אם נייצג את מדד ההתלהבות של אוהדים ישראלים מהנבחרת שלהם בגרף, נקודת הפתיחה של כל קמפיין היא גם הנקודה הגבוהה ביותר. נקודת הפתיחה הזו היא אותו רגע בו ישראל מוגרלת לבית המוקדם שילווה את כולנו כל הדרך אל עוד טורניר בו אנחנו מאוד רוצים להשתתף ובדרך קבע עד היום - לא מצליחים.
במילים אחרות, הגרלת הבתים ליורו 2012 שתתקיים היום (13:00 שעון ישראל) בוורשה היא הרגע שכולנו מחכים ומצפים לו בדיוק כמו עוד משחק גורלי של הנבחרת. רגע שילווה אותנו לשנתיים הבאות יד ביד עם המאמן החדש של הכחולים לבנים, בתקווה עד לאוקראינה ופולין.
אז כמו כל משחק חשוב לו אנחנו מתכוננים, אספנו בשבילכם את כל האפשרויות. החל מהבית הקל ביותר (בהקשר שלנו כבר מיותר להגיד: "על הנייר") עד לבית הקשה ביותר. הוספנו גם את "בית קבוצת הרכישה", בו אנחנו כבר מכירים את כולם, ואת "הבית החדש", בו עוד לא ממש הזדמן לנו לפגוש את השכנים.
שישה דרגים יש בהגרלה וישראל תקבל בוודאות קבוצה אחת בכל אחד מחמשת הדרגים הראשונים, זולת הדרג השלישי בו היא נמצאת, וסיכוי של שש לתשע לקבל גם קבוצה מהדרג השישי.
הבית הקל – על הנייר, וגם מחוצה לו
באופן טבעי נתחיל מהקל אל הכבד, כמו במשחק דוקים. בגלל שכבר למדנו על בשרנו שבית קל לא בהכרח יוצר משוואה מתמטית שבסופה: ישראל=מונדיאל/יורו, ניתן שתי אופציות, הבית הקל על הנייר והבית שהכי כדאי שהנבחרת תקבל על פי ניסיון העבר שלנו.
אם בוחנים את הדרג הראשון אז קשה להגיד שיש קבוצה שהנבחרת שלנו ראויה לסיים לפניה בית מוקדם אבל קרואטיה של סלבאן ביליץ' היא הנבחרת שמומלץ לנו לפגוש כדי להימנע מנבחרות כמו ספרד, הולנד, איטליה, גרמניה, פורטוגול, צרפת או אנגליה. גם רוסיה, שלא העפילה למונדיאל ועתיד מאמנה, חוס הידינק, מאוד לא ברור, יכולה להיות אופציה טובה מהדרג הקטלני של אירופה.
בדרג השני סלובקיה ורומניה, עם שחקניהן שמפוזרים בכל אירופה, נראות כאופציה נוחה בעוד שווייץ ויוון יכולות לתת לנו הזדמנות לנקמה. על לטביה בדרג הרביעי נוותר, אבל את ליטא, בלארוס, מקדוניה וקפריסין נקבל בברכה.
בדרג החמישי חשוב רק לא לקבל את גאורגיה או את מונטנגרו החזקות יחסית, בעוד ליכטנשטיין או מולדובה נמצאות בצד המומלץ. בדרג השישי הקבוצות עושות ביניהן תחרות מי משחקת עם יותר עורכי דין, ככה שכל אחת שתבוא, אם תבוא, בכיף.
לסיכום, הבית הקל על הנייר: רוסיה/קרואטיה, סלובקיה/יוון, ישראל, בלארוס/קפריסין, ליכטנשטיין וסן מרינו.
באשר לבית שבו יש לנו הכי הרבה סיכוי לעלות הסיפור שונה. אם מנתחים את המשחקים בהם הנבחרת הישראלית מתעלה ומצליחה להוציא תוצאות יפות, זה בד"כ מול נבחרות שעולות עליה ברמה אחת לפחות, סגנון רוסיה של קמפיין היורו הקודם, צרפת של 2006 ו-1994, אירלנד של 2006 או אוסטריה של 1999.
בנוסף אפשר להגיד שקפריסין בד"כ היא יריבה חיובית מאוד ושמול החלשות של היבשת אנחנו לא נכשלים כל כך בקלות, דבר שקרה לנבחרת כמו שווייץ בהפסד 2:1 ללוקסמבורג בבית (אותה נבחרת שבסופו של דבר עלתה מהמקום הראשון בבית שלנו).
לסיכום, הבית המומלץ: צרפת, צ'כיה, ישראל, קפריסין, ליכטנשטיין ולוקסמבורג.
מסתבר שקשה יש לא רק בלחם – "בית סוף חלומותי"
אחרי ההגרלה של מכבי חיפה בשלב הבתים של הצ'מפיונס ליג, אמרו לא מעט אוהדים: "זו ההגרלה הכי גרועה שיכולנו לקבל, גם קבוצות חצי אטרקטיביות וגם קשה". את ההמשך אתם כבר זוכרים. לפיכך אם כבר קשה אז שיהיה מעניין.
