגברים, רביעיות נשים וגברים), שיט (סקיף גברים ונשים), קליעה (רובה 3 מצבים 50 מ' גברים), שחייה (200 מ' פרפר נשים, 200 מ' גב גברים, 200 מ' חזה נשים, 200x4 מ' חופשי נשים)

הישראלים: ענבר לניר (ג'ודו, עד 78 ק"ג נשים, מוקדמות החל ב-11:00, קרבות הגמר החל ב-17:00); פיטר פלצ'יק (ג'ודו, עד 100 ק"ג גברים, מוקדמות החל ב-11:00, קרבות הגמר החל ב-17:00); שרון קנטור (שיט, גלשני רוח נשים, שיוטים 20-17, 9:00); תום ראובני (שיט, גלשני רוח גברים, שיוטים 20-17, 9:00); עומר ורד וילנצ'יק (שיט, גלשני לייזר גברים, שיוטים 2-1, 10:00); שי קקון (שיט, גלשני לייזר נשים, שיוטים 2-1, 10:00); אנסטסיה גורבנקו ואביב ברזלי (שחייה, 200 מ' גב נשים, מוקדמות החל ב-12:00); מירון חרותי ומרטין קרטאבי (שחייה, 50 מ' חופשי גברים, מוקדמות החל ב-12:00); רון פולונסקי (שחייה, 200 מ' מעורב, מוקדמות החל ב-12:00); נבחרת השליחות (שחייה, 200x4 מ' חופשי, מוקדמות החל ב-12:00), נבחרת ישראל (רכיבה על סוסים, קפיצות ראווה קבוצתי, מוקדמות, 12:00)

לא להחמיץ: ביילס נגד לי (התעמלות מכשירים, קרב-רב אישי נשים, 19:15)

שתי אלופות אולימפיות אמריקאיות – סימון ביילס מריו וסונישה לי מטוקיו – יתייצבו לקרב שממנו תצא רק אחת עם מדליית זהב שנייה. אל תקלו ראש בהישג; רק שתי מתעמלות עשו זאת בעבר – ובעבר הרחוק מאוד: לאריסה לטינינה מבריה"מ (1956 ו-1960) ו-ורה קסלווסקה מצ'כוסלובקיה (1964 ו-1968). השתיים הן גם המתעמלות היחידות שהגנו על תארן – הישג שאותו מקווה לי לשחזר.

עוד משהו: האתלטיקה, מלכת הספורט, פותחת את התחרויות עם מקצי ההליכה התחרותית לגברים (8:30) ולנשים (11:20).

למתקדמים: 'החיה' מחפשת מדליית זהב ראשונה (אופניים, מרוץ BMX, החל ב-21:20)

אליס ווילובי האמריקאית בת ה-33, המכונה "The Beast", נמצאת בעסקי הרכיבה התחרותית מאז 2002. במרץ האחרון היא זכתה בתואר אלופת העולם בפעם השלישית. בפריז היא תרשום הופעה רביעית באולימפיאדה (בענף צעיר שבעצמו רושם הופעה חמישית בסה"כ) – אך עדיין ללא מדליה. מולה תתייצב, בין השאר, רוכבת ותיקה אחרת: מריאנה פאחון הקולומביאנית, גם היא בפעם הרביעית באולימפיאדה – אבל עם שלוש מדליות.

ביילס ולי על הפודיום בתחרות בטקסס יוני 2024 (צילום: Elsa Getty Images)
ביילס ולי על הפודיום בתחרות בטקסס יוני 2024 | צילום: Elsa Getty Images

יום שישי, 2 באוגוסט

תחרויות: אופני BMX, איגרוף, אתלטיקה, בדמינטון, ג'ודו, גולף, הוקי שדה, טרמפולינה, חתירה, טניס, טניס שולחן, קליעה, כדורגל, כדוריד, כדורסל, כדורעף, סיף, כדורמים, קפיצה למים, שחייה, קשתות, רכיבה, שיט

טקסי מדליות: קשתות (מעורב קבוצתי), אתלטיקה (10,000 מ' גברים), בדמינטון (זוגות מעורבים), אופניים (מרוץ BMX גברים ונשים), קפיצה למים (3 מ' גברים), רכיבה (קפיצות קבוצתי), סיף (דקר קבוצתי גברים), ג'ודו (מעל 78 ק"ג נשים, מעל 100 ק"ג גברים), חתירה (זוגות גברים ונשים, זוגות כפול קל גברים ונשים), שיט (גלישת רוח גברים ונשים), קליעה (רובה 3 מצבים 50 מ' נשים), שחייה (50 מ' חופשי גברים, 200 מ' גב נשים, 200 מ' מעורב גברים), טניס (זוגות נשים, גברים ומעורבים), טרמפולינה (גברים ונשים)

הישראלים: רז הרשקו (ג'ודו, מעל 78 ק"ג נשים, מוקדמות החל ב-11:00, קרבות הגמר החל ב-17:00); שרון קנטור (שיט, גלשני רוח נשים, שיוט המדליות, 9:00); תום ראובני (שיט, גלשני רוח גברים, שיוט המדליות, 9:00); עומר ורד וילנצ'יק (שיט, גלשני לייזר גברים, שיוטים 4-3, 10:00); שי קקון (שיט, גלשני לייזר נשים, שיוטים 4-3, 10:00); ניתאי חסון ונועה לסרי (שיט, מפרשיות 470 מעורב, שיוטים 2-1, 11:00); אנסטסיה גורבנקו ולאה פולונסקי (שחייה, 200 מ' מעורב נשים, מוקדמות החל ב-12:00); גל כהן גרומי ותומר פרנקל (שחייה, 100 מ' פרפר גברים, מוקדמות החל ב-12:00); נבחרת השליחים (שחייה, 100x4 מ' מעורב משולב, מוקדמות החל ב-12:00), רועי דרור ומיכאלה משה (קשתות, קבוצתי מעורב, מוקדמות, 10:30)

לא להחמיץ: מי יפיל את טדי רינר (ג'ודו, מעל 100 ק"ג, גברים, קרבות מדליות החל ב-18:49)

טדי רינר לגברים הוא מה שקלריס אגבניינו לנשים – סרט אימה צרפתי. גם בגיל 35 האלוף האולימפי מריו ומלונדון (ומדליסט הארד המאוכזב מטוקיו) עדיין מטיל את חתתו על יריביו, קל וחומר כשמדובר במזרן הביתי בפריז. לישראל אין הפעם נציג בתחרות, אז אפשר לאחל לטדי בהצלחה.

