ניסיון הוא דבר חשוב בעולם הספורט בכלל ובעולם הכדורגל בפרט. שחקנים שכבר היו במהלך הקריירה בטורניר גדול יהיו פחות לחוצים, יותר מודעים ויותר קרי רוח מאשר שחקנים צעירים, או כאלה שלא חוו טורניר גדול.
במונדיאל 2022 בקטאר, שעומד לצאת לדרך בעוד ימים בודדים, יש כמה נבחרות עם ניסיון רב, לצד כאלה שפוגשות את הטורניר הגדול בפעם הראשונה. אז כמה ניסיון בעצם יש לנבחרות השונות במונדיאל הזה? בדקנו את כמות ההופעות שיש לכל סגל שחקנים במונדיאל והשוונו - כמה ניסיון יש לסגל השחקנים של כל נבחרת?
ובכן, מבחינת הנבחרת שלסגל השחקנים שלה יש הכי הרבה ניסיון מדובר בנבחרת בלגיה, שבין כל שחקני הסגל שלה יש 104 הופעות במונדיאלים במהלך השנים. אורוגוואי נמצאת במקום השני עם 98 הופעות וצרפת נועלת את השלישייה הראשונה עם 80 הופעות. קנדה, וויילס וקטאר הן המדינות עם הכי מעט הופעות - 0, מאחר שזו הפעם הראשונה של כל אחת מהן במונדיאל בשנים האחרונות.
חלק מהנבחרות מסתמכות על הניסיון של שחקנים בודדים. הסגל של נבחרת הולנד למשל רשם 18 הופעות בלבד בגביעים עולמיים, כשכל ההופעות התחלקו בין שלושה שחקנים בלבד: ממפיס דפאיי, סטפן דה פריי ודיילי בלינד. לנבחרת ארה"ב יש שלוש הופעות בלבד בסגל השחקנים שלה, כולם של דאנדרה ידלין ואקואדור מגיעה עם 8 הופעות על פני הסגל שלה - כולן של אלכסנדר דומינגס, קרלוס גרואסו ואנר ולנסיה.
במקרה של פורטוגל, גרמניה וארגנטינה, מדובר בסגלים בהם שחקן או שניים מחזיקים ברוב הניסיון במונדיאל. לצורך העניין, מתוך 53 ההופעות של סגל נבחרת פורטוגל במונדיאל, 17 שייכות לכריסטיאנו רונאלדו. 32 מ-48 ההופעות של גרמניה במונדיאל היו של תומאס מולר ומנואל נוייר ו-32 מ-47 ההופעות של ארגנטינה שייכות לאנחל די מאריה וליאו מסי.
אז ניתן לטעון שניסיון ישחק תפקיד חשוב במונדיאל המיוחד ביותר בהיסטוריה של פיפ"א ואם אכן כך, אז לבלגים אין הרבה מה לדאוג. כמובן שישנם עוד לא מעט דברים שמשפיעים על היכולת של נבחרת במונדיאל, אבל מעניין להסתכל על הפערים בין הנבחרות השונות ספציפית בנתון הזה.
רשימת ההופעות המלאה של כל סגל:
בלגיה - 104
אורוגוואי - 98
צרפת - 80
אנגליה - 68
קרואטיה - 60
פורטוגל - 53 (17 של כריסטיאנו רונאלדו)
מקסיקו - 52
שוויץ - 51
קוסטה ריקה - 50
גרמניה - 48 (32 מהם של תומאס מולר ומנואל נוייר)
ארגנטינה - 47 (32 מהם של אנחל די מאריה וליאו מסי)
ברזיל - 46
אירן - 45
דנמרק - 38
יפן - 37
ספרד - 33 (20 של סרחיו בוסקטס וג'ורדי אלבה)
דרום קוריאה - 27
פולין - 24
טוניסיה - 22
אוסטרליה - 21
ערב הסעודית - 21
סרביה - 20
הולנד - 18 (כולן של ממפיס דפאי, סטפן דה פריי, דיילי בלינד)
סנגל - 18
קמרון - 15 (כולן של ניקולה אנקולו, אריק מקסים צ'ופו מוטינג, וינסנט אבובאקר)
מרוקו - 14
גאנה - 10 (כולן של אנדרה איו, ג'ורדן איו)
אקואדור - 8 (כולן של אלכסנדר דומינגס, קרלוס גרואסו, אנר ולנסיה)
ארה"ב - 3 (כולן של דאנדרה ידלין)
קנדה - 0 (העפילה לראשונה מאז 1986)
וויילס - 0 (העפילה לראשונה מאז 1958)
קטאר - 0 (העפילה לראשונה בהיסטוריה)