סכומי הטלוויזיה הגבוהים באנגליה ותאונת השרשרת שהחלה במכירה של ניימאר לפ.ס.ז' תמורת 222 מיליון יורו לפני שנתיים, הביאה להשתוללות אדירה בכל הקשור לשוק ההעברות האירופי. גם העונה סכומים מופרזים עוברים מקבוצה לקבוצה, שחקן לשחקן, סוכן לסוכן ונראה שיהיה קשה לעצור את הסחף הזה בשנים הקרובות. ובכל זאת, בכל שוק סואן שכזה, אפשר למצוא פרצות ומציאות. לפניכם 10 השחקנים המשתלמים ביותר של החלון הנוכחי, בכל הקשור לרמת הפוטנציאל והמחיר ששולם עבורם.
פאבלו סראביה (מסביליה לפ.ס.ז', 20 מיליון יורו)
סביליה כנראה לא ידעה בדיוק מה יש לה ביד כאשר רכשה את סראביה מחטאפה בקיץ 2016 והצמידה לו תג מחיר של 20 מיליון יורו. בשנה החולפת עשה הקשר הוורסטילי את קפיצת המדרגה, כאשר הוסט מעמדת הכנף למרכז השדה וזרח עם 23 שערים ו-17 בישולים בכל המסגרות. 13 מהאסיסטים שלו סייעו לו לסיים בראש טבלת הטבחים בליגה הספרדית לצד אחד בשם ליאו מסי. אחרי שכלל לא קיבל קרדיט בנבחרת ספרד, מדובר באחד השחקנים הכי פחות מעורכים במדינה ופאריז תנסה להפוך אותו מאנטי כוכב לסופרסטאר. בכסף הזה, כנראה שלא הייתה יכולה להביא שחקן טוב יותר.
אדריאן ראביו (מפ.ס.ז' ליובנטוס, העברה חופשית)
ליובנטוס יש קשר מיוחד עם שחקנים צרפתים: דידייה דשאן, מישל פלאטיני, זינאדין זידאן, ליליאן טוראם, פול פוגבה, דויד טרזגה - כולם עברו ושגשגו בטורינו. ראביו ינסה שלא לקלקל את המסורת הזאת. הקשר רק בן 24 אבל מגיע כדי לשקם את הקריירה שלו אחרי הסכסוך עם מאמן נבחרת צרפת וראשי פ.ס.ז', שם לא ראה דקת משחק בחצי שנה האחרונה בשל הסירוב שלו להאריך חוזה. על פניו, הוא מתאים כמו כפפה לסגנון המשחק של מאוריציו סארי, שדוגל בהנעת כדור ומסירות קצרות וינסה לשדרג את הקישור היובנטיני שהיה חסר תחכום וברק בשנה החולפת.
מוסא דיאבי (מפ.ס.ז' ללברקוזן, 15 מיליון יורו)
למרות המאבק האדיר על חולצת ההרכב בבירת צרפת, רשם הווינגר בן ה-19 1,131 דקות, כבש שני שערים ובישל 6. בסה"כ בעונת הבכורה שלו כמקצוען שותף ב-34 משחקים במדי אלופת צרפת והראה ניצוצות של כוכב בהתהוות. אבל ההחלטה הקרה של פאריז לוותר על שחקני האקדמיה שלה והניסיון לאזן את הספרים, גרמה לדיאבי לעזוב. הוא מצטרף ללברקוזן, מועדון שתמיד ידע איך לטפל ולטפח שחקנים צעירים, ויחד עם קאי האברץ וליאון ביילי, צפוי הצרפתי המוכשר למצוא שפה משותפת. הבונוס: הוא ישחק עם באייר בליגת האלופות העונה.
קייראן טרייפייר (מטוטנהאם לאתלטיקו מדריד, 30 מיליון יורו)
בתור מי שמאד מודע לעצמו, הודה המגן הימני שהיכולת שלו בשנה האחרונה בטוטנהאם, למרות ההצלחה הקבוצתית, הייתה מאכזבת. הוא אף סיפר כי התקשה לרדת מהאולימפוס אחרי שכיכב במונדיאל והגיע לחצי הגמר עם נבחרת אנגליה. יכול מאד להיות ששינוי האווירה יחזיר את טריפייר לחיים ובתור האנגלי הראשון באתלטיקו מאז מלחמת האזרחים הספרדית, יש ממנו ציפיות גבוהות. המגן, שהגיע במחיר נמוך יחסית לכדורגלן אנגלי בינלאומי, יהיה חלק מרביעייה אחורית חדשה כמעט לחלוטין בוונדה מטרופוליטנו ויקווה להכנס לנעליים הגדולות של חואנפראן.
דני סבאיוס (מריאל מדריד לארסנל, בהשאלה)
בספרד ממתינים כבר שנתיים לפריצה הגדולה של הקשר שכיכב בשתי אליפויות אירופה האחרונות עם נבחרת ספרד. זה עדיין לא הגיע, אולי בגלל שריאל מדריד שרכשה אותו מבטיס מיעטה לתת לו את הביטחון והשקט הדרושים לשחקן צעיר בתחילת הדרך. סבאיוס רשם פחות מ-1,700 דקות בשתי עונות אצל הבלאנקוס והבין שהוא לא בתכניות של זינאדין זידאן. טוטנהאם רצתה אותו, אבל הספרדי בן ה-22 העדיף את ארסנל בעיקר בשל ההבנה ששם יש לו סיכוי רב יותר להפוך לשחקן הרכב תחת הדרכתו של אונאי אמרי, שמאד מעריך אותו. המינוס הגדול בהשאלה - בתום העונה יחזור אוטומטית לריאל כשלארסנל אין אופציית רכישה.
