סיפורי אגדות לא היו יכולים להרקם ללא גיבור בלתי צפוי. העובדה שליל קרובה לאליפות ראשונה בליגה הצרפתית מאז 2011 היא סנסציה בפני עצמה, וזה עוד בלי להזכיר את השחקן הראשי בסיפור הסינדרלה שלה. בוראק יילמאז, בגיל 35 ובעונת הבכורה שלו בליגה, הפך בשבועות האחרונים למבוגר האחראי שסוחב על הגב חבורת צעירים בלתי נלאית וקרוב מאוד להוריד מכס השלטון את האימפריה העשירה פ.ס.ז', ולהמליך את ליל הצנועה לאלופה המפתיעה של הכדורגל האירופי ב-2020/21.
בוראק, או "המלך" כמו שכינו אותו בטורקיה, נמצא בכושר של חייו. אחרת אי אפשר להסביר את העובדה שהוא רשם תשעה שערים בשבעת המשחקים האחרונים שלו בליל, כולם כמובן מכריעים בריצה המטורפת לאליפות. החלוץ הוותיק הגיע כבר ל-15 שערי ליגה ו-5 בישולים כשהוא עשה זאת ב-1884 דקות, כלומר שער כל 125 דקות. במשחק הגורלי מול ליון אפילו כבש שער ניצחון בדקה ה-85 ואילו בדרבי נגד לאנס במחזור האחרון שלח פצצה ברגל שמאל לחיבורים, במה שיכול להיות אחד משערי העונה בכל הרפובליקה. אלה שערים שמעידים על בחור שנמצא בזון מטורף.
הסיפור הזה לא היה כל כך מיוחד, אם נזכרים בדרך שבה יילמאז הגיע לליגה הצרפתית. בקיץ, ליל חיפשה מחליף לוויקטור אוסימן, הניגרי בן ה-21 שנרכש בסכום שיא על ידי נאפולי - 80 מיליון יורו. לואיס קמפוס, המנהל המקצועי של ליל דאז ידוע ביכולת שלו לאתר מציאות אבל עצם הבחירה ביילמאז - שחקן מבוגר עם היסטוריה של פציעות ואפס ניסיון בחמש הליגות הגדולות - היה ברור לכולם שהיה מדובר בהימור. מצד שני, בוראק נחת בסטאד מטרופול בהעברה חופשית, אז כלכלית לא היה פה סיכון.
עד הגעתו לליל, נחשב יילמאז לכוכב בסדר גודל מקומי בערבון מוגבל. הבחור שגדל באנטליאספור הוא אחד משני שחקנים בודדים שזכו לשחק בארבע הגדולות של הכדורגל הטורקי: פנרבחצ'ה, גלאטסראיי, בשיקטאש וטרבזונספור. למעשה גם שם לא תמיד היה בלב הקונצנזוס בקרב האוהדים וחלקים מהתקשורת המקומית. את תחילת דרכו בבשיקטאש למשל פתח כשחקן כנף, תפקיד איתו לא הסתדר בלשון המעטה, ובנוסף הואשם לא מעט בהצגות בתוך הרחבה בזמן ששיחק בפנרבחצ'ה. לבוראק היתה גם היסטוריה של פציעות רבות וחוזרות שפגעו בהתקדמות שלו.
למעשה, רק בגיל 25 החל להגשים את ההבטחה ולהרעיד רשתות. זה קרה בעונה השניה שלו בטרבזונספור ב-2010. לאחר מכן הגיעה הפריצה הגדולה עם המעבר לגלאטסראיי, שכלל שתי אליפויות וזכייה פעמיים במלכות השערים בטורקיה. עם זאת, הצעה רשמית וגדולה מקבוצה בליגה בכירה מעולם לא באמת הגיעה ויילמאז שימש כראש לשועלים. הוא התפתה לעבור לכסף האדיר בסין כששיחק עונה וחצי בבייג'ין גואן, ולאחר מכן חזר לטורקיה, שם הרשית למעלה מ-200 שערים בקריירה עם החזרה לטרבזונספור ותיקון הרושם בבשיקטאש.
בוראק הגיע לליל כשהוא מוקף בשחקנים נטולי ניסיון. למעט ז'וזה פונטה, הבלם הפורטוגלי בן ה-37, רוב הסגל הוא בתולי גם במונחים של ליגה צרפתים. למעשה מדובר בסגל הצעיר ביותר מבין כל חמש הליגות הגדולות (25 שנים). ההתחלה של הטורקי בקבוצה ידעה חבלי לידה, אבל ככל שעבר הזמן - השיבוץ שלו עם ג'ונתן דויד, הכישרון הקנדי בן ה-21, החל להוליד שערים והצלחות. יילמאז משמש כשחקן הציר בהתקפה, משום שהוא מצטיין בשמירה על הכדור עם הגב לשער, ואילו דויד נחשב לזריז והמהיר בין השניים שמגיח עם הפנים.
דויד, לו מנבאים עתיד מזהיר, סיפר על מערכת היחסים המלבבת שלו עם יילמאז: "אפשר להגיד שבוראק הוא שחקן מבוגר, אבל מביא איתו ניסיון ורוגע. הוא חזק עם הגב לשער ומצויין באוויר. הוא יודע איך להבקיע ברגל שמאל ובימין...אני לומד ממנו כל יום". השניים כבשו 27 שערים מה-62 של ליל, אבל את הרוב המכריע עשו במהלך הסיבוב השני המצויין של הקבוצה.
מבין השחקנים בני ה-35 בחמש הליגות הגדולות, רק כריסטיאנו רונאלדו מיובנטוס הרשית יותר מבוראק בשנה החולפת. המאמן שלו בליל, כריסטוף גאלטייה, היה בטוח במה שיש לו ביד בשלב די מוקדם כשהודה: "בוראק רגיל היה לזכות בתארים בטורקיה וכבר בהכנות לעונה ראיתי שהוא מפוקס במטרה ואחד שיכול לעזור לנו לכוון גבוה. אני שם לב לכל מה שקורה בפ.ס.ז', ליון ומונאקו. השחקנים שעושים שם את ההבדל הם שחקני ההתקפה. בוראק הוא נכס אמיתי לליל ואני ממש לא מופתע מהיכולת שלו העונה".
כעת זקוקה ליל ל-4 נקודות בלבד בשני המחזורים הקרובים כדי לזכות בתואר האליפות בניגוד לכל התחזיות המוקדמות. אבל ליילמאז לא יהיה קיץ רגוע, גם אם זה יקרה. מבחינתו המשימות עדיין לא הושלמו. בחודש הבא הוא יחליף את המדים האדומים של ליל במדים בעלי אותו צבע בנבחרת טורקיה וינסה להוביל את המולדת להצלחה גדולה ביורו 2020. סגן מלך שערי הנבחרת בכל הזמנים, כבר נתן מתאבן לקראת האירוע עם שלושער מדהים בניצחון 2:3 על הולנד במוקדמות המונדיאל לפני חודשיים. ביולי הוא יחגוג 36 שנים ונראה שסיפור האהבה שלו עם המשחק עדיין רחוק מלהסתיים.