עוד משהו: קיילי מקיואן האוסטרלית, דאבליסטית מדליות זהב מטוקיו, מנסה לשחזר את ההישג (שחייה, גמר 200 מ' גב ב-21:39 וחצי גמר 200 מ' מעורב ב-22:34)

אלופת העולם שקארי ריצ'רדסון האמריקאית פותחת את המוקדמות (אתלטיקה, 100 מ' נשים, החל ב-12:50); גמר 10,000 מ' לגברים (22:20); קרבות על מדליות במשחקי הטניס לנשים, לזוגות גברים ולזוגות מעורבים (החל ב-20:00)

למתקדמים: מי יקפוץ מעל הסינים (טרמפולינה, מוקדמות נשים ב-13:00, גמר נשים ב-14:50, מוקדמות גברים ב-19:00, גמר גברים ב-20:50)

הטרמפולינה היא כבר משתתפת ותיקה באולימפיאדה - היא נכנסה למשחקים לראשונה בסידני 2000, ומאז ראתה מאמץ סיני ניכר ומצליח לשלוט בקטגוריה: בבייג'ין 2008 זכו הסינים במדליות זהב בגברים ובנשים (ובשלוש מדליות בסה"כ), ומאז צברו 12 מדליות - בהן ארבע מוזהבות. באליפות העולם האחרונה בבירמינגהאם הופתעו הסיניות על ידי הנציגה המקומית בריוני פייג', שתנסה לשחזר את ההצלחה גם בפריז. אלוף העולם יאן לנגסו ינסה להחזיר לסין את מדליית הזהב שבה לא זכתה בקטגוריית הגברים מאז לונדון.

טדי רינר בגרנד סלאם בפריז 2024 (צילום: EMMANUEL DUNAND AFP via Getty Images)
טדי רינר בגרנד סלאם בפריז 2024 | צילום: EMMANUEL DUNAND AFP via Getty Images

יום שבת, 3 באוגוסט

תחרויות: אופני כביש, איגרוף, אתלטיקה, בדמינטון, ג'ודו, גולף, הוקי שדה, התעמלות מכשירים, חתירה, טניס, טניס שולחן, קליעה, כדורגל, כדוריד, כדורסל, כדורעף, סיף, כדורמים, שחייה, קאנו סלאלום, קשתות, רכיבה, שיט

טקסי מדליות: קשתות (נשים), התעמלות מכשירים (תרגיל קרקע וסוס קפיצות נשים, סוס סמוכות גברים), אתלטיקה (הדיפת כדור ברזל גברים, קפיצה משולשת נשים, 400x4 מ׳ מעורב, 100 מ׳ נשים, 1500 מ׳ קרב 10 גברים), בדמינטון (זוגות נשים), איגרוף (60 ק״ג נשים), אופני כביש (מרוץ כביש גברים), רכיבה (דרסז׳ קבוצתי), סיף (חרב קבוצתי נשים), ג׳ודו (מעורב קבוצתי), חתירה (יחידות, יחידים, שמיניות גברים ונשים), קליעה (אקדח מ-25 מ׳ נשים, סקיט גברים), שחייה (100 מ׳ פרפר גברים, 200 מ׳ מעורב אישי נשים, 800 מ׳ חופשי נשים, 100x4 מ׳ מיקס), טניס שולחן (נשים), טניס (גברים, נשים, זוגות גברים)

הישראלים: נבחרת ישראל (ג'ודו, מיקס קבוצתי, מוקדמות ב-9:00, קרבות הגמר ב-17:00); ארטיום דולגופיאט (התעמלות מכשירים, תרגיל הקרקע, גמר, 16:30); אנסטסיה גורבנקו (שחייה, 200 מ' מעורב נשים, גמר, 21:59); עומר ורד וילנצ'יק (שיט, גלשני לייזר גברים, שיוטים 6-5, 10:00); שי קקון (שיט, גלשני לייזר נשים, שיוטים 6-5, 10:00); ניתאי חסון ונועה לסרי (שיט, מפרשיות 470 מעורב, שיוטים 4-3, 11:00); איתמר איינהורן (אופני כביש, מרוץ, 12:00)

לא להחמיץ: האולימפיאדה הראשונה של שקארי ריצ׳רדסון (אתלטיקה, 100 מ׳ נשים, גמר, 21:20)

שקארי ריצ׳רדסון האמריקאית הייתה אמורה להגיע לפריז עם מדליית זהב אולימפית אחת בכיס. ב-2021, בגיל 19, היא קבעה את תוצאת השנה בעולם והתוצאה השישית בטיבה בכל הזמנים – אבל נזרקה מהנבחרת האמריקאית לאחר שבגופה אותרו סימני מריחואנה. ההסבר של ריצ׳רדסון על כך שהחלה לעשן בעקבות הידיעה על מות אמה הביולוגית, עימה ניהלה קשר מורכב וכואב (ושעל מותה שמעה במהלך ראיון עיתונאי), לא עזר. לקח לריצ׳רדסון שנתיים להתאושש ולתפוס שוב את מקומה, אבל היא עשתה זאת: עברה את המבחנים האמריקאיים לאליפות העולם ב-2023, ואז הפתיעה שם את הפייבוריטיות וזכתה בזהב כשהיא משפרת את שיאה האישי. בפריז היא תנסה להשיג את המדליה שהחמיצה בטוקיו, בשעה שבעורפה ינשפו הג׳מייקניות שריקה ג׳קסון (אלופת העולם ל-200 מ׳) ושלי-אן פרייזר-פרייס הנצחית (בת 37, בעלת מדליה מכל אולימפיאדה מאז 2008), מארי-ז׳וזה טה לו מחוף השנהב (סגנית אלופת העולם), ג׳וליאן אלפרד מסנט לוסיה (אלופת העולם באולם) ודינה אשר-סמית׳ הבריטית (אלופת אירופה).

עוד משהו: ראיין קראוזר האמריקאי בדרך להפוך לאתלט הראשון שזוכה שלוש פעמים ברציפות במדליית זהב אולימפית בהדיפת כדור ברזל (אתלטיקה, הדיפת כדור ברזל, 20:35); התקווה הצרפתית קווין מאייר פותח את תחרויות קרב עשר (אתלטיקה, ריצת 1,500 מ׳, גברים, 22:45); קייטי לדקי האמריקאית, שלא הפסידה במשחה ל-800 מ׳ מאז לונדון 2012, מקווה לשמור על הרצף, אבל ברור שלסאמר מקינטוש הקנדית יש תוכניות אחרות (21:09); משחקי גמר בטורניר הטניס - גברים, נשים וזוגות מעורבים.

