ב-12 ביוני ייצא בשעה טובה לדרך גביע העולם 2014 בברזיל, אבל כבר כעת, 187 ימים לפני שריקת הפתיחה ברור שיהיה לנו קיץ לוהט. הגרלת הטורניר שנערכה הערב (שישי) עמדה בציפיות וסידרה לנו מספר מפגשים מרתקים. במוקד עומדים בית 4 שכולל את איטליה, אנגליה ואורוגוואי ובית 7 עם גרמניה פורטוגל וגאנה.
בבית 2 ספרד והולנד ייפגשו כבר במשחק הראשון שלהן בטורניר. ברזיל זכתה לבית קל אך עלולה להסתבך בשמינית הגמר. ארגנטינה? לליאו מסי יש שיבוץ נוח יחסית. משחק הפתיחה המסקרן יפגיש את ברזיל המארחת עם קרואטיה. אפשר להתחיל לספור את הדקות.
הבתים המלאים
בית 1: ברזיל, קרואטיה, מקסיקו, קמרון.
בית 2: ספרד, הולנד, צ'ילה, אוסטרליה.
בית 3: קולומביה, יוון, חוף השנהב, יפן.
בית 4: אורוגוואי, קוסטה ריקה, אנגליה, איטליה.
בית 5: שווייץ, אקוואדור, צרפת, הונדורס.
בית 6: ארגנטינה, בוסניה, אירן, ניגריה.
בית 7: גרמניה, פורטוגל, גאנה, ארה"ב.
בית 8: בלגיה, אלג'יריה, רוסיה, דרום קוריאה.
המהדורה ה-20 של טורניר הגמר חוזרת לברזיל לראשונה מאז 1950, ו-32 הנבחרות שהעפילו לטורניר שובצו ל-4 קטגוריות שונות. הטקס עצמו הונחה על ידי שני השחקנים מקומיים - פרננדה לימה ורודריגו הילברט. כאשר את הכדורים שלפו אגדות עבר כמו סיר ג'ף הרסט, זינאדין זידאן, קאפו ופאביו קנאברו. אז מה סידרו לנו המכובדים? לא מעט עניין.
בית 1: ברזיל, קרואטיה, מקסיקו, קמרון
כנראה שבברזיל לא ממש יודעים אם לשמוח או לא. מצד אחד, אחת המועמדות הבכירות לזכיה קיבלה יריבות נוחות יחסית על הנייר, אבל בהמשך צפוי לה קרב טיטאנים עם הולנד או ספרד, איתן היא אמורה להצטלב כבר בשמינית הגמר. הסלסאו נראים כפייבוריטים לסיים בראש הבית, אבל הקרב על המקום השני מסתמן כפתוח לגמרי. קרואטיה וקמרון כבר חוו בעבר רגעי קסם בגביע העולם, ואילו מקסיקו, שעברה קמפיין מוקדמות די רע, תנסה להתעלות ברגע האמת. מבחינת קשרה ג'ובאני דוס סאנטוס מדובר במפגש פיקנטי עם ברזיל, בה נולד אביו.
סדר המשחקים: 12.6: ברזיל- קרואטיה; 13.6: מקסיקו - קמרון; 17.6: ברזיל - מקסיקו; 18.6: קמרון - קרואטיה; 23.6: ברזיל - קמרון; 23.6: קרואטיה - מקסיקו.
בית 2: ספרד, הולנד, צ'ילה, אוסטרליה
ספרד והולנד נפגשו במשחק האחרון של מונדיאל 2010. שתי הענקיות, אלופת העולם וסגניתה למי ששכח, יתנגשו שוב כבר במשחק הראשון שלהן בגביע העולם הבא עלינו לטובה. למרות ששתי הגדולות של אירופה פייבוריטיות, גם לצ'ילה של ארתורו וידאל ואלכסיס סאנצ'ס יהיה מה להגיד. בסנטיאגו בוודאי כבר מפנטזים על הפתעה שתשלח את הרוחה או האוראנג' לארוז מזוודות בשלב מוקדם. אגב, צ'ילה גם הפסידה לספרד 2:1 בשלב הבתים של הטורניר ב-2010. אוסטרליה, לה אין כלים ברמה של יריבותיה, צפויה להתקשות מאוד, על אף שזו תהיה הופעה שלישית ברציפות מבחינתה.
