שאלת חידוש משחקי הכדורגל בימי הקורונה ממשיכה לעלות על הפרק. ליגות מסוימות מתחילות לתכנן את החזרה למגרשים, אחרות (כמו צרפת והולנד) הופסקו לאלתר. אבל יחד עם התכנונים והוועדות של אופ"א, נשאלת גם השאלה: איך והאם בכלל אפשר לשחק כאשר הנגיף נמצא באוויר? מחקר שהתפרסם בדנמרק לפני מספר ימים, מספק תשובה מעניינת לשאלה. ע"פ המחקר של אוניברסיטת ארהוס, אין סכנה אמיתית לשחקנים, גם אם במידה ובמגרש יהיה שחקן שנדבק בנגיף קורונה.
Interesting research coming out of Denmark stating that there is a 'low risk' of COVID-19 transmission when playing football.
— Jack Brazil (@jackbraz29) April 29, 2020
Sweden are/have started their youth leagues now and it looks like there is the potential other Scandinavian nations may follow.https://t.co/997hZS81wI
הבדיקה מבוססת על ניתוח תנועותיהם של השחקנים ב-14 משחקי הליגה הבכירה, ולפיה, במידה והשחקנים יבואו לבושים ומקולחים מהבית, אין סיבה שיידבקו. "בנוגע לפוטבול אמריקני או רוגבי, הייתי יותר מודאג", אומר אחד החוקרים, "מאחר ושם יש מגע מאוד קרוב לאורך זמן. בכדורגל, לעומת זאת, המגע הוא יחסית קצר, ולדעתי בטוח לחזור ולשחק".
גם על בסיס ההערכה הזאת, התאחדות הכדורגל בדנמרק בוחנת בימים אלה את חזרת הליגה הבכירה למגרשים, ושם מקווים כי יוכלו להתחיל מחדש כבר בסוף החודש הקרוב, ב-24 או ב-31 למאי. אז האם מצאנו סימן טוב להמשך העונה, בעולם ואולי אפילו גם בישראל? יכול להיות.