למתקדמים: אלוף העולם ושיאן העולם מחפש מדליית זהב ראשונה (קרב 10, גברים, היום השני, החל ב-11:05, התחרות האחרונה וחלוקת המדליות החל ב-22:45)

קווין מאייר מסומן בצרפת כתקווה גדולה מאז שהיה נער. ב-2009, כשהיה בן 17, זכה באליפות העולם עד גיל 18 בקרב שמונה. ב-2012 הוא שבר את השיא הצרפתי בן 27 השנים בקרב עשר. ב-2017 זכה לראשונה באליפות העולם, ב-2022 זכה בה שוב. ב-2018 שבר את שיא העולם, בו הוא מחזיק עד היום. אבל מדליית זהב אולימפית עדיין אין לו. אחרי שתי מדליות כסף באולימפיאדות האחרונות, מאייר - וצרפת כולה - מקווים שהפעם זה ייגמר בראש הפודיום.

שקארי ריצ'רדסון במבחנים האמריקאיים 2024 (צילום: atrick Smith Getty Images)
שקארי ריצ'רדסון במבחנים האמריקאיים 2024 | צילום: atrick Smith Getty Images

יום ראשון, 4 באוגוסט

תחרויות: אופני כביש, איגרוף, אתלטיקה, בדמינטון, גולף, הוקי שדה, התעמלות מכשירים, טניס, טניס שולחן, קליעה, כדוריד, כדורסל, כדורעף, סיף, כדורמים, שחייה, קאנו סלאלום, קשתות, רכיבה, שיט

טקסי מדליות: קשתות (גברים), התעמלות מכשירים (טבעות גברים, מקבילים מדורגים נשים, סוס קפיצות גברים), אתלטיקה (קפיצה לגובה נשים, יידוי פטיש גברים, 100 מ׳ גברים), בדמינטון (זוגות גברים), איגרוף (54 ק״ג נשים, 51 ק״ג גברים, 63.5 ק״ג גברים, 80 ק״ג גברים, 92 ק״ג גברים), אופני כביש (מרוץ כביש נשים), רכיבה (דרסז׳), סיף (רומח קבוצתי גברים), גולף (גברים), קליעה (סקיט נשים), שחייה (50 מ׳ חופשי נשים, 1500 מ׳ חופשי גברים, 100x4 מעורב גברים ונשים), טניס שולחן (גברים), טניס (זוגות נשים, גברים)

הישראלים: דור זרקה (שיט, קייט פויל גברים, שיוטים 4-1, 9:00); גל צוקרמן (שיט, קייט פויל נשים, שיוטים 4-1, 9:00); עומר ורד וילנצ'יק (שיט, גלשני לייזר גברים, שיוטים 8-7, 10:00); שי קקון (שיט, גלשני לייזר נשים, שיוטים 8-7, 10:00); ניתאי חסון ונועה לסרי (שיט, מפרשיות 470 מעורב, שיוטים 6-5, 11:00); רותם גפינוביץ' (אופני כביש נשים, מרוץ, 15:00)

לא להחמיץ: נואה ליילס רץ לזהב הראשון (אתלטיקה, 100 מ׳ גברים, הגמר ב-22:55)

טוקיו 2020 הייתה אכזבה עבור נואה ליילס: אלוף העולם ב-200 מ׳ סיים רק במקום השלישי. בראיונות שהעניק לאחר מכן הוא תלה את הופעתו הכושלת (ביחס לסטנדרטים שהציב לעצמו ולצופים) בעובדה שאחיו הצעיר לא העפיל למשחקים ובהיעדר הקהל ביציעים בגלל הקורונה. ״אני לא חושב שאתם מבינים כמה חסר חיים לחלוטין היה להיות בטוקיו בלי קהל״, אמר לעיתונאים לאחר תחרות ליגת היהלום בארה״ב – שבה קבע את תוצאת השנה ב-200 מ׳, תוצאה שהייתה מעניקה לו את הזהב בטוקיו. ליילס חזר לעצמו, ולפני שנה הפך לראשונה לאיש המהיר בתבל: אלוף העולם ב-100 מ׳ (וגם, שוב, אלוף העולם ב-200 מ׳ – הפעם הראשונה שאצן זוכה בשני התארים מאז יוסיין בולט). בפריז לא יהיו חסרות לליילס עיניים בקהל; כולם יצפו בתחרות שנחשבת אולי לאטרקטיבית ביותר במשחקים. כדי לזכות במדליית הזהב האולימפית הראשונה שלו (עם תקווה לשתיים נוספות בהמשך המשחקים), ליילס יצטרך לגבור בין השאר על האלוף האולימפי מרסל ג׳ייקובס האיטלקי (שסובל מפציעות ולא נראה במיטבו), אלוף אפריקה פרדיננד אומניאלה הקנייתי, אלוף אירופה זארנל יוז הבריטי, סגן אלוף העולם לטסיל טבוגו מבוטסואנה, והקולגות האמריקאיים פרד קרלי (מדליסט הכסף מטוקיו) וקני בדנרק (מדליסט הכסף מטוקיו במרחק הכפול).

עוד משהו: סוגרים את התחרויות בבריכה; גמר הגברים בטניס, עם נובאק ג׳וקוביץ׳ או בלעדיו (טרם נקבעה שעה); טורניר הגולף לגברים מסתיים (החל ב-10:00); האצניות מתחממות (מוקדמות 100 מ׳ החל ב-11:55); וצמד הבדמינטון ההודי – הזוג הראשון מהמדינה שהעפיל למקום הראשון בדירוג העולמי – מקווה להביא זהב (הגמר ב-17:10).

למתקדמים: אירוע מתגלגל (אופני כביש, מרוץ כביש, החל ב-14:00)

מרוצי האופניים האולימפיים נוטים לספק דרמות. זה מה שקרה בטוקיו, למשל, כשאנה קיזנהופר האוסטרית פרצה בהפתעה (בדבוקה שבה הייתה גם עומר שפירא הישראלית) והדהימה את הפייבוריטית אנמיק ואן לויטן (שחגגה בסיום במחשבה שחצתה את קו הגמר ראשונה). קיזנהופר חוזרת לפריז כדי להגן על תארה, ולשם כך היא תצטרך להתמודד, בין השאר, עם האלופה האולימפית מ-2012 מריאן ווס ההולנדית, מלכת ההרים קטרינה ניוויאדומה הפולנייה ומנצחת הג׳ירו אליסה לונגו בורניני.

