במחזור האחרון בליגה הגרמנית כבש קווין קוראני שער מול באיירן מינכן. זה לא ניחם את החלוץ הגרמני ממוצא ברזילאי, מאחר והיה זה רק שער מצמק, בהפסד הביתי 2:1 של שאלקה, שהוליכה את הטבלה ערב המחזור, במשחק העונה מול באיירן מינכן.
לקוראני, שכבש במחזור הקודם צמד בקרב הצמרת מול השלישית בטבלה, לברקוזן. יש 18 שערים במקום השני בטבלת הכובשים המצטיינים בגרמניה, אחרי אדזין דזקו, הבוסני המצויין של וולפסבורג, לו יש 19 כיבושים. קוראני בכושר מצויין לקראת הישורת האחרונה במאבק על אליפות הבונדסליגה, כאשר שאלקה שלו נמצאת בקמום השני עם נקודה פחות באשר לבאיירן.
כשהמונדיאל עומד בפתח, עשויה העדנה שעוברת על החלוץ לקבל את ביטויה הנעים ביותר ממש בקרוב. לאחרונה דווח בתקשורת הגרמנית, כי הוא צפוי לזכות בזימון מחודש לנבחרת הגרמנית.
במהלך משחקי המוקדמות, הסתכסך קוראני עם מאמן הנבחרת, יואכים לאב, כשהאחרון ניפה אותו ברגע האחרון מהסגל למשחק מול רוסיה באוקטובר 2008. קוראני הגיב בזעם ונטש את האיצטדיון בזמן המחצית. לאו, מצדו, הצהיר, כי כל עוד הוא מאמן את הנבחרת, קוראני לא יהיה שם. אך מהכושר שבו מצוי קוראני לאחרונה, לאב, כך נראה, לא יכול היה להתעלם, ובאופק צפויה סולחה בסגנון גרמני.
אם אכן יחזור לסגל הנבחרת יהיה זה ה"קאמבק" השני, שיפתח את והקדנציה השלישית שלו במדים הלאומיים. את הבכורה בנבחרת הגרמנית הבוגרת עשה קוראני במרץ 2003, במשחק מול ליטא במסגרת מוקדמות יורו 2004.
אך עונת 2005-6, הראשונה שלו בשאלקה, הייתה מאכזבת עבורו, עם 9 שערים בלבד וללא השתתפות במסגרת אירופאית, וזאת אחרי שלוש שנים בשטוטגרט, שבהן כבש 10 שערים בליגת האלופות ובגביע אופ"א.
בשל העונה החלשה, איש לא הופתע מההתעלמות מצד המאמן דאז, איש העולם הגדול בעצמו וחלוץ ענק בעברו, יורגן קלינסמן. אך ב-7 בפברואר 2007 חזר לנבחרת אחרי היעדרות בת 15 חודשים והשתתף במשחקי יורו 2008. עד שהגיע הפיצוץ עם לאו הספיק לרשום מאזן נאה של 19 שערים ב-52 משחקים במדים הלאומיים.
החלוץ בעל הזקן הצרפתי, שלו זו עונה עשירית בבונדסליגה, נולד במקום הכי לא גרמני על הפלאנטה: עיר הקרנבל, הסמבה והיפהפיות השחומות, ריו דה ז'ניירו. כבן לאב גרמני-הונגרי ולאם מפנמה יכול היה לשחק בארבע נבחרות שונות. קוראני הלך על האופציה הגרמנית, ונבחרותיהן של פנמה והונגריה הפסידו חלוץ ענק (בנבחרת ה'סלסאו' קשה לראות כיצד היה קוראני משתלב).
להשלמת התמונה הבינלאומית ניתן להוסיף כי אשתו קרואטית, וכן את העובדה שהוא שולט בגרמנית ובפורטוגזית, ודובר ספרדית והונגרית. יש להניח, שאחת הסיבות להצלחתו בשאלקה היא השפה המשותפת שמצא עם מאמן הצמרת פליקס מאגאת, שגם בו זורם דם לטיני (אביו יליד פורטו ריקו), אשר אימן אותו במשך שנתיים מוצלחות ביותר בשטוטגרט.
למרות שהוא נמצא בגרמניה כבר 13 שנים, קוראני נותר 'קריוקה' (הכינוי לאנשי ריו) בנשמתו. הקבוצה האהודה עליו היא פלמנגו, אחד ממועדוני הפאר של העיר, שבשורותיה משחקים היום אדריאנו, ואגנר לאב וקלברסון, שחקן מנצ'סטר יונייטד לשעבר.
בגיל 15 עבר קוראני, היום בן 28, לגרמניה ומצא את מקומו בקבוצת הנוער של שטוטגרט. בעונתו השנייה בקבוצה הבוגרת של שטוטגרט, 2001-2, עם מאגאת כמאמן, כבש קוראני 15 שערים, יותר מכל שחקן גרמני אחר בבונדסליגה, והוביל את שטוטגרט לשיפולי הצמרת ולהשתתפות בגביע אופ"א בעונה שלאחר מכן. עונת 2002-3 הייתה עונת השיא של המועדון, שהגיע למקום השני. עם אנדראס הינקל, טימו הידלברנד, אלכסנדר חלב וכמובן קוראני, כונתה הקבוצה "פראית וצעירה".
בהדרכת מאגאת השתתפה שטוטגרט בכבוד רב בליגת האלופות, והגיעה לשמינית הגמר. אך ההגרלה האכזרית זימנה לה את צ'לסי החזקה והיא הודחה. בניגוד לקבוצות אחרות שאינן רגילות למעמד, ההשתתפות בליגת האלופות לא פגעה בה בליגה, ושטוטגרט סיימה את עונת 2003-2004 במקום הרביעי, המקנה השתתפות באירופה בעונה שלאחר מכן.
בקיץ 2004 עזב מאגאת לבאיירן מינכן, אך גם בלעדיו הצליחה הקבוצה לרשום עונה לא רעה, כשסיימה במקום החמישי. ואולם לאחר מכן התפזרו רוב שחקני המפתח: פיליפ לאהם חזר לבאיירן מינכן, שממנה היה מושאל, חלב עבר לארסנל, וקוראני עזב לסגנית האלופה באותה עונה, שאלקה, שהאמינה שהבאתו תסייע לה להתקדם צעד אחד למעלה.
אחרי עונת פתיחה מאכזבת יחסית, חזר החלוץ גבה הקומה (1.90 מ') להפציץ עם 15 שערי ליגה בעונתו השנייה, שגם אותה (2007) סיימה שאלקה במקום השני. ב-2007-8 כבש שלוש שערים בליגת האלופות והקבוצה עברה לראשונה את שלב הבתים. גם את שמינית הגמר צלחה שאלקה, אחרי דו קרב פנדלים עם פורטו, ונעצרה רק ברבע הגמר, על ידי ברצלונה הגדולה.
כעת, לקראת הישורת האחרונה בבונדסליגה, נשאלת השאלה האם יצליח קוראני להוליך ביחד עם מאגאת את הקבוצה מגלזנקירשן לאליפות ראשונה מאז 1958. עם ניסיון עשיר במאבקי צמרת בשנים האחרונות, שלוש סגנויות בשנות האלפיים, ושחקנים מוכשרים כמו ג'פרסון פראפאן הפרואני, ג'ראלד אוסמואה, איוון ראקיטיץ' הקרואטי ועוד, זה בהחלט אפשרי.