מונדיאל במדבר? אז אירופה מכתיבה תנאים. "מה שיצא מהפגישה של חברות אופ"א הוא שגביע העולם לא יכול להיערך בקיץ בקטאר", כך מסר ג'ים בויס הבריטי, סגן נשיא פיפ"א, בעקבות הישיבה של 54 החברות בפדרציית ההתאחדויות האירופאית.
נושא החום בקיץ הקטארי הפך לנושא לוהט במהלך המאבק על הבחירה ועולה שוב ושוב לכותרות, במיוחד בעקבות הבחירות המתקרבות לראשות פיפ"א. נשיא אופ"א מישל פלאטיני עוד לא הודיע אם בכוונתו להתמודד על התפקיד, אבל מסביב כבר החלו להציב לו דרישות.
"כולם באופ"א מסכימים על זה", הסביר בויס. "יש עוד 9 שנים עד המשחקים ומה שרוצים זה שפיפ"א תשב עם בעלי המניות והספונסרים במטרה למצוא פתרון שיגרום הכי מעט הפרעה לכדורגל. צריכה להיות החלטה מתי בדיוק במהלך השנה ייערך הטורניר".
המשמעות של הזזת טורניר כל כך משמעותי וממושך - חודש ממשחק הפתיחה ועד הגמר - היא הצורך בשינוי לוחות הזמנים של ליגות הכדורגל מסביב לעולם, כמו גם של כל המפעלים היבשתיים הבין-לאומיים, אירועים שתלויים בגורמים רבים כמו כושר של שחקנים, הסכמה של נותני חסות, שינוי לוחות שידורים ועוד.
במהלך השבוע החולף כבר עלה נושא גביע העולם בקטאר לכותרות בעקבות דבריו של נשיא פיפ"א ספ בלאטר, שהאשים כי בהליך הבחירה במדינה המזרח-תיכונית היו מעורבים לא מעט שיקולים פוליטים. "היו מנהיגים באירופה שבגלל אינטרסים פוליטיים וכלכליים שלהם לחצו להצביע עבור קטאר", הצהיר השווייצרי, שנתפס כמאשים את המתחרה הפוטנציאלי מישל פלאטיני והקשרים העסקיים בין צרפת וקטאר.