בהיסטוריה של מכבי תל אביב היו לא מעט חלוצים זרים בלתי נשכחים: אנדז'יי קוביקה, אלכסנדר פשיץ' והיום גם סטיפה פריצה או ג'ורג'ה יובאנוביץ'. אבל יש שם אחד שבמועדון תמיד יזכרו לטובה - וזהו וידאר קיארטנסון, החלוץ האיסלנדי ששיחק שנתיים במועדון הצהוב, ופעם אחת גם זכה בתואר מלך השערים. למרות שלא הצליח להוביל את מכבי לתואר, הוא תמיד ייזכר בתור אחד החלוצים האיכותיים שנחתו בישראל.
אבל אם העבר של קיארטנסון בוהק למדי, לפחות בכל הקשור לישראל, ההווה שלו - הרבה פחות מבריק. אחרי שנתיים ועוד יום אחד במכבי תל אביב, הוא עבר לרוסטוב הרוסית - במה שהיה אמור להיות הצעד המשמעותי קדימה בקריירה. בגיל 28, הוא נראה כמי שדופק על דלת של רגע השיא. בדיעבד, זה התברר כפלופ. ב-2018/19 הוא שיחק בכל המסגרות 11 הופעות בלבד, וכבש רק פעמיים. גם ההשאלות לקבוצות כמו המארביי משבדיה, רובין קאזאן מרוסיה וייני מלטיאספור מטורקיה לא צלחו. רוצים המחשה? אם בשנתיים שלו במכבי תל אביב היו לו 45 שערים ב-86 הופעות, הרי שמאז - בארבע שנים הוא שיחק 115 הופעות וכבש רק 30 שערים. וכל זה בלי לציין שהוא עבר בדרך לא פחות מחמש קבוצות.
ואחרי הניסיון הלא מוצלח עם רוסטוב (ועם ההשאלות השונות), ב-2020 הוא ניסה לחזור לשורשים - לקבוצה שבה פרץ לראשונה, ואלרנגה הנורבגית. ב-2020 הוא חזר לשם, וחתם לשלוש שנים; אבל גם שם, מסתבר, הדברים פחות הולכים לטובה. העונה, ואלרנגה נמצאת במשבר לא קטן; נכון למחזור התשיעי, היא רק במקום העשירי בטבלה - ואם להסתכל על התרומה של קיארטנסון, הרי שהקבוצה כבשה עשרה שערים בלבד עד כה העונה. האיסלנדי עצמו, אגב, כבש ארבעה שערים מתוך העשרה - כמעט מחצית מהכמות, ובכל זאת סופג ביקורות לא קלות.
Comebacket i kongeblått kom mot Brann i 2020, og det endte med hattrick på ni minutter for Vidar Örn Kjartansson. Islendingen er meget klar for søndagens storkamp
— Vålerenga Fotball (@ValerengaOslo) October 30, 2021
מי שבעיקר מפנה אליו את החיצים הוא כריסטיאן גאוסת, כדורגלן נורבגי שפרש בשנה שעברה והפך לפרשן בערוצי הטלוויזיה. לאחרונה, סביב היכולת הלא טובה של ואלרנגה, הוא הצביע על קיארטנסון בתור אחת הבעיות של הקבוצה. "הוא אמנם כובש הרבה שערים", אמר גאוסת, "אבל מעבר לכך הוא תורם מעט מאוד, בניגוד לחלוצים אחרים, בקבוצות שאיתן ואלרנגה מתחרה בליגה. לעומת אדאמס או ברישה (שחקנים בעמדה זהה בקבוצות כמו ויקינג או לילסטרום, שמוליכות את הטבלה), שהם מנהיגים באופיים ומשחקים לכל אורך המגרש, קיארטנסון פשוט מאבד כדור אחר כדור. ואז", הוא אמר, "לא פלא שהם מפסידים".
קיארטנסון מצידו, אגב, הדף את הביקורות. "אני מרגיש בכושר נהדר", הוא אמר, "עבורי, זה בולשיט. אני הכובש המצטיין של הקבוצה, ואנחנו יותר מסוכנים כשאני על המגרש. אני יודע שאני אחד החלוצים הטובים בליגה". גם המאמן שלו בוואלרנגה, דאג-איילב פאגרמו, הגן על קיארטנסון ותקף את הפרשן: "לא אכפת לי מה אחרים חושבים, ועבורי כריסטיאן גאוסת הוא לא פרשן". לא פחות.
עכשיו, יש מי שטוען שקיארטנסון בדרך החוצה. בתקשורת המקומית טוענים שהאיסלנדי עצמו מנהל שיחות על עתידו, ואפילו הזכירו שם מחליף: דילן ונטה, החלוץ המוביל של רודה ההולנדית, שעשוי להחליף את וידאר בשפיץ של ואלרנגה. וקיארטנסון? הוא שוב ינסה למצוא תחנה חדשה, במטרה להגיע שוב למה שכל כך הלך לו בישראל.