שוב חוזר הניגון: בפעם הרביעית תוך שלוש שנים ריאל מדריד מחתימה ילד ברזילאי בן 18. ויניסיוס היה הראשון, ואחריו הגיעו שני הרודריגו'ס. הראשון משחק בקסטיליה והשני, שהגיע מסנטוס, הספיק תוך זמן קצר לזכות במקום בסגל. כעת מגיע רינייר. שלושה מהם הגיעו בסכומים לא פרופורציונאליים: מעל 30 מיליון יורו, בלי דקות משחק משמעותיות בבוגרים.
הרכש האחרון גדל בבירה, ברזיליה, אבל בהיעדר קבוצות בכירות בליגות הראשונות בעיר, נסע כבר בגיל 11 יותר מאלף קילומטר לריו דה ז'ניירו כדי להיבחן באחת מהקבוצות הידועות בברזיל: ואסקו דה גאמה. בהמשך התאמן גם בבוטאפוגו ובפלומיננזה, אבל עברו שנתיים עד שהוא התחיל את קריירת הנוער שלו דווקא בפלאמנגו.
עוד בנוער פגש רינייר את ריאל מדריד. זה היה בסך הכל לפני שנה וחצי בטורניר באיחוד האמירויות בו השתתפו מספר קבוצות מאירופה ודרום אמריקה. פלאמנגו ניצחה בפנדלים בגמר ואולי כבר אז במועדון הספרדי סימנו אותו בפנקסים והחלו לעקוב אחריו. לנצח את הבלאנקוס, גם בנוער, זה מכובד, אבל הזכרון הטוב מכולם של רינייר היה זה מול היריבה המושבעת, פלומיננזה, בגמר הגביע: "זה היה משחק עם מהפכים, כבשתי שני שערים ועזרתי לקבוצה לזכות בגביע", הוא נזכר.
2017—Vinicius Jr. ️
— B/R Football (@brfootball) January 17, 2020
2018—Rodrygo ️
2020—Reinier ️
Madrid's search for the 'Next Neymar' continues
בנבחרת עד גיל 17 רינייר קיבל את המספר 10 המחייב, אבל ברזיל הודחה כבר בשלב הראשון בטורניר היבשתי. הוא קיווה לפצות על כך ולהוביל את הנבחרת לזכייה באליפות העולם אחרי 16 שנים, במיוחד לנוכח העובדה שהיא אירחה את הטורניר, אבל לפלאמנגו היה תכניות אחרות. היא סירבה לשחרר אותו בטענה שהיא זקוקה לו בליגה. מבחינת פיפ"א, יש לציין, מועדונים לא מחוייבים לשחרר שחקנים לטורניר הזה. זו לא הפעם הראשונה שפלאמנגו סירבה לשחרר שחקן שלה לאליפות הזו. לפני שנתיים היה מקרה דומה עם ויניסיוס. ברזיל, אגב, הצליחה להסתדר בלעדיו ולזכות בטורניר.
צריך לזכור, רינייר לא היה אמור להיות בסגל הבוגר של פלאמנגו. הוא התחיל את העונה בקבוצת הנוער, אבל סדרת פציעות של חלק משחקני הקישור וההתקפה אילצה את הקבוצה להשתמש בתחלופות יצירתיות וכך הכישרון הצעיר נזרק לאש כבר בשמינית גמר ליברטדורס נגד אמלק. אבל שער הבכורה הגיע חודש לאחר מכן. באופן סמלי, את שערו הראשון במקצוענים הוא כבש באיצטדיון מאנה גארינצ'ה שבברזיליה, נגד אבאי, בעיר הולדתו.
בגביע הליברטדורס הוא לא קיבל עוד הזדמנויות, אבל בליגה רינייר הראה מדוע הוא נחשב לאחד הכשרונות הגדולים בדרום אמריקה. ב-15 משחקים בלבד הוא כבש 6 שערים, הוסיף 2 בישולים, כולל במאני טיים: שער ניצחון נגד פורטלזה בדקה ה-90. למי ששכח, פלאמנגו זכתה בליברטדורס, באליפות ברזיל וסיימה בתיקו עם ליברפול בתום 90 דקות בגמר גביע העולם למועדונים, אך לבסוף הפסידה בהארכה. לקבל דקות בקבוצה הזאת, ועם הסגל הזה, לא היה מדובר במשימה קלה ובמעט שהוא קיבל, עשה רינייר דברים יפים.
