ליונל מסי, ג'יידון סאנצ'ו, ג'ק גריליש, סרחיו ראמוס, רומלו לוקאקו ואפילו כריסטיאנו רונאלדו בסוף השבוע האחרון. אלה רק חלק מהמעברים הגדולים שנרשמו הקיץ בכדורגל האירופי, וימים ספורים לתום החלון, נראה היה שצפויה עסקת ענק נוספת, שתעביר את קיליאן אמבפה לריאל מדריד. אולם, למעט תפנית מפתיעה בעלילה ביממה הקרובה, נראה שהכוכב יעביר עונה נוספת בשורות סגנית אלופת צרפת, שלא נראה שאי פעם תכננה למכור אותו.
המשולש הסבוך שנמשך כבר מספר שנים בין אלוף העולם, פריז סן ז'רמן וריאל מדריד הוא דבר שכבר ראינו לא פעם בעבר. אלא שהמועדון הצרפתי שוב מראה שהוא משחק לפי חוקים משלו, וכדי להבין מה מניע אותו, צריך להסתכל על מי שעומד בראשו. ולא, לא מדובר כאן בנשיא הדעתן, נאסר אל ח'לאיפי, אלא על יישות גדולה ובעלת השפעה גדולה אף יותר - קטאר.
הנסיכות המוסלמית, בראשותו של האמיר תמים בן חמד אל-ת'אני, נכנסה לפני כעשור וחצי לעולם הספורט מסיבות כלכליות, וכנראה אף יותר, מסיבות תדמיתיות. החל מהשפעה על דעת הקהל העולמית ועד הלבנת שמה בשל ההאשמות בכך שהיא מממנת ארגוני טרור, מחמאס ועד הטאליבן. בעיתון הסאטירי, שארלי הבדו, אף עקצו החודש את המועדון כשפרסמו שער עם מוסלמיות עוטות בורקה, ועל גבן מוטבע השם מסי והמספר 30, לצד הכותרת: "טאליבן - יותר גרוע ממה שחשבנו".
Talibans : c'est pire que ce qu'on pensait !
— Charlie Hebdo (@Charlie_Hebdo_) August 17, 2021
Retrouvez :
Enquête sur les essais nucléaires en Polynésie et la contamination de quasi toute la population
Et si c'était la fin de la vitesse ?
Série d'été : retrouvez Maurice et Patapon !
En vente demain ! pic.twitter.com/BpPk3mFLY0
במדינה בחרו בכדורגל כחלון ראווה עם שני פרויקטים גדולים - במונדיאל ב-2022, טורניר מעורר מחלקות בפני עצמו, ורכישתה של פריז סן ז'רמן והפיכתה למעצמה אירופית. הפרויקט הספורטיבי של הקטארים נמצא בשיאו בחודשים האחרונים. נאסר אל ח'לאיפי בחר בצד המנצח בסוגיית הסופר-ליג, דבר שהוביל לכך שנבחר לנשיא התאחדות המועדונים האירופית במקומו של אנדראה אניילי.
במקביל, פ.ס.ז' ביצעה את אחד מחלונות ההעברות המרשימים אי פעם כשצירפה בין היתר את השחקן המצטיין של היורו האחרון, ואת הקפטנים של ריאל מדריד וברצלונה, כולם בהעברה חופשית. הם כמובן מתווספים לסגל נוצץ גם כך, שכולל את שני השחקנים היקרים בהיסטוריה, ניימאר ואמבפה, ובנסיכות רק סופרים את הזמן לאחור עד הגביע העולמי.
לכל זה תוסיפו את ההתבטאויות החוזרות ונשנות של אל ח'לאיפי, שהבהירו לא פעם בשנה האחרונה שאמבפה יישאר, כולל בהצגתו של ליאו מסי. אז למה דווקא עכשיו ירצו בקטאר לוותר על קיליאן אמבפה? כשמשמעות הדבר היא ויתור על השלישייה ההתקפית מהנוצצות בהיסטוריה, לצד מסי וניימאר, שאמורה להביא את גביע ליגת האלופות לעיר האורות. גם פגישה עם הנשיא, שבה על פי הדיווחים הכוכב הביע את רצונו לעזוב, לא ממש אמורה לשנות את התמונה.
על אף שמדובר בשנתו האחרונה בחוזה של אמבפה, כאחת המדינות העשירות בעולם, מדובר בכסף קטן עבור קטאר. אדם שנכווה מקרוב הוא דונאטו די קומפלי, סוכנו לשעבר של מרקו וראטי, שסיפר לאחרונה: "ב-2017 הוא רצה לעזוב לברצלונה והם איימו להשאיר אותו עד סוף החוזה. אם אני צריך להמר, אמבפה יישאר. עבור פ.ס.ז' זה אישי, לא עניין של כסף. זה לא מעניין אותם, הם גם ישלחו אותו ליציע. זה כמעט בלתי אפשרי שיעבור, הם רוצים לקנות היסטוריה, למרות שהיסטוריה לא קונים אלא כותבים".
למרות דבריו של המנהל המקצועי לאונרדו בימים האחרונים, על כך שאף שחקן לא יישאר בכוח במועדון, נראה שהבעלים הקטארים לא התכוונו למכור את היהלום הצרפתי בשום שלב. וגם, כשלראשונה אחרי סאגה של ארבע שנים זהירות במיוחד מצד ריאל מדריד היא הגישה הצעה רשמית, ראשי המועדון לא סירבו לה, אלא פשוט לא הגיבו לה ולהצעות שהגיעו בהמשך. וכשבספרד הבינו שכשרק צד אחד משתתף זה לא באמת מו"מ אמיתי, הוחלט לקחת צעד אחורה, בתקווה לרכז את המאמץ לינואר הקרוב.
ואם התסריט נראה לכם מוכר, העיתונאי הברזילאי מרסלו בשלר מ-ESPN צייץ אחרי ההתפתחויות האחרונות: "אני חושב שפ.ס.ז' עשתה לריאל מדריד את מה שעשתה לברצלונה עם ניימאר ב-2019. היא העמידה פנים שניהלה מו"מ, מילאה את השחקן התקוות וגרמה ליריבה בזמן, למרות שמעולם לא תכננה למכור. היא ניצחה עם יד אחד בקרב שבוא רק היא יכלה לנצח".
עם זאת, היו כאלה שנזכרו בכוכב ברזילאי אחר, רונאלדו. בקיץ אחרי מונדיאל 2002, הבלאנקוס רצו לצרף את החלוץ מאינטר, אך ב-23 באוגוסט פורסם על פיצוץ המו"מ בין המועדונים. איך זה נגמר? שבוע אחרי, אל פנומנו הפך לעוד גלאקטיקו בקדנציה הראשונה של פלורנטינו פרס, תסריט שרבים מהאוהדים במדריד מקווים שישוחזר עם הצרפתי.
אז האם קיליאן אמבפה ילבש את החולצה הלבנה ביממה הקרובה, בקיץ הבא כשחקן חופשי או לעולם לא? את זה כנראה נדע רק ככל שיחלוף הזמן. בינתיים, משפחת המלוכה הקטארית ממשיכה להעביר מסר ברור לעולם, ושהיא תמשיך לשחק לפי החוקים שלה. ואת זה, תהיו בטוחים, יודע גם פלורנטינו פרס.