נואה ליילס באליפות העולם באתלטיקה באולם בגלזגו 2024 (צילום: Alex Pantling Getty Images)
נואה ליילס באליפות העולם באתלטיקה באולם בגלזגו 2024 | צילום: Alex Pantling Getty Images

יום שני, 5 באוגוסט

תחרויות: אופני מסלול, אתלטיקה, בדמינטון, הוקי שדה, היאבקות, התעמלות מכשירים, טיפוס, טניס שולחן, טריאתלון, קליעה, כדורגל, כדורסל 3x3, כדורעף, כדורעף חופים, כדורמים, קפיצה למים, שחייה אמנותית, סקייטבורד, קיאק סלאלום, רכיבה, שיט

טקסי מדליות: התעמלות מכשירים (מקבילים גברים, קורה נשים, מתח גברים, תרגיל קרקע נשים), אתלטיקה (קפיצה במוט גברים, זריקת דיסקוס נשים, ריצת 5,000 מ׳ נשים, ריצת 800 מ׳ נשים), בדמינטון (נשים וגברים), כדורסל 3x3 (נשים וגברים), קיאק סלאלום (נשים וגברים), אופני מסלול (ספרינט קבוצתי נשים), קליעה (ירי מהיר באקדח מ-25 מ׳ גברים, סקיט קבוצתי מעורב), טריאתלון (מעורב)

הישראלים: בלסינג אפריפה (אתלטיקה, 200 מ' גברים, מוקדמות החל ב-20:55); דור זרקה (שיט, קייט פויל גברים, שיוטים 8-5, 9:00); גל צוקרמן (שיט, קייט פויל נשים, שיוטים 8-5, 9:00); עומר ורד וילנצ'יק (שיט, גלשני לייזר גברים, שיוטים 10-9, 10:00); שי קקון (שיט, גלשני לייזר נשים, שיוטים 10-9, 10:00); ניתאי חסון ונועה לסרי (שיט, מפרשיות 470 מעורב, שיוטים 8-7, 11:00)

לא להחמיץ: מונדו דופלנטיס רוצה לקפוץ (שוב) מעבר לשיא (אתלטיקה, קפיצה במוט, גברים, )

על פניו, מדובר בתחרות סגורה. ארמנד (מונדו) דופלנטיס השוודי הוא שיאן העולם, אלוף העולם, האלוף האולימפי, אלוף אירופה, אתלט השנה בעולם והקופץ היחיד השנה שעבר את רף ששת המטרים (ולמעשה, הרבה מעבר לרף – 6.24 מ׳). האפשרות שמישהו ייקח לדופלנטיס בן ה-24 את התואר, כל עוד הוא בריא, היא כמעט דמיונית. מה נשאר? לשבור שוב את שיא העולם, כמובן. מאז 2020 הוא כבר עשה את זה שמונה פעמים – האחרונה שבהן באפריל. בפריז הוא ינסה לעשות זאת שוב.

עוד משהו: רבעי הגמר בכדורגל (19:00 ו-22:00); משחקי הגמר בטורניר הכדורסל 3x3 (החל ב-21:00); תחרויות ראשונות בענפים אולימפיים חדשים – סלאלום קיאק (17:55) ותחרויות הטיפוס בקטגוריות נפרדות, לעומת איחוד הקטגוריות בטוקיו (טיפוס הובלה וטיפוס סלעים גברים ב-11:00, טיפוס מהיר נשים ב-13:00)

למתקדמים: האירופים שמנסים לעצור את אסיה (בדמינטון, גמר הנשים ב-11:55, גמר הגברים ב-15:40)

קרולינה מארין הספרדייה, האלופה האולימפית מריו (שהחמיצה את המשחקים בטוקיו בשל פציעה), מקווה לערער על ההגמוניה האסייתית מול שורה של שחקניות מהטופ העולמי: אלופת העולם אן סייונג מקוריאה הדרומית, האלופה האולימפית צ׳ן יופיי מסין, סגניתה בטוקיו טאי דזה-יינג מטייוואן ואלופת העולם לשעבר אקנה ימאגוצ׳י מיפן. אלוף העולם ויקטור אקסלסן הדני ינסה לעשות את אותו הדבר במקצה הגברים מול יריביו מאסיה: שי יוקי הסיני, ג׳ונתן כריסטי מאינדונזיה ולי זי ג׳יה ממאלזיה.

מונדו דופלאנטיס בתחרות ליגת היהלום 2024 (צילום: HECTOR RETAMAL AFP via Getty Images)
מונדו דופלאנטיס בתחרות ליגת היהלום 2024 | צילום: HECTOR RETAMAL AFP via Getty Images

יום שלישי, 6 באוגוסט

תחרויות: אופני מסלול, איגרוף, אתלטיקה, הוקי שדה, היאבקות, טיפוס, טניס שולחן, כדורגל, כדוריד, כדורסל, כדורעף, כדורעף חופים, כדורמים, קפיצה למים, שחייה אמנותית, סקייטבורד, קיאק ספרינט, רכיבה, שיט

טקסי מדליות: אתלטיקה (יידוי פטיש נשים, קפיצה לרוחק גברים, ריצת 1,500 מ׳ גברים, ריצת 3,000 מ׳ מכשולים נשים, ריצת 200 מ׳ נשים), איגרוף (71 ק״ג גברים, 50 ק״ג נשים, 66 ק״ג נשים, 60 ק״ג נשים), אופני מסלול (ספרינט קבוצתי גברים), קפיצה למים (10 מ׳ נשים), רכיבה (קפיצות ראווה), שיט (דינגי יחידות ויחידים), סקייטבורד (פארק נשים), היאבקות (יווני-רומי 60 ק״ג ו-130 ק״ג גברים, חופשי 68 ק״ג נשים)

הישראלים: דור זרקה (שיט, קייט פויל גברים, שיוטים 12-9, 9:00); גל צוקרמן (שיט, קייט פויל נשים, שיוטים 12-9 9:00); עומר ורד וילנצ'יק (שיט, גלשני לייזר גברים, שיוט המדליות, 10:00); שי קקון (שיט, גלשני לייזר נשים, שיוט המדליות, 10:00); ניתאי חסון ונועה לסרי (שיט, מפרשיות 470 מעורב, שיוטים 10-9, 11:00)

לא להחמיץ: שריקה ג׳קסון רוצה לגעת בפלו-ג׳ו (אתלטיקה, ריצת 200 מ׳ נשים, הגמר ב-22:40)

אליין תומפסון-הרה הג׳מייקנית, מהאצניות הטובות אי פעם, הודיעה שבועות ספורים לפני תחילת האולימפיאדה כי לא תשתתף במשחקים בפריז בשל פציעה – ובכך החמיצה הזדמנות נדירה להשיג מדליית זהב אולימפית שלישית ברציפות. בהיעדרה מופנים הזרקורים אל בת ארצה, אלופת העולם בשנתיים האחרונות שריקה ג׳קסון, שקבעה בשנה שעברה את התוצאה השנייה בטיבה בכל הזמנים (21.41 ש׳) והתקרבה עוד קצת לשיא ההיסטורי של פלורנס גריפית׳ ג׳וינר מ-1988. בטוקיו ג׳קסון נשרה כבר במוקדמות, למרבה התדהמה, לאחר שהאטה יותר מדי בסיום המקצה. תהיו בטוחים שזה לא יקרה שוב. גבי תומאס האמריקאית – מחזיקת התוצאה הרביעית בטיבה בכל הזמנים – תהיה שם כדי להיאבק על הזהב.