מאמן הקבוצה, ז'ורז'ה ז'סוס השווה את היכולת של הקשר ההתקפי לשחקן אחר שנולד בבירת המדינה וזכה בעבר בכדור הזהב - קאקה. "יהיה לו עתיד מזהיר, אני רואה בו מאפיינים דומים לשחקן ברזילאי שיוצא מוקדם לאירופה", ציין, "יש לו את הסגנון והפרופיל הפיזי של קאקה". רינייר היה מרוצה מההשוואה: "קאקה היה אליל עבורי. לא זכיתי לראות אותו הרבה, אבל עקבתי אחריו ואבי הראה לי סרטונים. אני רואה דמיון עם הגובה, הספרינטים, הבעיטות".
רינייר הוא לא הראשון שמושווה לקאקה, אבל קשה להתעלם מהדימיון בין השניים, ביותר ממובן אחד. שניהם נולדו בברזיליה, כאשר רוב השחקנים הטובים מהמדינה נולדו בדרום (ניימאר, קוטיניו, פאביניו, מרסלו, אליסון, קאסמירו ועוד). שניהם עזבו מוקדם לטובת קבוצות גדולות, קאקה לסאו פאולו, רינייר לפלאמנגו. את שניהם ריאל מדריד רכשה, ולא בכסף קטן. שניהם עזבו את ברזיל בגיל מוקדם מאוד וכמובן, גם המראה והסגנון שלהם הופכים את ההשוואה לבלתי נמנעת.
למרות שהוא גם יזכה להשוואת לויניסיוס ורודריגו, שהגיעו לפניו לריאל, רינייר פחות אוהב דריבלים כמו שני האחרונים. הוא מעדיף להיכנס למרכז ולקבל את הכדור קרוב לרחבה. הוא יותר עושה משחק ובגילאים הצעירים שיחק מאחורי החלוץ. אפשר גם להציבו בשליישית קישור במערך 4-3-3, כך רינייר יכול למלא כמה תפקידים בהצלחה.
עם זאת, למרות שהוא כבר הוכיח את עצמו בקבוצה בוגרת, לא בטוח שהוא מוכן לסיר הלחץ בריאל כבר עכשיו. חברו לקבוצה של רינייר , דויד לואיז, ששיחק שנים באתלטיקו: "זאת תהיה עסקה טובה לריאל מדריד בעתיד. כרגע אני לא בטוח עד כמה הוא מוכן ב-100%. המעבר הוא לא פשוט, הוא בן 18". כדי להיות מוכן טוב יותר, הוא כנראה יעבור בריאל קאסטיליה, שנמצאת כרגע בתחתית הליגה השלישית. במועדון כמו ריאל מדריד לא יכולים להרשות לעצמם שקבוצת המילואים תרד לליגה הרביעית ולברזילאי תהיה משימה להשאיר אותם בליגה.
מאז שפלורנטינו פרז איבד את ניימאר לברצלונה, הוא נחוש לקנות שחקנים צעירים ברזילאים מוכשרים גם במחירים שנראים אסטרונומיים ומעדיף להבטיח את שירותיהם עוד לפני שהם פורצים לתודעה, אבל לא רק היריבות עם המועדון הקטאלוני היא הסיבה לכך. את אדר מיליטאו ריאל רכשה ב-50 מיליון יורו בקיץ האחרון. שלפני שנה וחצי, עם סקאוטינג טוב יותר, היא הייתה יכולה לצרפו ברבע מחיר, כפי שפורטו עשתה בקיץ 2018. הצוות הניהולי יודע שגם אם לא ייצא כוכב מהרשימה הזו, אפשר יהיה למכור את השחקנים האלה ברווח. ואחר כך? יהיו מספיק ברזילאים מוכשרים שיוכלו למלא את החלל.