סדר המשחקים: 13.6: ספרד - הולנד; 14.6: צ'ילה - אוסטרליה; 18.6: אוסטרליה - הולנד; 19.6: ספרד - צ'ילה; 23.6: אוסטרליה - ספרד; 23.6: הולנד - צ'ילה.
בית 3: קולומביה, יוון, חוף השנהב, יפן.
אולי זה לא הבית הכי נוצץ, אבל לפחות על הנייר צפוי לנו קרב מרתק בו כל אחת מ-4 הנבחרות יכולה לראות את עצמו כמועמדת פוטנציאלית לעליה. רדאמל פלקאו וקולומביה יפגשו לדייט לוהט את חוף השנהב ודידייה דרוגבה. האפריקאים, ששובצו בשני המונדיאלים הקודמים לשני בתי מוות, יכולים הפעם לחלום באמת על העפלה. עוד בבית הזה נוכל לראות את הסגנון הדי מבוקר של יוון מיודעתנו, לעומת המשחק הקצבי של היפנים, שידועים בשנים האחרונות בכדורגל המהיר שלהם.
סדר המשחקים: 14.6: קולומביה - יוון; 15.6: חוף השנהב - יפן; 19.6: קולומביה - חוף השנהב; 20.6: יפן - יוון; 24.6: יפן - קולומביה; 24.6: יוון - חוף השנהב.
בית 4: אורוגוואי, קוסטה ריקה, אנגליה, איטליה
חיכינו, תהינו מאיפה זה יבוא וכעת התשובה כבר ברורה: קבלו את אחד משני בתי המוות של המונדיאל הקרוב. מצד אחד אלופת דרום אמריקה - אורוגוואי. מצד שני סגנית אלופת אירופה - איטליה. מצד שלישי - אנגליה, שתמיד מגיעה עמוסת ציפיות. אם זה לא מספיק, הרי שמדובר גם ב-3 אלופות עולם לשעבר. לחלוץ הסלסטה וליברפול - לואיס סוארס - מצפה גם קרב פיקנטי עם האנגלים. נבחרת שלושת האריות גם תנסה לנקום באיטליה על ההפסד בפנדלים ביורו האחרון. ומה עם קוסטה ריקה? לטיקוס יש אולי לא מעט ניסיון בטורנירי עבר, אבל הפעם העסק נראה כמעט בלתי אפשרי מבחינתם.
סדר המשחקים: 14.6: אורוגוואי - קוסטה ריקה; 15.6: אנגליה - איטליה; 19.6: אורוגוואי - אנגליה; 20.6: איטליה - קוסטה ריקה; 24.6: איטליה - אורוגוואי; 24.6: קוסטה ריקה - אנגליה.
בית 5: שווייץ, אקוואדור, צרפת, הונדורס.
אחרי השמחה בסיום משחק הפלייאוף מול אוקראינה, בפאריס יכולים להמשיך לצהול. צרפת היתה אמורה להיות הנבחרת שתשובץ לבית המוות, פיפ"א הצילה אותה והערב כבר הושלם הניצחון של הטריקולור. דידיה דשאן קיבל בית נוח באופן יחסי, כאשר שווייץ, שהוגרלה כראש בית, יכולה לחלום גם כן על טורניר מוצלח. מלבדן, אקוואדור היא אולי לא נבחרת יותר מדי מסקרנת, אבל החבורה של אנטוניו ולנסיה עוד עשויה להתברר כסוס שחור. מבחינת הונדורס מדובר בגביע עולם שני ברציפות, כאשר גם ב-2010 היא היתה באותו הבית עם שווייץ. המרכז אמריקאים ינסו גם לראשונה בתולדותיהם לנצח משחק במונדיאל.
