סביב משחקי המונדיאל המתקרבים, מתנהלים לא מעט דיונים - באופן טבעי, השחקנים והמאמנים לוקחים את מירב תשומת הלב, אבל לצידם מתנהל גם דיון על שאלה נוספת - והיא שאלת השופטים. עד כמה האנשים בשחור יתעלו לגודל המאורע? ואיך הם עומדים בלחץ הגדול סביב אירוע הספורט הגדול בעולם? לפני המשחקים, ערכה פיפ"א תדרוך לעיתונאים בנושא, כשמי שדיבר אליהם היה שופט העבר, ויו"ר איגוד השופטים של פיפ"א בהווה, פיירלואיג'י קולינה.
השופט האיטלקי התייחס לסוגיה אחת משמעותית סביב המשחקים - והיא שאלת ההרחקות. מספר הכרטיסים האדומים במונדיאלים האחרון נמצא בירידה תלולה - לא פחות מ-28 שחקנים הורחקו במהלך המונדיאל ב-2006, ב-2010 היו 17, ב-2014 היו 10 ובמונדיאל האחרון רק ארבעה שחקנים הורחקו בכרטיס אדום. האם המגמה תשתנה? קולינה מזהיר שזה בהחלט עשוי לקרות.
"המונדיאל זה הטורניר החשוב ביותר בעולם, בספורט שלנו, עם השחקנים הכי טובים בעולם. זה יהיה חבל אם כמה מהשחקנים הללו לא יוכלו לשחק, בגלל פציעה שנגרמה בגלל שחקן יריב. אז המסר העיקרי שלנו לשופטים הוא הגנה על בטיחות השחקנים. בכל פעם שיקרה משהו שיסכן את הבטיחות של השחקנים, המאמנים צריכים לצפות לגתבוה החריפה ביותר, שהיא כרטיס אדום".
גם בזבוזי הזמן על הכוונת של קולינה - ובכך, השופטים אמורים להילחם באמצעות תוספות זמן ארוכות יותר. לדבריו, הוא לא יתפלא אם נראה תוספות של "שבע או שמונה דקות" בכל מחצית, אם זהו הזמן שהתבזבז. כמו כן, הוא הזכיר את טכנולוגיית האופסייד האוטומטית, שאמורה לחסוך מהזמן שהתבזבז עד כה ע"י בדיקות VAR ממושכות, מה שיאפשר לצופים "ליהנות יותר מהחוויה".
ובשורה נוספת בתחום השיפוט מגיעה מהתחום הפרסונלי - לא פחות משש נשים - שלוש שופטות ושלוש עוזרות - ייכנסו למעגל השיפוט בטורניר הזה. קולינה דחה את ההנחה שפיפ"א תגרום לכך שהשופטות לא יהיו במשחקים של נבחרות "שמרניות" יותר - דוגמת סעודיה, איראן או המארחת קטאר. "מבחינתי, מדובר בשופטות. זה המסר שנתתי להם - "אתן לא כאן כי אתן נשים, אתן כאן כי אתם שופטות של פיפ"א".
"כל השופטים יוכלו לנהל את כל המשחקים. יהיו לנו הגבלות בגלל ניגודי עניינים, אבל כולם צריכים להיות מוכנים לשפוט בכל משחק, בהתאם ליכולות שלהם ולשיפוט שלנו", סיכם קולינה.