"רגע של דומיה יהיה מחווה אנושית וגם איתות ברור שלאלימות ולטרור אין מקום ברעיון האולימפי", הפציר ווסטרוולה בחברי הוועד האולימפי הבין-לאומי ובוועדה המארגנת של המשחקים בבירת אנגליה. "האירועים שהיו בכפר האולימפי במינכן לא צריכים להאפיל על המשחקים בלונדון, אבל אסור שהם יישכחו".
"אותה התקפת טרור טראגית במדינה שלי לא הייתה רק נגד ספורטאים ישראלים", קבע ווסטרוולה במכתב שנשלח אל נשיא הוועד האולימפי ז'ק רוג. "זאת הייתה התקפה גם נגד המשחקים האולימפיים ונגד הרעיון האולימפי של הבנה בין-לאומית ואחווה".
עוד לפני פנייתו של שר החוץ הגרמני, שלח נשיא הוועד האולימפי הגרמני, סגן נשיא הוועד הבינ"ל לשעבר תומאס באך, פניה דומה. על אותו מכתב חתמו גם מעל ל-30 ספורטאים גרמנים שייקחו חלק במשחקים בלונדון, ונכתב בו: "הגיע הזמן למחווה גדולה מטעם התנועה האולימפית".
כזכור, במהלך המשחקים האולימפיים שנערכו במינכן חדרה למגורי הספורטאים חוליה בת שמונה מחבלים שרצחו שניים מאנשי המשלחת במקום ותשעה נוספים, שהוזחקו שעות ארוכות כבני ערובה, נרצחו במהלך פעולת החילוץ של הכוחות הגרמניים. טקס אזכרה נערך באיצטדיון האולימפי ולאחר 24 שעות חודשו המשחקים. במשך השנים לא נשא הלחץ להזכיר את הנרצחים במהלך אולימפיאדה וכעת נראה שהוא רק הולך וגובר.
י"א חללי מינכן
דוד ברגר (מרים משקולות, 28), יוסף גוטפרוינד (שופט היאבקות, 40), משה ויינברג (מאמן היאבקות, 33), אליעזר חלפין (מתאבק, 24), מארק סלבין (מתאבק, 18), זאב פרידמן (מרים משקולות, 28), יוסף רומנו (מרים משקולות, 32), קהת שור (מאמן קליעה, 53), אנדריי שפיצר (מאמן סייף, 27), עמיצור שפירא (מאמן אתלטיקה, 40), יעקב שפרינגר (שופט הרמת משקולות, 51).