סכומי העברות בעולם הכדורגל של השנים האחרונות שברו כל שיא אפשרי, ולא תמיד יש התאמה בין הסכום שמשולם על שחקן לבין התפוקה שמקבלת ממנו הקבוצה שרכשה אותו. למרות זאת, כשמועדון בוחר לרכוש שחקן מסוים הוא בדרך כלל רואה פוטנציאל שיכול לסייע לקבוצה, בטח אם מדובר בשחקן מוכח שהפגין יכולת טובה בעבר. המציאות היא כמובן שונה, וגם העונה יש לא מעט שחקנים שהגיעו בהרבה כסף ומיעטו לשחק. בכל מקרה כדאי לזכור שאנחנו רק בתחילת העונה ועוד מוקדם להסיק מסקנות. קבלו את עשרת המובילים בקטגוריה בעונת 2018/19.
ויניסיוס ג'וניור (ריאל מדריד)
ריאל מדריד רכשה את שחקן ההתקפה הברזילאי מפלאמנגו תמורת 45 מיליון יורו כבר לפני שנה וחצי, אבל באופן רשמי הוא הגיע אליה רק בקיץ האחרון. למרות פתיחת העונה החלשה של הבלאנקוס, ואלי דווקא בגללה, "ניימאר" החדש קיבל רק 12 דקות במדי הקבוצה הבוגרת בשני משחקים. בקבוצת המשנה הרקורד שלו טוב יותר עם שלושה שערים בארבעה משחקים. מצד שני, ויניסיוס רק בן 18 ויש לו עוד הרבה זמן לפרוח בעולם הכדורגל.
מלקום (ברצלונה)
אחת ההעברות הכי מדוברות של הקיץ האחרון, בעיקר בגלל האופן שבו חטפה ברצלונה את הקשר מתחת לאף של רומא, אחרי שהמעבר שלו לבירת איטליה כבר פורסם באופן רשמי. המספרים שלו בבורדו שכנעו את הקטאלונים להשקיע בו 41 מיליון יורו, אבל נראה שארנסטו ואלוורדה לא כל כך מחזיק מהברזילאי שקיבל עד היום רק 25 דקות.
פאביניו (ליברפול)
הברזילאי בן ה-24 היה שותף להישגים הכבירים של מונאקו והגיע כדי לחזק את מרכז השדה של ליברפול, שרצתה לאזן בין חוליית ההתקפה המדהימה שלה לשאר חלקי הקבוצה. יורגן קלופ לא היסס להוציא 45 מיליון יורו עבור הקשר הקשוח, אבל בליגה הוא עדיין לא הופיע. בשני המשחקים שבהם הוא כן שותף, מול צ'לסי בגביע הליגה ונגד נאפולי בליגת האלופות, המייטי רדס הפסידו.
מתיאה קלדארה (מילאן)
ג'וזפה מארוטה, עד לאחרונה המנהל הספורטיבי של יובנטוס, חשב שהטרייד שבמסגרתו מסרה הגברת הזקנה את קלדארה למילאן, מי שנחשב לבלם העתיד של הכדורגל האיטלקי, תמורת לאונרדו בונוצ'י הוא אסון, אבל נכון לעכשיו קשה לומר שבסן סירו מתרשמים. האיטלקי בן ה-24 עדיין לא שיחק בליגה, והמשחק היחיד בו הוא נטל חלק היה מול דודלאנז' בליגה האירופית. אפילו כריסטיאן ספאטה מועדף על פניו בשלב זה.
פביאן רואיס (נאפולי)
הקשר גבה הקומה כל כך הרשים בעונה שעברה במדי בטיס, שאאורליו דה לאורנטיס, הבעלים של נאפולי, החליט לשלם עליו לא פחות מ-30 מיליון יורו. בינתיים ההשקעה רחוקה מלהוכיח את עצמה והספרדי השלים רק 110 דקות בליגה. קרלו אנצ'לוטי מסתדר עד כה לא רע בלעדיו.
ברנד לנו (ארסנל)
אחרי שמונה עונות מרשימות בבאייר לברקוזן, ארסנל המתחדשת בחרה להשקיע 25 מיליון יורו ברכישתו של השוער הגרמני. למרות גילו המתקדם של פטר צ'ך והעובדה שיש ירידה בכושרו, הוא פתח ברוב המשחקים של התותחנים העונה. מצד שני, לנו פתח במחזור האחרון בניצחון 1:5 על פולהאם, מה שעשוי לבשר על שינוי מגמה מצידו של המנג'ר אונאי אמרי.
סאמו קסטייחו (מילאן)
עם בעלים חדשים בסביבה, מילאן השקיעה לא מעט כספים בעונות האחרונות ברכישה של שחקנים שינסו להחזיר אותה לצמרת הכדורגל האיטלקי והעולמי. קסטייחו, שהרשים בגיל צעיר מאוד במלאגה והגיע לויאריאל, נקנה עבור 25 מיליון יורו, אבל למרות הבינונית הנמשכת של מילאן העונה (מקום 10 בסרייה A עם משחק חסר), קיבל מג'נארו גאטוסו רק 120 דקות בשישה משחקי ליגה.
מריאנו (ריאל מדריד)
החלוץ ,שנולד ברפובליקה הדומיניקנית וגדל בריאל מדריד, סיפק מספרים מרשימים בליון בעונה שעברה ששכנעו את פלורנטינו פרס לרשום צ'ק על סך 21 מיליון יורו כדי להחזיר אותו לברנבאו. מריאנו אף קיבל את מספר 7 של כריסטיאנו רונאלדו, אבל בינתיים הוא מתקשה מאוד לשחזר את היכולת מצרפת. מריאנו כבש שער אחד ב-49 דקות בליגת האלופות, ועדיין לא כבש ב-105 דקות בליגה.
סגלאר סויונצ'ו (לסטר)
השם הכי אלמוני ברשימה. הבלם הטורקי היה אחד מהעוגנים של פרייבורג בשנים האחרונות, עד כדי כך שלסטר החליטה לשלם עליו לא פחות מ-21 מיליון יורו, ההעברה השלישית הכי יקרה שלהם בקיץ. נכון למחזור השמיני, סויונצ'ו עדיין לא קילב דקה מקלוד פואל.
קווינסי פרומס (סביליה)
אחד השחקנים הכי טובים ששיחקו בשנים האחרונות בליגה הרוסית הגיע בקול תרועה רמה לסביליה שהעבירה לספרטק מוסקבה 20 מיליון יורו תמורתו. ההולנדי עדיין לא מצא את מקומו בחלק הקדמי עמוס הכישרון של האנדלוסים וראה רק 90 דקות בליגה. לשער הבכורה שלו בספרד הוא עדיין מחכה.