אליפות אפריקה יצאה לדרך אמש (שבת) בטקס מרשים, ולצד השמות המוכרים כמו פייר אמריק אבומאינג, מוחמד סלאח, ריאד מחרז ואפילו אנדרה אייוו, יש לו מעט שחקנים אלמוניים באליפות היבשת השחורה שמקווים לעשות את הפריצה ולהפוך גם הם לכאלו שכל העולם יכיר. רגע לפני שיום המשחקים השני יוצא לדרך, קיבצנו לכם 4 שמות שכדאי לכם להכיר:
חאמה ביליאט, 26, זימבבואה:
חלוץ אנרגטי, שכמו רבים באפריקה, עשה את הפריצה דווקא במדינה שכנה. את הופעת הבכורה שלו ערך במדי אייאקס קייפ טאון (השלוחה של הענקית ההולנדית בדרא"פ) נגד הקבוצה שבה הוא מככב כרגע, ממלודי סאנדאונס. השחקן, שמשחק בעיקר כחלוץ שני, הראה ניצוצות כבר מגיל צעיר, כשבשנת 2012, במשחק ידידות נגד מנצ'סטר יונייטד, הצליח לתסכל את ריו פרדיננד.
בתחילת העונה, לצד התעניינות מענקיות הכדורגל המצרי, אל אהלי וזמאלק, גם ניוקאסל ניסתה להחתים את החלוץ. אולי היה זה תג המחיר שנקבו בסאנדאונס (4 מיליון אירו), או אולי הרצון לנסות להגיע לאיזשהו הישג באליפות העולם לקבוצות, בסופו של דבר ביליאט נשאר באפריקה, זכה בתואר שחקן העונה בליגה ומקווה לעשות את הפריצה הגדולה באליפות אפריקה.
למרות שבנבחרת יודעים שבלעדיו אין להם הרבה סיכוי להגיע רחוק, יש גם לא מעט דאגות שקשורות לשחקן. בצוות המקצועי דואגים שרצף 18 החודשים שבהם ביליאט משחק יצרו על השחקן עומס, שיקשה עליו לבוא לדיי ביטוי.
דניס אוניאנגו, 29, אוגנדה
למה לא אוגנדה? למה לא באמת? אם תשאלו 99% מהישראלים, אז הם יגידו שאוגנדה לא מתקשרת לספורט, בטח שלא לכדורגל. אבל נבחרת אוגנדה בכדורגל מגיעה לאליפות הקרובה עם מטרה אחת – להתקדם.
על שערה יגן שחקן השנה באפריקה לשחקנים מהליגות שביבשת. אוניאנגו נמצא בשיא הקריירה שלו ויערוך הופעת בכורה באליפות. יבשת אפריקה מספקת בשנים האחרונות לא מעט שוערים נפלאים (לא מעט מהם גם ביקרו בליגה שלנו) שידועים בפיזיות שלהם ובנוכחות ברחבה, אבל אין רבים כמו אוניאנגו שמתמחים בתסכול חלוצים שמגיעים למצבי אחד על אחד מולו או בעצירת פנדלים.
התואר המשמעותי ביותר בו זכה שוער סאנדאונס הוא כנראה דירוגו בעשירייה הראשונה בין השוערים הטובים ביותר לשנת 2016. האוגנדי עקף שוערים כמו פטר צ'ך ומרק אנדרה טר – שטגן. אוגנדה אולי לא תגיע רחוק בטורניר הנוכחי, אבל לנבחרות שיפגשו אותה לא יהיה קל. אולי בסוף האליפות נשמע חלוצים צועקים "למה אוגנדה?".
סופיאן האני, 26, אלג'יריה
אם בשנים עברו ראינו תופעה של שחקנים ממוצא אפריקאי שמייצגים את הנבחרות של המדינה שאימצה אותם לאחר הגירת הוריהם, לאחרונה מתבצעת הגירה הפוכה בכדורגל, שבולטת בעיקר בכדורגל האלג'יראי.
כולם מכירים את ריאד מחרז ויאסין ברהימי, הכוכבים של הנבחרת, שעושים חיל גם בליגה האנגלית, אבל לא הרבה מכירים את סופיאן האני. הקשר שנולד בצרפת והחל את הקריירה בנאנט, החליט לייצג את ארץ מוצאו ויכול בהחלט להיות אחד מההפתעות הנעימות של הטורניר.
השחקן שמככב בבלגיה, במדי אנדרלכט, עשה את הפריצה הגדולה רק לפני שנתיים, במדי מכלן. בהתחלה הוא התקשה לבוא לידי ביטוי, אך ברגע שבמכלן החליטו לתת לו את המושכות ההתקפיות, הם בהחלט לא הצטערו על כך.
27 שערי ב-74 הופעות גרמו לו להפוך ללהיט, וסידרו לו מעבר לאנדרכלט. ההצלחה לא נעלמה מעיני קברניטי הנבחרת שנתנו לו הזדמנות ביוני אשתקד להופעת בכורה. בנבחרת הוא אמנם גלגל שלישי לכוכבים מחרז וברהימי, אך בעזרתו אלג'יריה יכולה לצאת למסע קסם שיכול להסתיים עם תואר.
מחמוד חסן, 22, מצרים.
חסן, הידוע בכינוי טרזגה (בינתיים בעיקר בגלל מראהו שמזכיר את הצרפתי האגדי), הוא כנראה השחקן הכי פחות בולט ברשימה זו. הכשרון הצעיר, שגדל באל אהלי ועבר לבלגיה לפני שנתיים,עדיין לא עשה את הפריצה האמיתית שלו בקריירה.
העונה הוא מככב במוסקרון הקטנה ולאט לאט מתחיל לפרוע שטרות. "טרזגה המצרי" בהחלט יכול להיות השחקן שיביא את השינוי לפרעונים ויחד עם הכוכב הגדול של הכדורגל המצרי, מוחמד סלאח הנפלא, כשמאחוריהם עומדים שחקנים כמוחמד אלנני מארסנל והשוער הותיק עיסאם אל חדרי, אין ספק שמצרים היא המועמדת העיקרית לזכייה בתואר.
דיוויד טרזגה, הצרפתי האגדי נשאל לאחרונה בראיון בבלגיה על ההשוואה בינו לבין המצרי הצעיר וגיחך כשאמר: "השיער בטוח לא אותו דבר וגם העמדה שבא הוא משחק", אז האם השחקן האנרגטי והטכני יוכיח לנו שלא רק במראה הוא דומה לשחקן האגדי אלא גם ביכולת? אם מצרים תגיע רחוק, גם טרזגה הצרפתי יחלוק כבוד לפרעונים.