עוד משהו: רבעי הגמר בטורניר הכדורסל (החל ב-12:00)

למתקדמים: יגלשו הנערות לפנינו (סקייטבורד, פארק, נשים, מוקדמות ב-13:30, גמר ב-18:30)

סקיי בראון הייתה בת 13 כשהשתתפה עם הסקייטבורד שלה בתחרות האולימפית הראשונה אי פעם במקצוע. היא סיימה את המשחקים עם מדליית ארד – הזוכה הצעירה בתולדות בריטניה. לצידה עמדו מדליסטית הכסף היראקי קוקונה, בת גילה מיפן, והזוכה יוסוזומי סאקורה – אף היא מיפן, אבל כבר מתמודדת קשישה במונחי התחרות: בת 19. כל השלוש חוזרות לפריז, בשעה שגולשות חדשות כבר מסתובבות בשטח ומחפשות מקום על הפודיום – בהן קוסאקי הינאנו היפנית בת ה-16 ואריסה טרו האוסטרלית בת ה-14.

שריקה ג'קסון באליפות העולם בבודפשט 2023 (צילום: Shaun Botterill Getty Images)
שריקה ג'קסון באליפות העולם בבודפשט 2023 | צילום: Shaun Botterill Getty Images

יום ד׳, 7 באוגוסט

תחרויות: אופני מסלול, איגרוף, אתלטיקה, גולף, הוקי שדה, היאבקות, הרמת משקולות, טאקוונדו, טיפוס, טניס שולחן, כדוריד, כדורסל, כדורעף, כדורעף חופים, סיף, כדורמים, קפיצה למים, שחייה אמנותית, סקייטבורד, קאנו ספרינט

טקסי מדליות: שחייה אמנותית (אקרובטיקה קבוצתי), אתלטיקה (הליכת מרתון משולב), קפיצה במוט נשים, זריקת דיסקוס גברים, ריצת 400 מ׳ גברים, ריצת 3,000 מ׳ מכשולים גברים), איגרוף (57 ק״ג נשים, מעל 92 ק״ג גברים, 63.5 ק״ג גברים, 80 ק״ג גברים), אופני מסלול (מרדף קבוצתי גברים ונשים), שיט (מולטיהאל משולב, דינגי זוגי משולב), סקייטבורד (פארק גברים), טיפוס (מהיר נשים), טאקוונדו (עד 49 ק״ג נשים, עד 58 ק״ג גברים), הרמת משקולות (61 ק״ג גברים, 49 ק״ג נשים), היאבקות (יווני רומי 77 ק״ג ו-97 ק״ג גברים, חופשי 50 ק״ג נשים)

הישראלים: דור זרקה (שיט, קייט פויל גברים, שיוטים 16-13, 9:00); גל צוקרמן (שיט, קייט פויל נשים, שיוטים 16-13, 9:00); ניתאי חסון ונועה לסרי (שיט, מפרשיות 470 מעורב, שיוט המדליות, 11:00); אבישג סמברג (טאקוונדו, עד 49 ק"ג נשים, מוקדמות החל ב-10:00, קרבות הגמר החל ב-15:30); מיכאל יעקובלב (אופני מסלול, מוקדמות ספרינט, 13:45)

לא להחמיץ: הקפיצה המשותפת של נינה קנדי וקייטי מון (אתלטיקה, קפיצה במוט, נשים, הגמר ב-20:00)

תחרות הקפיצה במוט לנשים הפכה לאחת הצמודות בענף: נינה קנדי האוסטרלית וקייטי מון האמריקאית זכו ביחד במדליית הזהב באליפות העולם האחרונה כשעצרו על 4.90 מ׳. עבור מון – שהיא גם האלופה האולימפית – זאת הייתה הזכייה השנייה ברציפות בתואר. השתיים צפויות להיות שוב צמודות זו לזו – אבל הזהב יכול להגיע בכלל מכיוונה של מולי קאודרי הבריטית, שמחזיקה בתוצאת השנה בעולם (4.80 מ׳).

עוד משהו: יום של בכורות אולימפיות: הליכה תחרותית למרחק מרתון (שהחליפה את ההליכה ל-50 מ׳ לגברים) במקצה משולב של גברים ונשים – זוגות הלך והלכית שמתחלפים לאורך יותר מ-42 ק״מ (8:30); תרגיל אקרובטיקה קבוצתי בשחייה אמנותית בהשתתפות גברים (ומדליה ראשונה לגבר בענף, ב-20:30); ושיט זוגות מעורבים בסירות דינגי; בערב – חצאי הגמר בריצת 200 מ׳ גברים (החל ב-21:02).

למתקדמים: (שחייה אמנותית, תרגיל אקרובטיקה קבוצתי, 20:30)

בכורה אולימפית אחת נמנעה מאיתנו: האפשרות שגבר ישתתף לראשונה בתחרות השחייה האמנותית - אחת משתי תחרויות שבהן משתתפות נשים בלבד (השנייה היא ההתעמלות האמנותית). פריז היא האולימפיאדה הראשונה שבה הותרה השתתפות (חלקית) של גברים במסגרת התחרות הקבוצתית, אבל אף נבחרת לא הרימה את כובע השחייה. עם זאת, גם בלי גברים תתרחש בבריכה היסטוריה קטנה כשהשליטה הרוסית האבסולוטית בענף, שנמשכת מאז 2000 ובמשך שש אולימפיאדות רצופות - גם בתחרות האישית וגם בקבוצתית - תישבר; רוסיה פשוט לא הורשתה להשתתף במשחקים. סין, יפן וארה"ב מקוות לרשת את מקומן של הרוסיות בפודיום.

