על פי הדיווח ב"סאנדיי טיימס", שבעקבות תחקיר בן חודשיים שערכו אנשי העיתון התפוצצה הפרשה, ברוק חשוד שניסה לכאורה למכור 525 כרטיסים לעיתונאים בצורה לא מורשה ותמורת סכום של 66 אלף ליש"ט.
כאמור, פרט לברוק, לשעבר חבר משלחת השחייה האולימפית של ישראל וכיום מנכ"ל חברת הנסיעות "איסתא ספורט", חשודים 26 אנשים נוספים מרחבי העולם במעורבות בפרשה הסבוכה - ביניהם אנשים מיוון, סין, סרביה וליטא.
על פי התחקיר של "סאנדיי טיימס", הכרטיסים נקנו ישירות מספקי הוועד האולימפי הבריטי ונמכרו למרבה במחיר, שלעיתים האמיר עד פי 10 מערכם המקורי. בעקבות החשיפה, מהוועד האולימפי הבינ"ל כבר נמסר שהעניין יטופל במהרה ובחומרה.
"לאחר שהתקבלו טענות כי מספר ועדים אולימפיים וכמה סוכנים מורשים למכירת כרטיסים מוכנים לעבור על החוקים, לקנות ולמכור כרטיסים מחוץ לגבולות ארצם, למכור כרטיסים במחירים מופקעים, ולמכור כרטיסים לסוכני משנה לא מאושרים, הוועד האולימפי הבינ"ל הורה על חקירה מיידית ושלח את האישומים לטיפול ועדת אתיקה עצמאית", נכתב בתגובת הוועד האולימפי הבינ"ל.
הסערה הנוכחית מגיעה לאחר שבמאי האחרון הודיע מזכ"ל הוועד האולימפי של אוקראינה על התפטרותו, זאת לאחר שהואשם כי הציע למכור בשוק השחור כרטיסים ששוויים אלפי דולרים לתחרויות בלונדון.
מחברת "איסתא ספורט" נמסר בתגובה: "מדובר בתחקיר עיתונאי פזיז ולא מהימן על חברת 'איסתא ספורט' במסגרת רישיונה לשווק כרטיסים לאולימפיאדה בקפריסין. החברה עובדת בהתאם לתנאי וחוקי הוועדה המארגנת, אוכפת אותם בקנאות ותמשיך לעשות זאת גם בעתיד. החברה מעולם לא הציעה שירות שאינו עומד במסגרת תנאי וחוקי הוועד האולימפי הבינ"ל וכל פעולותיה המסחריות מגובות באופן מלא על ידי הוועדה המארגנת של האולימפיאדה".