דודי לוקבאקיו (מווטפורד להרטה ברלין, 20 מיליון יורו)
כבר הרבה זמן שלא צמח כדורגלן בלגי צעיר ומבטיח לנגד עינינו. יכול להיות שלוקבאקיו יהיה הדבר הגדול הבא. הוא רק בן 21, אבל עם חוצפה גדולה ויכולת משובחת להבקיע במשחקים גדולים. בעונת ההשאלה שלו לדיסלדורף, הוא עזר לעולה החדשה לסיים במקום העשירי עם 10 שערים ו-4 בישולים ב-31 משחקים. לוקבאקיו רשם היסטוריה פרטית והיה לראשון שהכניע את מנואל נוייר שלוש פעמים ב-3:3 המדהים מול באיירן באליאנץ ארנה. כוכב הנבחרת הצעירה של בלגיה כבש שערים גם מול דורטמונד, שאלקה, הופנהיים ופרנקפורט וזכה למוניטין של סקורר מול האימפריות.
אלכסנדר איסאק (מדורטמונד לריאל סוסיאדד, 8 מיליון יורו)
גבוה, חזק, טכני, מהיר. בנוי לתלפיות. החלוץ השבדי עלה לכותרות לפני שנתיים וחצי כאשר דורטמונד השכילה לזכות בשורותיו על חשבון ריאל מדריד. מי שמכונה "זלטאן איברהימוביץ' הבא" לא השכיל לעשות את הקפיצה לקבוצה הבוגרת של הצהובים-שחורים והושאל לווילם וו. בהולנד מצא את הרשת 13 פעמים ובישל עוד 7 ב-16 הופעות. זה הספיק כדי שסוסיאדד תשים עליו 8 מיליון יורו מתוך מחשבה שאיסאק בן ה-19 יוביל את ההתקפה שלה, אחרי שסבלה מהיעדר מחץ בעונה החולפת. כבר במשחקי טרום עונה השבדי הצעיר מראה שיש לו המון פוטנציאל. השאלה האם יגשים את עצמו בליגה הספרדית החזקה.
נאביל פקיר (מליון לבטיס, 20 מיליון יורו)
מספרים שבקיץ הקודם אנשי ליברפול כבר הכינו את תמונת הוולקאם לפקיר, אבל אז הגיעו התוצאות השליליות מהבדיקה של הברך שלו. 12 חודשים אחרי, הקשר, בריא ומתפקד, עבר לבטיס במחיר מצחיק - 50 מיליון פחות ממה שהאדומים היו מוכנים לשלם עליו. בצרפת מספרים שכחלק מעסקת החבילה חויבה בטיס לצרף גם את אחיו יאסין פקיר בן ה-22. בכל אופן, לקבוצה מסביליה יש עכשיו קשר התקפי בעל רגל שמאל אימתנית שאמור להיכנס לנעליים של ג'ובאני לו סלסו, שיעזוב כנראה לטוטנהאם. על פניו, מדובר אולי בעסקה הכי משתלמת של הקיץ.
יוליאן ברנדט (מלברקוזן לדורטמונד, 25 מיליון יורו)
הקשר היצירתי מסתובב בבונדסליגה זמן רב וסומן עוד בגיל צעיר מאד כאחת התקוות הגדולות של הכדורגל הגרמני, כשעבר את כל שכבות הגילאים של המנשאפט, והיה אף בסגל של גרמניה למונדיאל 2018. ברנדט, שיכול לשחק במספר עמדות בקישור ובהתקפה, פרץ בעונה שעברה בגיל 23 עם שבעה שערים ו-11 בישולים שסייעו ללברקוזן להעפיל לליגת האלופות אחרי פתיחת עונה חלשה. דובר על כך שהיעד שלו יהיה באיירן מינכן, אך דורטמונד הייתה נחושה יותר וצירפה אותו לסגל עטור כישרון ודריבליסטים, במחיר מצוין ועם ציפיות שיגשים את הפוטנציאל הטמון בו.
טום היטון (מברנלי לאסטון וילה, 9 מיליון יורו)
אסטון וילה חוגגת את חזרתה לפרמיירליג עם הכנסת יד עמוקה לכיס ושפיכת 134 מיליון ליש"ט על 12 שחקנים חדשים במטרה לשרוד בליגה התובענית ולחזור להיות חלק קבוע ממנה. היטון בן ה-33 שהצטרף במחיר יחסית נמוך (8 מיליון ליש"ט) הפך בשנים האחרונות לשוט סטופר מצוין ואף הוביל את ברנלי הקטנה לאירופה לפני שנתיים. יש שטוענים שהיטון, שהופיע שלוש פעמים בנבחרת, הוא השוער האנגלי הטוב בממלכה, וצריך לקבל את האפודה מספר 1 מג'ורדן פיקפורד. הווילאנס חיפשו שוער יציב ובעל ניסיון בפרמיירליג כבר תקופה ארוכה ועושה רושם שהיטון הוא בדיוק מה שהם צריכים.