שבועות בודדים לאחר שהעננה הכבדה הוסרה מעל ראשה ומנצ'סטר סיטי תוכל לשחק בליגת האלופות בעונה הבאה התכולים מיהרו כדי להשלים את החיזוק הראשון והממש לא אחרון שלה בעונת המלפפונים - פראן טורס. ההיהלום בן ה-20, שיירכש עבור 25 מיליון יורו ובונוסים עתידיים, הוא קיצוני של פעם, שעשה את ההתאמה לכדורגל המודרני. יהלום בלתי מלוטש בו חשקו הגדולות של אירופה, שבחר להגיע לאנגליה בכדי לבצע את קפיצת המדרגה תחת פפ גוארדיולה כפי שרבים וטובים עשו לאורך השנים.
למרות שרבים רואים קווים מקבילים בין דויד סילבה, שסיים את דרכו בסיטיסנז לאחר עשור, לבין טורס, בשל הטכניקה המשובחת והעובדה שהם באו לפרמיירליג מוולנסיה. ההשוואה הנכונה יותר היא לחואקין - הקיצוני הנהדר, ששיחק במשך שנים ארוכות בבטיס ובולנסיה, כשלכשרון הצעיר תקרה גבוהה יותר. לעומת זאת, האוהדים הפסימיים יותר רואים בספרדי גרסה דומה לחסוס נבאס, שכזכור פחות הצליח בארבע שנותיו בסיטי.
בכדי להבין מי הוא בדיוק פראן טורס, נחזור קצת אחורה במנהרת הזמן. ילד הפלא נולד וגדל בפויוס, עיירה קטנה בפרברי ולנסיה וכבר בגיל שש הילד הצנום הצטרף לקבוצת הילדים של העטלפים. העובדה שהוריו הם מעריצים הדוקים של המועדון, שלקחו אותו למסטאייה מגיל צעיר לא הותירה לו יותר מדי ברירות והחלום הגדול של טורס היה ללבוש את המדים הלבנים כפי שעשו אלילי ילדותו - דויד וייה ודויד סילבה. אחד האירועים המכוננים בחייו התרחש כשהיה בן שמונה ונכח בזכייתה של ולנסיה בגביע המלך (1:3 מול חטאפה) ומאותו יום הצמיחה של טורס זינקה כמו המניה של אפל באותן שנים.
לאחר שטורס הצטיין והשתפר מדי שנה, הקיצוני זכה בהופעת הבכורה במדי קבוצת המילואים כשהוא בן 16 בלבד. שנה לאחר מכן ילד הפלא זכה למקום בסגל של סאנטי דניה לאליפות אירופה עד גיל 17 אותה הוא לעולם לא ישכח. טורס זכה למקום של קבע בנבחרת ולא החמיץ דקה אחת בשלבי הנוקאאוט כשהספרדים גברו על צרפת, גרמניה ואנגליה בדרך לזכייה תשיעית בתואר.
מספר חודשים אחר כך, הרוחוס יצאו למונדיאל עד גיל 17 בהודו כאשר אז הגיעה הנקמה של חברו לימים למדים התכולים - פיל פודן. טורס הגיעו למעמד הגמר כשבמאזנו שלושה שערים ושני בישולים, אך אל המעמד החשוב הוא לא הופיע והספרדים הובסו 5:2 מול נבחרת שלושת האריות. נעבור לשאלה המתבקשת, מה פודן עשה במשחק הזה? ילד הפלא הוליך את החגיגה עם שני שערים בדרך לזכייה בשחקן הטורניר, כשנבחרתו רשמה ניצחונות בכל שבעת המשחקים ששיחקה.
