בשנתיים האחרונות קטאר מואשמת בכך שהיא מעבידה בפרך עובדים זרים, שהגיעו למדינה על מנת לבנות את האיצטדיונים ואת התשתיות לקראת הגביע העולמי, שייערך במדינה ב-2022. ובכן, היום (שלישי) פורסם דו"ח מטריד במיוחד שמאשר את ההאשמות הכבדות. לפי הדו"ח, מעל ל-500 פועלים הודים נהרגו באתרי הבניה במדינה מהמפרץ החל מחודש ינואר 2012.
על פי הדו"ח, למרות ההצהרות של קטאר על מתן זכויות לפועלים, נראה כי יש החמרה במצבם של העובדים הזרים. בשנת 2012 נהרגו 237 פועלים וב-2013 מצאו את מותם לא פחות מ-241 אנשים. ובנוסף, 24 פועלים מתו רק בחודש ינואר האחרון.
המספרים המדאיגים האלה, מצטרפים לפרסום של ה"גארדיאן" הבריטי, לפיו 185 פועלים זרים מנפאל מתו בשנת 2013 וכ-200 נוספים ב-2012. מקרי המוות נובעים ככל הנראה מתנאי העבודה המחפירים, שכוללים עבודה בטמפרטורות לוהטות של כ-50 מעלות, משמרות ארוכות של 12 שעות ומעלה וצפיפות גבוהה במגורי הפועלים.
קבוצות לקידום זכויות אדם ופוליטיקאים רבים כבר הביעו בפני פיפ"א את החשש שלהם מפני מה שנעשה בקטאר. עם זאת, נשיא פיפ"א ספ בלאטר הבהיר שוב ושוב כי זכות האירוח שהוענקה לקטאר אינה נמצאת בסימן שאלה. שר העבודה בקטאר התייחס לפרסומים החדשים: "ברור שכל מוות של אדם, בין אם הוא בקטאר או בכל מקום אחר בעולם, הוא מצער. אנחנו מקבלים פועלים מכל העולם, על מנת שיוכלו לבצע עבודה בעל ערך רב, אנחנו מנסים להבין את הנסיבות למקרי המוות, משום שיש שוני רב בין האירועים - יש למשל תאונות דרכים, תאונות עבודה ומוות טבעי".
לפי ההערכות, ישנם מעל למיליון פועלים זרים בקטאר, כאשר כרבע מהם הגיעו מהודו. על פי ההערכות של קונפדרציית איגודי הסחר הבינלאומית, כ-4,000 מהגרי עבודה ימצאו את מותם עד שריקת הפתיחה ב-2022.