אל תתנו לכרטיס האדום לבלבל אתכם: קאסמירו היה איש המשחק בקלאסיקו. יותר מזה, הקשר הברזילאי הוא השחקן היחיד בכדורגל העולמי שאין לו פגמים, ובוודאי החשוב ביותר של ריאל מדריד. הוא יודע לבעוט, למסור, לעשות הגנה, ומול ברצלונה, היה צריך לחפות על החסרונות בקבוצתו ולבצע עבודה של שני שחקנים, לעיתים אפילו של שלושה.
ובכל זאת, קאסמירו הורחק אחרי שני כרטיסים צהובים בתוך חצי דקה. לקשר בן ה-29 לא הייתה ברירה והפעולה הזאת שלו הייתה משיכה של בלם החירום. בארסה, עם הכניסה של אנטואן גריזמן במחצית השניה, הצליחה להשתחרר מהמלכודת שטמן זינדין זידאן והשחקן הברזילאי היה חייב לחשוב על פעולה, גם אם היא נואשת, כדי לדאוג שיהיריבה לא תצא לחלוטין מהבור.
כשקאסמירו ירד מהדשא, על הקווים חיכה לו קומאן זועם. המאמן התלונן על כמה שריקות שלא קיבל והטיח אשמה בברזילאי, שהצליח להתחמק מכרטיס בשלב הרבה יותר מוקדם במשחק. ״קאסה״ הגיב בחיוך סרקסטי. בכל זאת מתמטיקה פשוטה תפסה מקום של כבוד בקלאסיקו האחרונים: כבר שבעה משחקים מול ריאל מדריד שליאו מסי לא כובש או מבשל, אתם כבר יכולים לנחש איזה שחקן יריב ליווה כל צעד שלו במפגשים האלה.
עוד נחזור למסי וסוגיית העתיד שלו, אבל קודם כל מילה על העתיד של קאסמירו בריאל מדריד. לא שהוא בספק או משהו, אבל זאת עונה נוספת שמראה שאין לו באמת תחליף. עוד לא ברור עם כמה תארים העונה הזאת תסתיים ואם בכלל, אבל גם בגיל מתקדם, הקשר הברזילאי עומד בקצב. אבל אולי לפני ששוקלים אם עדיף להחתים את קיליאן אמבפה או ארלינג הולאנד, ראשי הבלאנקוס צריכים גם על הדרך למצוא גיבוי לקאסמירו. רק בשביל חלוקת כוחות שתהפוך אותו לאפילו יותר רענן.
שם המשחק בעידן זידאן כמאמן ריאל הוא חלוקת כוחות, הפטנט על שם כריסטיאנו רונאלדו: אחרי פתיחת עונה יחסית שקטה, הגיע פיצוץ אטומי ביכולת של הפורטוגלי בחודשי ההכרעה בדרך לשלוש זכיות רצופות בליגת האלופות. הצרפתי מכיר כל כך טוב את ה-DNA של המועדון, שגם בעונה שבה ריאל מדריד נראתה לעיתים לא פחות אפורה מבארסה, היא עדיין תוכל לזכות ביותר תארים ממנה.
לוקה מודריץ׳ הדוגמה המושלמת לשינוי המחשבתי שעוברים שחקני ריאל תוך כדי העונה. בגיל 35, הבלאנקוס לא יקבלו את הקרואטי במיטבו בכל מחזור, אבל הוא יגיע לשיא היכולת שלו בדיוק בזמן הכי חשוב של העונה, כמו בשבוע של קלאסיקו ושני משחקים מול ליברפול. יש דברים כמו המסירה על הגובה שהעביר לוויניסיוס במחצית השנייה?
בעקבות החיסורים של סרחיו ראמוס, רפאל וראן ודני קרבחאל, זידאן היה צריך לאלתר קו הגנה שכך או כך, יהיה מוגבל. אז הוא נעזר בשתי המניות הכי בטוחות שלו: מודריץ׳ וקאסמירו. שני הקשרים סגרו הרמטית את אדר מיליטאו ונאצ׳ו במחצית הראשונה, נעזרו בהופעה גדולה של פרלאן מנדי ולוקאס ואסקס, עד שהאחרון נפצע, וחשפו את החולשות הרבות במערך שבארסה פתחה איתו.
מודריץ׳ וקאסמירו חילצו את הכדור והוציאו מתפרצות. עם טוני קרוס, עוד שחקן שנמצא בשיא היכולת, עם הובלת הכדור המהירה של פדה ואלוורדה, עם הזריזות של ויניסיוס ועם ההתמצאות הנדירה של כרים בנזמה, לבלמים הצעירים של בארסה לא באמת היה סיכוי להתמודד. דווקא קומאן, האיש שליטש את הדור החדש בקאמפ נואו, הציב אותם בצורה כזאת שעשתה להם עוול גדול.
ככל שעובר הזמן, מתגברות ההערכות שלא היה מדובר בקלאסיקו האחרון של מסי. נכון, כל הפסד כואב, ובטח לריאל, מעלה ניחוחות מהקיץ מורט העצבים, אבל מאז בארסה עברה מסע ששינה את פניה. יש לא מעט סיבות לכך שהקפטן יעדיף להישאר, ביניהן הרוח החדשה שהכניס ז׳ואן לאפורטה עם בחירתו המחודשת לנשיא הקבוצה, חדר ההלבשה שאיחד קומאן וההתקדמות המרשימה של השחקנים מהאקדמיה.
למרות שנשארו חשופים וחסרי אונים מול ההתקפה של ריאל, הבלמים הצעירים עדיפים כיום על ג׳רארד פיקה. מסי ראה את השגיאות שביצעו, אבל גם ראה את שערו הראשון בקלאסיקו של אוסקר מינגסה. המחשה מצוינת שגם בעונה קשה, יש לבארסה במה להתנחם לקראת העתיד ועושה רושם שהקפטן רואה את עצמו כחלק ממנו. עם חיזוקים שבוודאי יגיעו, בעונה הבאה ברצלונה תשוב להתמודד עם כל הגדולות.