יום חמישי, 8 באוגוסט

תחרויות: אופני מסלול, איגרוף, אתלטיקה, גולף, הוקי שדה, היאבקות, הרמת משקולות, התעמלות אמנותית, טאקוונדו, טיפוס, טניס שולחן, כדורגל, כדוריד, כדורסל, כדורעף, כדורעף חופים, סיף, כדורמים, קפיצה למים, שחייה במים פתוחים, קאנו ספרינט, קרב חמש

טקסי מדליות: אתלטיקה (קפיצה לרוחק נשים, הטלת כידון גברים, ריצת 200 מ׳ גברים, ריצת 400 מ׳ משוכות נשים, ריצת 110 מ׳ משוכות גברים), איגרוף (57 ק״ג גברים, 75 ק״ג נשים, 51 ק״ג גברים, 54 ק״ג נשים), קאנו ספרינט (c-2 גברים, k-4 נשים, k-4 גברים), אופני מסלול (קיירין נשים, אומניום גברים), קפיצה למים (3 מ׳ גברים), כדורגל (קרב על הארד גברים), הוקי שדה (גברים), שחייה במים פתוחים (10 ק״מ נשים), שיט (קייט גברים ונשים), טיפוס (מהיר גברים), טאקוונדו (עד 68 ק״ג גברים, עד 57 ק״ג נשים), הרמת משקולות (59 ק״ג נשים, 73 ק״ג גברים), היאבקות (יווני-רומי 67 ק״ג ו-87 ק״ג גברים, חופשי 53 ק״ג נשים)

הישראלים: דריה אטמנוב (התעמלות אמנותית, מוקדמות כדור וחישוק ב-11:00, מוקדמות סרט ואלות ב-16:00); דור זרקה (שיט, קייט פויל גברים, שיוטי הגמר, 9:00); גל צוקרמן (שיט, קייט פויל נשים, שיוטי הגמר, 9:00)

לא להחמיץ: השלב השני בתוכנית של נואה ליילס (אתלטיקה, ריצת 200 מ׳, גברים, גמר ב-21:30)

מבלי לזלזל ביכולותיו בריצה ל-100 מ׳, ההתמחות המוכחת של ליילס האמריקאי היא בריצה למרחק הכפול. כאן הוא אלוף העולם שלוש אליפויות ברציפות (מאז 2019), ניצב בראש הדירוג כבר שש שנים ומחזיק בזמן השלישי בטיבו בהיסטוריה (19.31). את הנקודה האחרונה הוא מתכוון לתקן – ויש לו 12 מאיות השנייה למחוק כדי להשתוות לתוצאה ההיסטורית של יוסיין בולט מ-2009.

עוד משהו: אלוף העולם ניראז׳ צ׳ופרה, שהעניק להודו את מדליית הזהב הראשונה שלה באתלטיקה בטוקיו, ינסה לשחזר את ההישג (21:25); שיאנית העולם סידני מקלפלין-לברון האמריקאית תתייצב להגן על תארה בריצת 400 מ׳ משוכות (22:25); משחקי חצי הגמר בטורניר הכדורסל (18:30 ו-22:00); המשחק על המקום השלישי בטורניר הכדורגל (18:00)

למתקדמים: הסנסציה של סינגפור משייט למדליה שנייה בהיסטוריה (גלישת קייט, גברים, גמר, החל ב-16:40)

סינגפור נחשבת לאחת המדינות המתקדמות בעולם, אבל בכל מה שקשור לאולימפיאדה היא עדיין משתרכת מאחור. עד היום זכתה המדינה הקטנה במדלייה אחת בלבד - זו שהשיג ג'וזף סקולינג בשמחה ל-100 מ' פרפר בריו 2016. מקס מדר רק בן 17, אבל תקוות האומה הסינגפורית מוטלות על כתפיו; בשנה שעברה, אחרי שלוש זכיות רצופות באליפות העולם לנוער, הוא זכה גם באליפות העולם לבוגרים והפך לגולש הצעיר ביותר לזכות בתואר בקטגוריית גלישה אולימפית. השנה שמר על תוארו, ואף אחד לא יסתפק בפחות ממדליה אולימפית - עדיף מזהב.

 

נינה קנדי וקייטי מון חולקות את המדליה באליופת העולם בבודפשט 2023 (צילום: Steph Chambers Getty Images)
נינה קנדי וקייטי מון חולקות את המדליה באליופת העולם בבודפשט 2023 | צילום: Steph Chambers Getty Images

יום שישי, 9 באוגוסט

תחרויות: אופני מסלול, איגרוף, אתלטיקה, ברייקדאנס, גולף, הוקי שדה, היאבקות, הרמת משקולות, התעמלות אמנותית, טאקוונדו, טיפוס, טניס שולחן, כדורגל, כדוריד, כדורסל, כדורעף, כדורעף חופים, סיף, כדורמים, קפיצה למים, שחייה אמנותית, שחייה במים פתוחים, קאנו ספרינט, קרב חמש

טקסי מדליות: אתלטיקה (100x4 מ׳ נשים, הדיפת כדור ברזל נשים, 100x4 מ׳ גברים, 400 מ׳ נשים, קפיצה משולשת גברים, ריצת 800 מ׳ בקרב 7 נשים, ריצת 10,000 מ׳ נשים, ריצת 400 מ׳ משוכות גברים), כדורעף חופים (נשים), איגרוף (71 ק״ג גברים, 50 ק״ג נשים, 92 ק״ג גברים, 66 ק״ג נשים), ברייקינג (נשים), קאנו ספרינט (c-2 נשים, k-2 נשים, k-2 גברים, c-1 גברים), אופני מסלול (ספרינט גברים, מדיסון נשים), קפיצה למים (3 מ׳ נשים), כדורגל (גמר גברים, קרב על הארד נשים), הוקי שדה (נשים), שחייה במים פתוחים (10 ק״מ גברים), התעמלות אמנותית (קרב-רב קבוצתי), טיפוס (סלעים והובלה גברים), טניס שולחן (גברים קבוצתי), טאקוונדו (עד 67 ק״ג נשים, עד 80 ק״ג גברים), כדורעף (קרב על הארד גברים), הרמת משקולות (89 ק״ג גברים, 71 ק״ג נשים), היאבקות (חופשי 57 ק״ג ו-86 ק״ג גברים, חופשי 57 ק״ג נשים)

הישראלים: נבחרת ישראל (התעמלות אמנותית, מוקדמות, חישוקים ב-11:00, משולב ב-12:15); דריה אטמנוב (התעמלות אמנותית, קרב-רב, גמר, 15:30); מתן רודיטי (שחייה במים פתוחים, 10 ק"מ, 9:30); שלי בובריצקי ואריאל נשיא (שחייה אמנותית, דואט טכני, 20:30)

לא להחמיץ: המקל בידיים של השליחים האמריקאיים (אתלטיקה, גמר הנשים ב-20:30, גמר הגברים ב-20:45)

מרוצי השליחים למרחקים הקצרים הם מהתחרויות המסקרנות ביותר במשחקים האולימפיים. יש בהם לרוב פייבוריטיות מובהקות – לרוב מדובר בנבחרות האמריקאיות והג׳מייקניות – אבל גם יש בהם סיכוי יותר מסביר להפתעה. איכשהו, תמיד מישהו מסתבך או מפיל את המקל. בטוקיו זה קרה לאמריקאים שוב, והם הודחו במוקדמות לאחר העברת מקל כושלת. הג׳מייקנים עלו לגמר מהמקום הראשון – אבל פישלו וסיימו רק במקום הרביעי.

