שנים רבות ריאל מדריד הייתה הכוכבת של חלונות ההעברות הקיציים, עם החתמות נוצצות בסכומים שוברי שיאים. הקיץ, דווקא היריבה המושבעת ברצלונה היא זו שלא יורדת מהכותרות, גם אם לא בנסיבות שבהן הייתה רוצה, בעוד בבירת ספרד במצב שקט במיוחד.
למרות ששמות כמו ארלינג הולאנד, קיליאן אמבפה ואדוארדו קמאבינגה קושרו לסגל של זינדין זידאן במהלך העונה, המשבר הכלכלי שהביאה איתה מגפת הקורונה גרם לריאל מדריד לוותר על רכש השנה, ולהסתפק בחזרה של מרטין אודגור מהשאלה כשדרוג הכי גדול בסגל. לעומת זאת, באלופת ספרד סימנו יעד מרכזי לקיץ הקרוב - דילול הסגל ומכירתם של כמה שיותר שחקנים, במה שכונה בתקשורת במדינה כ-"Operación Salida" ("מבצע יציאה").
עד כה, למרות פתיחה איטית, נראה שהמבצע הולך לא רע בכלל עבור ריאל מדריד, שכבר הכניסה מעל 70 מיליון יורו ממכירות והשאלות של שחקנים. ההעברה הבולטת ביותר הייתה של אשרף חכימי, שאחרי שנתיים של פריצה בבורוסיה דורטמונד, החליט שהוא לא רוצה להתחרות עם דני קרבחאל, ונמכר לאינטר תמורת 40 מיליון יורו, ועוד חמישה מיליון יורו בסעיפים משתנים.
¡Buenas noches!
— Diario AS (@diarioas) September 1, 2020
️ Esta es la #PortadAS de este miércoles, 2 de septiembre
️ "Vayan saliendo" pic.twitter.com/SOWrrhiz1F
העברה בולטת נוספת שצפויה להיסגר עד סוף השבוע היא של חאמס רודריגס לאברטון של קרלו אנצ'לוטי, ועל פי הדיווחים, הטופיז ישלמו 25 מיליון יורו על הקולומביאני, שלא ממש מסתדר עם זידאן. המכשול הגדול הוא כמובן גארת' בייל, שמחזיק בחוזה עד 2022 שצפוי לעלות למועדון כ-60 מיליון יורו, אך לא מעוניין לעזוב את מדריד ולא זוכה לעניין מקבוצות. ב"מארקה", ריאל מדריד פנתה לסוכנו ג'ונתן בארנט כדי למצוא פתרון שיוביל לפרידה המיוחלת מהוולשי, שמקבל יותר כותרות על מעלליו ביציע מאשר בכר הדשא.
מכירה מכניסה נוספת הייתה של אוסקר רודריגס, שחזר גם הוא מהשאלה של שנתיים, במקרה הזה ללגאנס, ועבר לסביליה תמורת 15 מיליון יורו, שאותם שילמו האנדלוסים על 75% מכרטיסו של הקשר. מדובר במגמה שמאפיינת בשנים האחרונות את הקבוצה, שבעבר איבדה שחקנים כמו חואן מאטה ללא תמורה, וכיום מכניסה לא מעט כסף מה"קאנטרה", מחלקת הנוער שלה. במקרה של חלק גדול מאותם שחקני, ריאל שומרת לעצמה אחוזים מכרטיס או זכויות עתידיות, כ"נכסים" שאותם המועדון יוכל לממש בעתיד.
המכירות עד כה
אשרף חכימי (אינטר, 40+5 מיליון יורו+זכות ראשונים)
אוסקר רודריגס (סביליה, 15 מיליון יורו על 75% מכרטיס השחקן)
חאבי סאנצ'ס (ריאל ויאדוליד, 3 מיליון יורו על 50% מהכרטיס)
חורחה דה פרוטוס (לבאנטה, 2.5 מיליון יורו על 50% מכרטיס השחקן)
דני גומס (לבאנטה, 2.5 מיליון יורו על 50% מכרטיס השחקן)
מיגל באיסה (סלטה ויגו, 2.5 מיליון יורו על 50% מכרטיס השחקן)
אלברטו סורו (גרנאדה, 2.5 מיליון יורו+זכות ראשונים)
ונעבור למושאלים. במועדון לחוץ כמו ריאל מדריד, לשחקנים צעירים קשה לקבל דקות ולהשתפשף, ולא פעם הם מושאלים וחוזרים טובים ומחושלים יותר. הדוגמאות הטובות ביותר הן כאמור אודגור וחכימי, שהציגו פריצה אדירה בריאל סוסיאדד ובורוסיה דורטמונד. בבירת ספרד ממשיכים השנה במתווה הזה, עם לא מעט שחקנים צעירים שיצאו לצבור ניסיון.
הבולט מביניהם הוא טאקפוסה קובו, שכבר זכה לכינוי "מסי היפני", והושאל אשתקד למאיורקה שירדה ליגה. השנה קובו הושאל לוויאריאל תמורת 2.5 מיליון יורו, שיכולים להפוך לחמישה מיליון יורו. בנוסף, חסוס ואייחו האריך חוזה והושאל שוב לגרנאדה והיהלום הברזילאי רינייר הושאל לבורוסיה דורטמונד לשנתיים, בדומה לחכימי. גם ברהים דיאס, שנחת היום במילאנו, צפוי להצטרף לרוסונרי בהשאלה אחרי שלמעשה, לא באמת זכה לדקות סדירות בקריירה הקצרה שלו.
וזה לא נגמר כאן. שחקנים נוספים שלא צפויים להישאר חלק מהקבוצה בעונה הקרובה עם דני סבאיוס, שככל הנראה יושאל שוב לארסנל במטרה להמשיך להתפתח, סרחיו רגילון שעוד לא ברור אם יימכר או יושאל, מריאנו דיאס שלא נמצא בתוכניות למרות השער בקלאסיקו ובורחה מיוראל, שמועמד להחליף את רודריגו מורנו בחוד של ולנסיה.
בכך, תוכל קבוצתו של פלורנטינו פרס להכניס כסף לקופת המועדון כדי לא רק למזער את נזקי הקורונה, אלא גם להביא קדימה לקיץ הבא - 2021. ומה בתוכניות? לפחות אם מסתמכים על כלי התקשורת, תתכוננו לשמוע שוב הרבה על אמבפה, הולאנד, קמאבינגה ועוד לא מעט שמות, במה שצפוי להיות הפרויקט השאפתני הבא של לוס בלאנקוס, שיחנוך את הסנטיאגו ברנבאו המחודש.