sportFive1241616 (צילום: ספורט 5)
צילום: ספורט 5

התקציר באדיבות כאן 11 - המשדר הרשמי של מונדיאל 2022. שידורים חיים, תקצירים, סטטיסטיקות ועוד מחכים לכם בעמוד המונדיאל של כאן

 

רגע מעורר מחלוקת נרשם אתמול (ראשון) במשחק הפתיחה של המונדיאל בקטאר, כאשר שער של אקוודור מול המארחת נפסל בטענת נבדל כבר בדקות הראשונות, ושופט העבר לירן ליאני התייחס לכך ברשתות החברתיות: "רגע שיפוט היסטורי עם כניסתה של טכנולוגיית הנבדל החצי אוטומטית למשחקי הכדורגל. לראשונה בהיסטוריה של המשחק, נפסל שער באמצעות טכנולוגיית הנבדל החצי אוטומטית שהוכנסה לשימוש".

"מדובר למעשה בחוד החנית של טכנולוגיה שמיושמת בספורט בכלל ומשחק הכדורגל בפרט", הסביר ליאני. "הטכנולוגיה החדשה משתמשת ב-12 מצלמות מעקב ייעודיות המותקנות מתחת לגג האצטדיון שעוקבות אחרי הכדור ובעוד 29 נקודות נתונים על כל שחקן בודד 50 פעמים בשנייה, בשילוב כדור המשחק הרשמי ('אל ריהלה') שבמרכזו יש חיישן ששולח נתונים לחדר הבקרה 500 פעמים בשניה ומאפשר זיהוי מדויק של נקודת הבעיטה".

"בכל פעם שהכדור מגיע לשחקן תוקף שנמצא בעמדת נבדל על ידי שחקן קבוצתו, המערכת, בהתבסס על שילוב כל הנתונים, מספקת התראת נבדל אוטומטית לשופטי המסך תוך מספר שניות, באופן מהיר ומדויק. כל שנותר לשופטי המסך זה לאשר את הההחלטה. לאחר אישור ההחלטה המערכת יודעת לייצר הנפשה תלת מימדית שתוצג לאחר מכן לקהל במגרש ובבית".

אז מה הכוונה ב"חצי אוטומטי"? "על שופטי המסך עדיין נותר לאמת את ההחלטה המוצעת ולאחר מכן ליידע את השופט במגרש. בגדול, המערכת היא אוטומטית. מצד אחד, אין יותר שערים שיובקעו מנבדל. נגמרו הספקות וההתערבות של יד שופט בהחלטות מהסוג הזה. מצד שני, המערכת היא טכנולוגית מידי, רובוטית מידי ולמרות שכולנו רוצים לראות כמה שיותר שערים, הם נפסלים על קצה קצה מידת הנעל של השחקן, על השיער שלו או על קצה האף. האם זה מה שהכדורגל רוצה?".

ומה לגבי הסיכויים שנראה את המערכת הזאת כאן בישראל? "מדובר במערכת יקרה מאוד וקשה לי לראות אותה מיושמת אצלנו, אז בינתיים נראה אותה בפעולה מרחוק ונראה כיצד היא תשפיע על המשחק שאנחנו כל כך אוהבים".