לפריז יגיעו שוב האמריקאים והג׳מייקנים כפייבוריטים. בטוקיו איבדו האמריקאיות את התואר שבו החזיקו מאז לונדון, כשמולן התייצבה רביעיית חלומות ג׳מייקנית ובה שלוש המדליסטיות מאותה אולימפיאדה: שלי-אן פרייזר-פרייס, שריקה ג׳קסון ואיילין תומפסון-הרה. הפעם יש לאמריקאיות – אלופות העולם בשנתיים האחרונות – נבחרת מעולה משלהן. אלופת העולם שקרי ריצ׳רדסון ומדליסטית הכסף למרחק הכפול באליפות העולם גבי תומאס צפויות לרוץ ברביעייה, אולי לצד טוואישה טרי וטמרי דייויס – רביעייה שהעניקה לארה״ב את מדליית הזהב באליפות העולם האחרונה עם התוצאה הרביעית בטיבה בכל הזמנים (41.03 שניות). גם אליה הובס בתמונה. פרייזר-פרייס וג׳קסון יהיו שם שוב מהצד הג׳מייקני, אבל בלי תומפסון-הרה הפצועה יהיה קשה יותר לאיים על האמריקאיות (טיה קלייטון וששלי פורבס צפויות להשלים את הרביעייה).

הגברים האמריקאים הצליחו להתאושש מטראומת טוקיו, ובאליפות העולם האחרונה החזירו לעצמם את התואר כשהם רושמים את התוצאה התשיעית בטיבה בכל הזמנים (37.38 שניות). נואה ליילס אמור להיות שם בניסיון להבטיח לעצמו מדליית זהב שלישית, ולצידו ייבחרו רצים מבין אלוף העולם מ-2022 פרד קרלי, סגן אלוף העולם ל-200 מ׳ קני בדנרק, אלוף העולם ל-60 מ׳ כריסטיאן קולמן, קיירי קינג וקורטני לינדזי. מולם יוביל קישיין תומפסון, המחזיק בתוצאת השנה בעולם (9.77 שניות), רביעייה ג׳מייקנית שתכלול כנראה גם את אובליק סביל וחכים בלייק.

עוד משהו: גמר טורניר הכדורסל בפארק דה פראנס (18:00); האלוף האולימפי, אלוף העולם ושיאן העולם קרסטן וורהולם ינסה להגן על תארו ואולי לשבור את שיאו בריצת 400 מ׳ משוכות (22:45); אגדת הפינג-פונג הסינית מה לונג בהופעה אולי-אחרונה באולימפיאדה, הפעם רק במסגרת הקבוצתית (הגמר ב-16:00); ומשחקים על המדליות בענף מושך הצופים כדורעף חופים לנשים (22:00, 23:30).

למתקדמים: רוקדים כל הדרך אל הפודיום (ברייקינג, החל ב-17:00)

רק ענף ספורט אחד יערוך את הופעת הבכורה שלו באולימפיאדה – אבל לא סתם ענף. ברייקדאנס, שבעיני רבים הוא כלל לא נתפס כספורט, נבחר לפני שלוש שנים להיכנס למשחקים האולימפיים בתום קמפיין ארוך ואפקטיבי ולאחר פיילוט שנחשב מוצלח באולימפיאדת הנוער 2018. למעשה, גם רקדני בריידאנס רבים תהו על המהלך, כפי שאפשר היה ללמוד מעצומה שנשלחה לוועד האולימפי בדרישה ״להסיר את הידיים״ מהענף שנתפס כתרבות רחוב מחתרתית. זה לא עזר להם.

טורניר הברייקינג האולימפי (לנשים ולגברים, בנפרד) כולל סדרה של קרבות רקדן מול רקדן ופאנל שופטים שיעניק ציונים על פי יצירתיות, אישיות, טכניקה, גיוון, מוזיקליות ופרפורמנס. בטורניר הנשים, שיפתח את תחרויות הענף, כדאי לשים עין על צמד היפניות איומי ואמי שהחליפו ביניהן את המקומות הראשונים בטורנירי המוקדמות האולימפיים.

 

סידני מקלפלין לברון במבחנים האמריקאיים 2024 (צילום: Patrick Smith Getty Images)
סידני מקלפלין לברון במבחנים האמריקאיים 2024 | צילום: Patrick Smith Getty Images

יום שבת, 10 באוגוסט

תחרויות: אופני מסלול, איגרוף, אתלטיקה, ברייקדאנס, גולף, היאבקות, הרמת משקולות, התעמלות אמנותית, טאקוונדו, טיפוס, טניס שולחן, כדורגל, כדוריד, כדורסל, כדורעף, כדורעף חופים, סיף, כדורמים, קפיצה למים, שחייה אמנותית, קאנו ספרינט, קרב חמש

טקסי מדליות: שחייה אמנותית (דואט חופשי), אתלטיקה (מרתון גברים, קפיצה לגובה גברים, ריצת 800 מ׳ גברים, הטלת כידון נשים, ריצת 100 מ׳ משוכות נשים, ריצת 5000 מ׳ גברים, ריצת 1,500 מ׳ נשים, ריצת 400x4 מ׳ גברים, ריצת 400x4 מ׳ נשים), כדורסל (גברים), כדורעף חופים (גברים), איגרוף (57 ק״ג נשים, 57 ק״ג גברים, 75 ק״ג גברים, מעל 92 ק״ג גברים), ברייקינג (גברים), קאנו ספרינט (k-1 נשים, k-1 גברים, c-1 נשים), אופני מסלול (מדיסון גברים), קפיצה למים (10 מ׳ גברים), כדורגל (נשים), גולף (נשים), כדוריד (נשים), קרב חמש מודרני (ירי באקדח לייזר גברים), התעמלות אמנותית (קרב-רב קבוצתי), טיפוס (סלעים והובלה נשים), טאקוונדו (גברים מעל 80 ק״ג, נשים מעל 67 ק״ג), כדורעף (גברים, קרב על הארד נשים), פולו מים (נשים), הרמת משקולות (102 ק״ג גברים, 81 ק״ג נשים, מעל 102 ק״ג גברים), היאבקות (חופשי 74 ו-125 ק״ג גברים, חופשי 62 ק״ג נשים)