לאחר אותו קיץ חמוץ-מתוק, טורס החל לקבל קרדיט בליגה של הגדולים. את הופעת הבכורה שלו ב'לה ליגה' הוא ערך ב-16 בדצמבר 2017, כשנכנס במהלך תוספת הזמן בהפסד קבוצתו לאייבאר, ובכך הפך ליליד שנות ה-2000 הראשון שמשחק בליגה הספרדית. בעונה הראשונה טורס רק הסתגל לעוצמות של הליגה ופחות בא לידי ביטוי למרות שרשם 16 הופעות בכל המסגרות. מרסליניו המשיך לתת את הבמה לקיצוני המוכשר וכעבור שנה הוא התחיל לקצור את הפירות. בגיל 18, טורס קיבע את מעמדו כשחקן הרכב ולזכותו קרדיט רב בעונה המוצלחת של ולנסיה, שהסתיימה עם זכיה בגביע המלך ומקום רביעי בליגה.
בעונה השלישית בקבוצה הבוגרת, תחת הדרכו של אלברט סלאדס המספרים של היהלום החלו להתיישר. טורס סיפק שישה שערים ושמונה בישולים ב-44 הופעות, והיכולת המרשימה שלו הייתה מנקודות האור הבודדות בעונה המזעזעת של העטלפים.
ובכן, מה מצפה לטורס במנצ'סטר סיטי ומדוע פפ החליט להתעקש דווקא עליו מבין כולם? המעבר של הקיצוני לאחת הקבוצות הגדולות בכדורגל העולמי תהיה קפיצת מדרגה לא פשוטה וככל הנראה יקח לו מספר חודשים בשביל להשתלב. טורס מגיע בתור מחליף של לירוי סאנה וצריך להזכיר שלגרמני לקח זמן עד שהוא הראה ניצנים של גדולה בפרמיירליג, אך בשונה ממנו, הספרדי לא פציע וצפוי לעמוד לרשות הקבוצה במשך מרבית העונה.
מלבד העובדה שלטורס נותרה שנה בלבד בחוזה עם העטלפים, דבר שהוזיל משמעותית את העסקה, לסיטי לא חסרים מזומנים בחשבון הבנק ואחת מהסיבות המרכזיות בגללן פפ בחר בספרדי היא הורסטיליות הגדולה שלו. בעמדת הקיצוני ימני הוא מרגיש הכי נוח בין אם זה במערך של שני חלוצים ובין אם זה בתור קיצוני/חלוץ ימני ב-4-4-3. למרות זאת, שניים מהמשחקים הטובים שלו היהלום השנה קרו בעמדות אחרות.
במחזור השלישי של ליגת האלופות, טורס שיחק מול ליל בתור קיצוני שמאלי במקומו של דניס צ'רישב, שנפצע והוחלף בדקה ה-30. טורס עשה ככל העולה על רוחו במגרש וגם כבש ב-1:4. באותו משחק נרשמה גם היסטוריה, כשטורס הפך למבקיע הצעיר במפעל היוקרתי בתולדות קבוצתו. מספר חודשים לאחר מכן, סלאדס בחר להפתיע מול ריאל מדריד ולשחק עם הספרדי בתור חלוץ שני וגם בעמדה זו הוא לא התקשה בלשון המעטה, כשהאלופה סחטה 1:1 בדקה ה-90.
התכונות המרכזיות שקופצות לעין, כשצופים בטורס לראשונה הן המהירות המסחררת וכוח הפריצה שלו. כמו כן, יש לו טכניקה משובחת ותנועה מרשימה ללא כדור וניתן היה לראות את כל האלמנטים הללו באים לידי ביטוי בצורה הטובה ביותר ב-0:2 מול ברצלונה וב-4:3 המשוגע נגד אטאלנטה. למרות שלל השבחים, לטורס יש עוד מקום להשתפר ובכדי לזכות במקום ב-11 אצל סוללת הכוכבים של סיטי הוא יהיה חייב לעבוד על הסיומת מול השער, קבל ההחלטות בשליש האחרון של המגרש ומעל הכל, הספרדי חייב לשמור על יציבות לאורך זמן. למרות התחרות המטורפת על חולצת ההרכב עם שחקנים כמו ברנרדו סילבה, ראחים סטרלינג וריאד מחרז, האופי החזק ומוסר העבודה של טורס ככל הנראה יקחו זאת למקומות חיוביים והצלחה כבירה.