סדר המשחקים: 15.6: שווייץ - אקוואדור; 15.6: צרפת - הונדורס; 20.6: שוויץ - צרפת; 21.6: הונדורס - אקוואדור; 25.6: הונדורס - שווייץ; 25.6: אקוואדור - צרפת.
בית 6: ארגנטינה, בוסניה, אירן, ניגריה.
ליאו מסי יכול להיות די רגוע. בבואנוס איירס חששו ששוב ייפלו לבית מוות, אבל ההגרלה היטיבה מאוד עם האלביסלטה שנראית כפיבוריטית ברורה. ארגנטינה גם פוגשת פנים מוכרות, אלה של ניגריה. האפריקאים הוגרלו נגד הדרום אמריקאים גם בבתים של גביעי העולם ב-1994, 2002 ו-2010. וינסנט אניימה כבר מכין מפגן הצלות נוסף לפרעוש? עוד בבית נמצאת בוסניה, שאולי רושמת הופעת בכורה היסטורית, אבל בהחלט יכולה לחלום עם העפלה לשמינית הגמר. חובבי הפיקנטריה גם יוכלו להגדיר את הבית הזה, "כבית המוסלמי", כאשר אירן, בוסניה וניגריה ידועות כמדינות עם רוב של תושבים מוסלמים באוכלוסייתן.
סדר המשחקים: 16.6: ארגנטינה - בוסניה; 16.6: איראן - ניגריה; 21.6: ארגנטינה - איראן; 22.6: ניגריה - בוסניה; 25.6: ארגנטינה - ניגריה; 25.6: בוסניה - איראן.
בית 7: גרמניה, פורטוגל, גאנה, ארה"ב.
לא מעט אנשים קיוו למפגש של כריסטיאנו רונאלדו ופורטוגל עם ליאו מסי וארגנטינה, אבל כנראה שגם ההגרלה הנוכחית לא ממש איכזבה אותם. הסלסאו יפגשו את גרמניה המצויינת, שאולי נחשבת לפייבוריטית לזכיה, אבל גם תיאלץ לעבוד קשה בדרך לשמינית הגמר. למאנשפט גם מצפה קרב פיקנטי עם אחד מגדולי חלוציה - יורגן קלינסמן שמאמן כמובן את ארה"ב. ומה עם גאנה? שם זוכרים את החוויה הטראומטית מול אורוגוואי בדרום אפריקה. אחת הנציגות הבכירות של היבשת השחורה תנסה לעלות משלב הבתים בפעם השלישית ברציפות.
סדר המשחקים: 16.6: גרמניה - פורטוגל; 17.6: ארצות הברית - גאנה; 21.6: גרמניה -גאנה; 22.6: ארצות הברית - פורטוגל; 26.6: פורטוגל -גאנה; 26.6: גרמניה - ארצות הברית.
בית 8: בלגיה, אלג'יריה, רוסיה, דרום קוריאה.
בלגיה היא נבחרת מסקרנת, רוסיה כבר הוכיחה שהיא מסוגלת להפתיע, אבל כנראה שבית 8 הוא אחד הבתים האפורים במונדיאל הזה. למרות זאת, זה ממש לא אומר שהוא לא ייצר מאבקים צמודים. שתי הנבחרות האירופאיות ודרום קוריאה נראות כמי שייאבקו על 2 הכרטיסים לשמינית הגמר, כאשר כרגע בלגיה נראית כאיכותית ביותר. אלג'יריה תקווה סוף סוף גם להעפיל אחרי לא מעט אכזבות. האם זה יקרה? סביר להניח שלא. במונדיאל 2002 בלגיה פגשה את רוסיה וניצחה אותה 2:3.
סדר המשחקים: 17.6: בלגיה - אלג'יריה; 18.6: רוסיה - דרום קוריאה; 22.6: דרום קוריאה - אלג'יריה; 23.6: בלגיה - רוסיה; 26.6: דרום קוריאה - בלגיה; 26.6: רוסיה - אלג'יריה.