הישראלים: נבחרת ישראל (התעמלות אמנותית, גמר, 15:00); מארו טפרי, גשאו איילה וגירמה אמרה (אתלטיקה, מרתון גברים, 9:00)

לא להחמיץ: אליוד קיפצ׳וגה רץ אל ההיסטוריה (אתלטיקה, מרתון, 9:00)

תחרויות מעניינות רבות יתקיימו באצטדיון האתלטיקה הערב, אבל נדמה שאליוד קיפצ׳וגה – רץ המרתון הגדול בהיסטוריה, ויש שיאמרו האתלט הגדול בהיסטוריה – יאפיל על כולם. קיפצ׳וגה הקנייתי בן ה-39, שכבר הכניס כמה שיאים לספרים, ינסה לעשות היסטוריה נוספת ולהפוך למרתוניסט הראשון שזוכה שלוש פעמים ברציפות בזהב האולימפי. ספק אם יש מי שיוכל לעמוד בדרכו – מלבד צילו של קלווין קיפטום, שיאן העולם המטאורי מהשנה שעברה שהלך לעולמו בתאונת דרכים בפברואר האחרון, לפני שהספיק להתמודד עם בן ארצו ולספק לנו מרתון אגדי באמת.

עוד משהו: גמר טורניר הכדורסל לגברים עם נבחרת ארה״ב החלומית, בהנחה שלא הפכה לסיוט (22:30); גמר טורניר הכדורגל לנשים עם נבחרת ארה״ב, בהנחה שלא פישלה שוב כמו בטוקיו (18:00); ושמונה תחרויות גמר באתלטיקה (החל ב-20:10), לרבות ריצות השליחים והשליחות ל-400 מ׳ וגמר הקפיצה לגובה לגברים שהסתיים בשוויון בטוקיו.

למתקדמים: האלופה האולימפית, אלופת העולם או המובילה בדירוג העולמי מתחרות על הזהב (כדורעף, גברים, גמר, 14:00)

אנחנו עדיין לא יודעים מי העפיל לגמר הכדורעף, אבל סיכוי סביר שהפיינליסטיות הגיעו מתוך הרשימה הבאה: צרפת, האלופה המכהנת שרוצה לנצל את הביתיות לטובת זכייה שנייה ברציפות בענף - לראשונה מאז האמריקאים ב-84' וב-88'; ברזיל של יואנדי ליאל, הטופ-סקורר של אליפות העולם בשנה שעברה; אלופת העולם איטליה; ואלופת אירופה, אלופת ליגת האומות והנבחרת המדורגת ראשונה בדירוג העולמי - פולין. בקיצור - לא משנה מי תגיע לגמר, זה יהיה קרב שלא כדאי לפספס.

האמריקאים חוגגים זכייה כפולה באליפות העולם בבודפשט 2023 (צילום: ANDREJ ISAKOVIC AFP via Getty Images)
האמריקאים חוגגים זכייה כפולה באליפות העולם בבודפשט 2023 | צילום: ANDREJ ISAKOVIC AFP via Getty Images

יום ראשון, 11 באוגוסט

תחרויות: אופני מסלול, אתלטיקה, היאבקות, הרמת משקולות, כדוריד, כדורסל, כדורעף, כדורמים, קרב חמש

טקסי מדליות: אתלטיקה (מרתון נשים), כדורסל (נשים), אופני מסלול (ספרינט נשים, קיירין גברים, ספרינט גברים, אומניום נשים), כדוריד (גברים), קרב חמש מודרני (ירי באקדח לייזר נשים), כדורעף (נשים), פולו מים (גברים), הרמת משקולות (מעל 81 ק״ג נשים), היאבקות (חופשי 65 ק״ג ו-97 ק״ג גברים, חופשי 76 ק״ג נשים)

הישראלים: לונה צ'מטאי סלפטר ומאור טיורי (אתלטיקה, מרתון נשים, 9:00)

לא להחמיץ: זכות הריצה האחרונה לנשים (אתלטיקה, מרתון, נשים, החל ב-9:00)

פריז שומרת על המסורת לפיה תחרויות האתלטיקה ננעלות בריצת מרתון – אבל הפעם יהיו אלו הנשים שיבצעו את הריצה האחרונה בהחלט במשחקים. העיניים הישראליות ילכו כמובן ללונה צ׳מטאי סלפטר, בתקווה לשחזור החלק המוצלח של המרתון בטוקיו (כשהייתה בשלישיייה המובילה, לפני שחשה ברע ונעצרה), אבל הפייבוריטית היא טיגיסט אספה האתיופית, ששברה בשנה שעברה את שיא העולם ותופיע לראשונה באולימפיאדה. ריצת הנעילה בהשתתפות הנשים היא לא החידוש המרתוניסטי היחיד בפריז, אגב; בלילה שלפני המרתון יוכלו רצים חובבים לרוץ באותו מסלול במסגרת ״Marathon Pour Tous״ (״מרתון לכולם״).

עוד משהו: גמר טורניר הכדורסל לנשים, סביר להניח שבהשתתפות הפייבוריטית האמריקאית שלא הפסידה את התואר מאז 2004 (15:30); אלוף אולימפי חדש במרוץ קיירין, בתחרות שבה שולטת בריטניה מאז 2008, כשאלוף העולם הקולומביאני קווין קווינטרו מבקש לקטוע את ההגמוניה (14:32); טקס הנעילה

למתקדמים: האם מישהו יטביע את התקוות של הונגריה (כדורמים, גברים, גמר, 15:00)

ישנם שני ענפים אולימפיים שבהם הונגריה נחשבת למעצמה: קרב חמש מודרני וכדורמים. בראשון היא צברה עד היום 23 מדליות - אבל לא זכתה בזהב מאז 2004. בשני היא זכתה ב-17 מדליות - אבל לא ראתה את ראש הפודיום מ-2008 (עד אז היא זכתה ב-16 אולימפיאדות). הפעם ההונגרים מאמינים שהם יכולים לשים שוב יד על הזהב, אבל לשם כך הם יצטרכו להתגבר על אלופת העולם קרואטיה, האלופה האולימפית פעמיים ברציפות סרביה והזוכה בגביע העולם ספרד. לכל מי שתגיע לגמר צפוי מאבק עיקש מתחת לפני המים.