מדרג א' אפשר להביא לארץ את נבחרת ספרד, הולנד, או פורטוגל כאשר הגרמנים נדחקים הצידה בגלל שראינו פה לאחרונה את באיירן מינכן, המבורג ולותר מתיאוס. אנגליה הקשה הופכת לאטרקטיבית מיום ליום, במיוחד אם חברתו של ויין ברידג', ונסה פרונסל, תתלווה לטיסה של החניכים של קאפלו. כל מי ששאל את עצמו "ומה איתי?" יקבל את הצ'אנס שלו.
מהדרג השני בולטת שבדיה, שתביא לארץ את זלאטן איברהימוביץ' בשנית, או את סרביה, שתנחת על שלל כוכביה מכל אריות אירופה. את טורקיה נרצה לקבל בשביל היחסים הדיפלומטים, אולי הם ישפילו אותנו מספיק כדי לתת לתקרית בין דני איילון לשגריר הטורקי לעבור בשקט.
בדרג הרביעי סלובניה או ווילס יתפסו בעיקר את התפקיד של הקשות וקצת את תפקיד המעניינות (אולי למטיבי לכת). בדרג ה' יהיו אלה מונטנגרו ואיסלנד שיביאו לארץ את מירקו ווצ'ניץ' או איידור גודיונסן, את שלב הבונוס מהדרג האחרון לא נקבל וככה נראה מה זה קשה ומעניין באמת.
לסיכום הבית הקשה והאטרקטיבי: ספרד/ הולנד/ אנגליה/ פורטוגל, שוודיה/ סרביה/ טורקיה, ישראל (לא קשה ולא אטרקטיבית אבל שלנו), סלובניה/ ווילס, מונטנגרו /איסלנד.
שכנות מוכרת או עויינת
מאז תחילת שנות ה-90 משחקת נבחרת ישראל במסגרת האירופית הן במוקדמות המונדיאל וכמובן במוקדמות היורו. מאז, פגשנו בארץ ובחו"ל 29 נבחרות שונות יש כאלה יותר ויש כאלה פחות. מתוך 52 נבחרות שמוגרלות מלבד ישראל יש שתיים שבילו איתנו כבר ארבע פעמים, אחת שלוש ועוד ארבע שהיו פעמיים.
23 נבחרות בצד המקורי של הסיפור ומדרג א' טרם פגשנו בבית משותף את גרמניה, הולנד, פורטוגל ואיטליה. בדרג ב' צ'כיה, טורקיה וסרביה כמו גם דנמרק, אבל אותה פגשנו בפלייאוף הזכור. בדרג הרביעי ההונגרים, הליטאים, הבלארוסים, הבלגים והוולשים ינסו את כוחן מולנו בפעם הראשונה אם וכאשר, ובדרג החמישי לא פחות משש קבוצות שונות: מונטנגרו, אלבניה, גאורגיה, איסלנד, ארמניה וקזחסטן. בדרג השישי כבר פגשנו את כולן ככה שהן מחוץ לסיפור.
דוגמה לבית שנקרא לו "בית אריאלה" (כי גם שם השחקנים שלנו עוד לא ביקרו): איטליה, סרביה, ישראל, בלגיה וקזחסטן.
לבסוף הרכבנו לכם את הבית ששחקניו נחתו בנתב"ג הכי הרבה פעמים ויודעים שאנחנו הכי אוהבים שמדברים על מזג האוויר שלנו, לטוב ולרע. צרפת (ארבע פעמים: 94,96,04,06), שווייץ (פעמיים: 06, 10), ישראל (כן, אני מתעקש לרשום אותם כל פעם), קפריסין (ארבע פעמים: 98,00,04,06) בדרג ה' יש שלוש קבוצות שירשמו את הופעתן השניה בסה"כ: אסטוניה (08), מולדובה (10) וליכטנשטיין (02) ומהדרג השישי לוקסמבורג (פעמיים 98,10).
אוסטריה אמנם היתה איתנו כבר שלוש פעמים (94,00,02), אבל מכיוון שהיא מוגרלת באותו דרג, הפעם זה לא יקרה. הסיפור דומה עם בולגריה, אותה פגשנו פעמיים (94,98) עד כה בבתים מוקדמים של טורניר יורו או מונדיאל.
גרושה + 11 מחפשת בית עם נוף לאוקראינה ופולין
אבי לוזון, הכל מוכן בשבילך. אנחנו מחכים שתביא לנו מפולין את הדבר שאנחנו הכי מחכים לו - יריבות. בכדי שנוכל להגיד כמה הן חלשות/חזקות/לא עולות על/לא נופלות מ-, וכמובן האוהב עלי "הם עם אוכלוסיה של X מיליון עלו ליורו ואנחנו לא". בהצלחה.